#yummymummy er køpoliti

Foldvik familiepark i dag.

En park for barn helt opp til 100 år, annonserer stedet med selv. Prisen for en person er 220 kroner. Barn under to år går gratis. Det samme gjelder de over hundre år.

Vi var en gjeng på åtte stykker i parken i dag. Hele yummymummy sin flokk. Stort og smått. Parken ligner på Soma gård, som ligger utenfor Sandnes, for lesere som kikker innom fra Rogaland. Parken ved Stavern har et tilbud som i hovedsak er myntet på de minste. Store lekeområder med balansepark, lekeplass, sykkelbiler, hoppeputer, sklier, dyr i alle former og fasonger, togturer og verdens blideste traktorsjåfør!

Vi koste oss i parken i vel tre timer i dag. De serverer forresten verdens beste frappe der! Og vi var ikke alene om å nyte. Det var en typisk fullstappa dag. Vi ble ofte stående i kø, og det er egentlig her dette blogginnlegget starter.

Køen på bildet over er fra ansiktsmalingen. Tenk deg at du står i kø her, som nummer ti i rekken. Det går tregt der inne i tegnebua. "Alle" barna vil ha sin tiger eller sommerfugl i ansiktet. Vi voksne står tålmodig i kø. Gjerne i tyve minutter. Alt for ungene, sant? Så kan du forestille deg at det kommer en gjeng foran deg i køen. Snikende inn. En mor, en far og to små. Unnskyld? Hvor har du stått i kø? Den begynner da vitterlig bak der?? Det virker lite sannsynlig, sant? Ikke i Foldvik i dag. Der var der MYE som var på tur, rent kømessig.

Og yummymummy ble køpoliti. Det sa eldstejenta mi til køen i dag. Mamma er køpoliti!

Jeg opplevde nemlig gang på gang noe så irriterende som frekke unger, som helt tydelig så at det var kø for ulike aktiviteter, men som med viten og vilje dreit i hele kulturen og brøytet seg frem til fremre rekke. Foreldre som stod som tause vitner, da jeg tilslutt kokte litt over og på klingende vestlandsk satte køen på plass. Det var i denne sklien det rant over.

Vi hadde stått i ti minutter. Jeg hadde hatt god tid til å få oversikt over hvor i køen jeg stod. Hvem som var foran meg. Når det skulle være vår tid. Da det var yummymummy med barn som skulle overta ringen, så sklei det inn en mor med et barn på hofta foran meg. Unnskyld, hvor har du stått i kø?, glapp det ut av meg. Her, sa hun og pekte til sin venstre. Men køen starter der, parerte jeg og pekte laaaaaangt bak meg. Så kom hennes to andre barn eller bekjente skliende nedover i en dobbelring. De ville skli en gang til, og var på vei bort med ringen. Nei, nærmeste ropte jeg. Nå er det vår tur. Dere får bare kjøre en gang, og må stå i kø en gang til hvis dere vil kjøre mer. Sånn som alle andre, og nå var jeg faktisk litt opphisset! Haha! Jeg var SÅ køpoliti! Og da jeg trosset mor med barn på hofta, og dro ringen "hennes" forbi henne da hun ikke ville flytte seg, hørte jeg hun og en mann si noe om "norsk kultur ass" og ikke i særlig positiv tone.

Norsk kultur ass! Hvis norsk kultur er egenrådig, frekk, urettferdig og direkte usmakelig, så melder jeg meg ut. Hvis norsk kultur handler om å lære barna sine at det gjelder å være først alltid, å snike, lure seg til mer tid, da er jeg så lite norsk som det er mulig å være akkurat på dette punktet.

Yummymummy står i kø! Hun lærer barna sine å stå i kø. Hun forklarer hvorfor vi må stå i ny kø når vår tur er over. Barna forstår. De har det ikke mindre gøy av den grunn.

Og nå kommer det i klartekst: hvis du for f%#*#€ ikke klarer å stå i kø som normale folk i sommer, så får du heller legge turen innom de attraksjonene som folk IKKE står i kø for å besøke. Dette eselet kunne til eksempel hatt glede av litt folk i dag.

Køpolitiet er på plass hele sommeren. Følg meg gjerne for flere oppdateringer på folksomme i steder. Her på bloggen, og på snapchat: veronicasimone.

#sommer #barn #familie #park #foldvik #kø

7 kommentarer

Monica

17.07.2017 kl.20:12

Amen!! :) Fine bilder :)

Yummy Mummy

17.07.2017 kl.21:11

Monica: Kjekt:))

Veronica

17.07.2017 kl.21:03

Eg e køpoliti nr 2! Me står alltid i kø, me vente alltid på vår tur! Så e livet å sånn lære me :) så heia deg som tok tak i det!

Yummy Mummy

17.07.2017 kl.21:12

Veronica: Flott at du er et godt forbilde for våre små:))

Silje

17.07.2017 kl.21:30

Er SÅ enig! Nordmenn må vær de dårligste i verden når det kommer til køkultur...vet ikke hvor mange ganger jeg har irritert meg over alle som "bare" skal...."Meg først" kultur vil jeg kalle det. Ikke greit! Godt du sa ifra!

Yummy Mummy

17.07.2017 kl.21:38

Silje: Si ifra du også:) Neste gang!

Merete

18.07.2017 kl.23:19

Hurra for oss som sier ifra!!!

Enig med deg 😊

Skriv en ny kommentar

hits