hits

Hvordan går det med treningen, da?

Jeg tenkte jeg kunne oppdatere de av dere som har fulgt Yummymummy siden oppstart av dokumentarprosjektet. Noen lurer kanskje på hvordan det har gått med treningsiveren, eller mangelen på den?

Etter to måneder med harde PT-timer, egentrening og stram kostholdsplan var jeg rimelig lei. Jeg hadde holdt ut med tre økter med personlig trener i åtte uker. Samtidig sjonglerte jeg rollen som nybakt mamma. Attpåtil ny tilværelse som tobarnsmor!

Jeg fortsatte å være i bevegelse etter endt prosjekt, men på eget vis. Ingen faste avtaler. Det sklei ut, og jeg elsket det!

Husker du kanskje da jeg var gjest hos God Morgen Norge?

Her hadde jeg det bra! Jeg var ferdig med prosjektet. Jeg husker jeg sa noe sånn som at: Dropp den treningen mens du er i permisjon! Ta deg heller en spasertur til kaféen, og ta deg en bolle.

Jeg ville ha fokuset VEKK fra mammakropp og barselkropp og kropp og mammamage og mammapupper. De fleste av dere husker nok dette bilde?

Nybakt. Mamma. Så sliten. Så lykkelig. Så praktisk. Er det et sted det ikke trenger å være rom for blondeundertøy, så er det i barseltiden. Vi mødre skal ikke måtte bruke tid på å tenke på hvordan vi ser ut!

Så, seks uker etter fødsel startet jeg.

Når jeg ser tilbake på hele opptaksperioden, så er STRESS ordet som kommer hyppigst frem. For et slit det var! Våkenetter, økedøgn, såre brystvorter, baby med magetrøbbel. En PT tar ikke hensyn til sånt. DU kan ikke ta hensyn til sånt! Skal du bli som glansbildene der ute, så må du ofre ALT.

Da vi var ferdig med treningsopplegget hadde jeg mistet noen kilo, og en del av humøret i tillegg. Jeg kjente meg alt annet enn ovenpå. Jeg var sliten. Lei. Fokuset hadde flyttet seg over på kroppen min. Babyen var nærmest blitt nedprioritert!

Jeg er glad jeg var 34 år og tobarnsmor da jeg gikk gjennom dette. Jeg fikk raskt snudd den negative trenden jeg hadde skapt for meg selv.

I dag er lille Maia plutselig blitt tre år. Det er tre år siden jeg holdt på med dokumentarprosjektet! Jeg har fortsatt å være aktiv, men langt i fra så aktiv som jeg var som #yummymummy. Kiloene har sneket seg på igjen, og flere til.

Noen dager tenker jeg at jeg skulle vært litt lettere. Jeg var jo så myyyyye lettere! Andre dager lurer jeg på hvorfor jeg tenker sånn? Jeg er jo velskapt som jeg er! Og det viktigste på kroppen er smilet. Og øynene.

Kropp er så betent. Så omdiskutert. Statsminister Erna Solberg sin kropp blir gjenstand for debatt! Det er helt vilt. Det er jo ikke KROPPEN til Erna som styrer dette landet. Det er jo ikke KROPPEN min som presterer på jobb, er en hengiven kjæreste, trofast venn, kjærlig mor.

Status i dag er at jeg er i bevegelse. På jobb og hjemme. I perioder trener jeg lite eller ingenting, andre ganger kan jeg finne på å trene opptil flere ganger i uken!

Jeg lar lysten og tiden styre min treningsform. Fortsatt er jeg fokusert på å ikke la meg bli blindet av alt det jeg leser eller ser av kropp i media. Fortsatt er jeg det jeg mener et godt forbilde for mine jenter.

Vi tar det sunne med det gode. Et aktivt liv, med utskeielser som livet byr på. Vafler i dag, for eksempel. Og sjokoladepudding!

#trening #barsel #mammapermisjon

Jeg syklet til jobb i dag, og gjorde det til en opplevelse. Se det på snapchat nå: yummymummy

6 kommentarer

Victoria Larsen

03.08.2017 kl.22:38

Så utrolig flink du er!! :-)

superdaddy92

04.08.2017 kl.02:54

stå på ;D

Bettine

04.08.2017 kl.08:19

Du er best! :-)

B

09.08.2017 kl.23:42

Dette burde vært mer delt!! Har ikke ord for hvor mange jeg legger merke til som nylig har født, men som føler et press på å være fit og "fin" etter fødsel. Jeg har ikke barn selv, men er helt enig med deg - kos deg med en bolle eller kaffe på café og nyyyyt tida! Bra innlegg, greit å få erfaringer fra noen som ikke følte det gikk så bra (missforstå meg rett, det gikk bra - men det var ikke noe for deg i den nybakte tida!) :-D

liker bloggen din, den er spennende. Tips til nye innlegg: kjærligshetsliv (gikk det galt en gang, hatt noen blind dates osv :p), hvordan ungdomstida di var, noe du brenner for, kosttilskudd du føler virker, hvordan man kjenner igjen falske venner, forskjellige type mammaer som irriterer eller inspirerer :) bare noen idéer.

YummyMummy

10.08.2017 kl.07:20

B: Tusen takk for kommentar, og for mange gode innspill for fremtiden! Kjekt at du har skjønt poenget med prosjektet:)

B

10.08.2017 kl.09:47

Bare hyggelig! :D

Skriv en ny kommentar