Jeg vil ikke se ungen din rase fra seg på Snapchat!

Jeg vet ikke om det er ferietiden som har gjort noe med "oss" foreldre på snapchat, men kan det stemme at jeg har sett mer barn enn voksne på snap i det siste? Annenhver snapkonto jeg åpner inneholder barn. Barn som bader, barn som tar karusell, barn som sitter på do (!), barn som går tur, barn som spiser is, barn som ser på iPad, barn som er i Dyreparken (herregud, så mange barn som er i Dyreparken!), barn som fisker, spiser kveldsmat, sover (!!!) og barn som raser fra seg.

Akkurat det siste der får jeg vondt i magen av.

Jeg lar meg ikke irritere av alle disse barnesnap'ene, selvom jeg er av de som synes andre sine barn er dørgende kjedelig på sosiale medier. Mine egne også, forøvrig. Jeg prøver å begrense det til et slags minimum. Jeg irriterer meg ikke, trykker meg bare videre. Etterhvert lar jeg være å åpne de kontoene som garantert inneholder barn i alle slags mulige, hverdagslige og kjedelige situasjoner.

Men. De snappene som inneholder barn som er sinte, fortvilet, leie seg, er midt i et raserianfall - de har jeg hittil sett på med verdens største klump i magen. Hvorfor gjør dere som foreldre det?? Hvorfor filmer dere barnet deres i den tilstanden?

Jeg blir i alle fall ikke underholdt. Det eneste jeg ser er et barn som ikke får kontakt med den voksne, fordi den voksne sitter bak en mobilskjerm og helt åpenlyst filmer det som utspiller seg foran han eller hun (de aller fleste tilfellene er det mor som filmer disse snappene). Som regel eskalerer raseriet til barnet gjennom snapstoryen. Forelderen synes tydeligvis det er underholdende nok til å dele. Jeg mener det er et overtramp.

Jeg har ikke lyst til å se barnet ditt rase fra seg på Snapchat. Enda viktigere; jeg tviler på at barnet ditt hadde villet at du skulle dele det direkte.

Jeg mener ikke at Snapchat skal være barnefri-sone, men her går det en tydelig grense synes jeg. Et sint barn kan få være i fred, dersom trøst ikke var det som trengtes akkurat da. Andre ganger, som når barn er litt rampete, er det veldig gøy med barn på snap.

Hva synes du?

#barn #some #snapchat #raserianfall

For flere betraktninger rundt tema småbarn, følg meg på snapchat: yummymummy

3 kommentarer

Merete

09.08.2017 kl.17:07

Må sei meg heilt enige me deg . Sjøl svippe eg unna . Blir litt vell mye. E sjøl ikje så flinke å bruke snapen men følge jo me deg og ler meg ihjel til tider. Du e jo spot on 🤗 Så bare forsett med det 😍

Yummy Mummy

10.08.2017 kl.07:21

Merete: Kjekt! Takk:)

hverdagslivetivollen

09.08.2017 kl.17:08

heilt enige me deg... ser ingen grunn te deling av sinte/frustrerte unger!

Skriv en ny kommentar

hits