Fridag på mor, men ikke på barnet

Det hender jeg har noen fredager fri. Helt fri fra jobb, mann og barn. Jeg er nemlig skrudd sånn sammen, at når jeg har fri så skal jeg ha FRI. Ingen oppgaver, ingen planlagte gjøremål. Maia på tre år må i barnehagen. 

Jeg bruker så mye tid i hverdagen på å organisere, legge til rette, ta vare på. De dagene jeg har - H E L T  F O R  M E G  S E L V - er magi. Jeg står opp. Sender Vilde på skolen. Steller Maia. Leverer i barnehagen (ustelt og fjasete). Så kommer jeg hjem til tomt hus. Jeg ser på klokken. Åtte timer for meg selv. #denfølelsen

Jeg setter kanskje på en skrekkfilm. Spiser litt kake. Hvis jeg får det over meg, så bretter jeg kanskje litt klær. Alt i dette langsomme tempoet, som så altfor sjelden er en del av hverdagene. Noen ringer og vil gjerne på kafé. Jeg takker som regel fint nei. Her skal jeg være. I min hule. Helt alene. I morgenkåpe.

Kanskje får mamma litt dårlig samvittighet av sånt? Kanskje føler hun at hun burde bruke enda mer tid på barnet? Litt kvalitetstid? 

Barn i dag får mye kvalitetstid sammen med foreldrene. Mer enn vi leser eller tror. På tross av nettbrett og smart-tv eller mobil. Foreldre følger ungene hit og dit. Syr svære puter under vingene deres. Står på sidelinjen hver eneste fotballtrening. Vi SER! Vi LEVER for de små. Da tenker jeg at også vi må sørge for kvalitetstid. For oss selv.

#kvalitetstid #fri #alene 

Jeg klarer som regel aldri å ta helt fri fra snapchat. Legg meg til: veronicasimone

I dag har jeg snappet litt hos Mammabanden. Legg de til med bruker: Mammabanden!

3 kommentarer

Victoria Larsen

25.08.2017 kl.14:12

God helg :-)

Yummy Mummy

25.08.2017 kl.14:16

Victoria Larsen: GOD helg:)

hverdagslivetivollen

25.08.2017 kl.20:40

Håbe du har nøde dagen og fritimane :) det e magisk :D God helg :)

Skriv en ny kommentar

hits