Ferdigkake på forening

Hvis jeg lukker øynene og husker veldig godt, så kan jeg ennå minnes lydene av mamma sine kvelder med foreningsdamene hjemme hos oss. Så høylytt! Damene i full firsprang. Latter som gjallet i veggene. Jeg snek meg alltid frem til det øverste trappetrinnet utenfor soverommet. Satt der musestille. Lyttet. 

Lyden av kniv og gaffel som traff tallerken. Lovord fra de andre damene. "Så nydelig! Jeg må få oppskriften!" Lukten av nytraktet kaffe. Senere dessertgaffelen som klirret i dessertskålen. 

Disse kveldene var et av høydepunktene i oppveksten. Det var alltid en litt elektrisk stemning hjemme. Mamma skulle få venninnene på besøk! Huset måtte skinne. Hun stod over grytene. Bakte deilige kaker. Jeg smakte alltid på maten før gjestene kom. Med den største andakt.

Fortsatt tror jeg foreningskvelder er litt sånn. Høytidsstemte. Mye har forandret seg også, på få år. De fleste mødre er i full jobb. Venninnegjengen er stor. I min forening er vi ni jenter! Noen ganger lager vi mat og dessert fra bunnen av, men viktigere enn alt på kveldene med foreningen er samtalene. Latteren. Den lille pausen fra hverdagslivet.

Her om dagen serverte jeg ferdigkake etter pizzaen!

Dette var en torsdagskveld. Onsdag stod jeg lettere henslengt over kokeboken. Lette etter en enkel, rask og god dessert. Hadde egentlig ikke tid. Orket i alle fall ikke! Så bestemte jeg meg. Ferdigkake. 

Masse smågodt som tilbehør, i tilfellet kaken ikke falt i smak. Gjestene var storfornøyd. Det minnet meg om dette, at det aller viktigste vi har i livet er hverandre. 

Vi samles over middagsbordet. Mat står for en stor del av livets gode stunder. Men uten DERE, jentene, familien, venner og slekt. Hva hadde livet vært uten?

Slapp av! Stress mindre. Inviter noen hjem til deg, og server mat fra frysedisken. Vi MÅ ikke lage alt fra bunnen. Det vi må, det vi bør, det vi aldri må glemme; er å finne tid til hverandre. Som en liten ferie i hverdagen.

#forening #venner #ferdigmat #mat

Jeg er flink på ferie. Se meg i aksjon på snapchat: veronicasimone

Én kommentar

hverdagslivetivollen

02.09.2017 kl.07:58

så enig.. man trenger ikke lage mat fra bunnen av alltid... det viktigste er jo å være sammen :D

Skriv en ny kommentar

hits