Byttekveld

I går shoppet vi hjemme i egen stue, og uten å bruke så mye som en krone!! For godt til å være sant? Å nei du! Byttekveld er FABELAKTIG i så henseende.

Den siste der. Kveldens frekkeste!

Sko, jakker, treningstøy, kjoler, cardigans, skjørt, shorts, skjerf og altså sexy undertøy. ALT kan byttes, og alle gikk herfra med "nytt" til klesskapet. Samtidig fikk samtlige ryddet i havet av klær vi strengt tatt ikke trenger. Nå er det min oppgave å rydde unna...

Å føde et B-menneske

Maia ble født i ekspressfart. To og en halv time tok det fra første rie til siste pressrie. Jeg hadde et helt fab svangerskap. Ingen andre plager enn halsbrann og intoleranse mot hvitløk (les: maaaasse luft i magen).

Jeg bar på henne litt ekstra lenge, og "kranglet" meg til igangsetting ti dager over termin. Gjennom svangerskapet spiste jeg alt det jeg ville. Jeg var i hundre prosent arbeid helt frem til permisjon, og var moderat til lite aktiv alt ettersom.

Selve fødselen foregikk på en fødekrakk. Og sånn gikk det altså til da jeg fødte (nok) et b-menneske!

Hun legger seg i 1930-tiden. Får litt melk om natten, og sover til klokken er blitt halv ti om morgenen!

Det er noe jeg anbefaler aller mødre. Å føde et b-menneske. Men det er jo alltid "noe". Disse sene morningene får oss sjelden i gang før klokken er tolv, og innen den tid er barnepassen på treningssenteret stengt. Så da sløver vi bare. Og elsker det.

Uperfekt mamma og MASSE innvendig fett

Gjengen! I kveld kan du se andre episode av dokumentarserien #yummymummy!!! SOM jeg gleder meg til å vise.

Haha! Her er personlig trener Henrik i gang med målebåndet. Han mente jeg kunne klare å plassere det riktig over brystet selv. MYE latter på trening med denne fyren, på tross av altfor mange dager med stress.

I kveldens episode går vi i gang med den aller første treningen. Puh!

Vi veier og måler, og sjekker formen på en såkalt inbody-maskin. Se NØYE på ansiktet til #yummymummy på den maskinen! Priceless! Streken som viser hvor mye innvendig fett jeg har... Stopper ALDRI!!!

Henrik svetter litt over et målfoto jeg viser han, men forsikrer meg om at grevinnehenget skal forsvinne.

Bildet er av Maria Kang. Modell og fitnessutøver. Hun har skapt et eget univers for mødre som vil inn i drømmekroppen. Du har kanskje hørt om #noexcusemom? Dette er dama som startet det hele.

Maria Kang startet en VILL debatt i USA med sitt utspill om at det å være mor ikke er en unnskyldning for å komme i form. Ikke veldig ulik debatten vi så her hjemme etter magebildet til Fotballfrue.

Det er mange som snakker dette plettfrie idealet imot. Blogger Marte Frimand Anda er en av dem. Damen bak CasaKaos, som du ganske sikkert kjenner til. I kveldens episode har vi en Skype-date.

Masse godt innhold i kveld altså. Mye latter, litt alvor, helt uten filter og med høyt tempo. Akkurat sånn som jeg husker dagene i prosjektet.

Svett treningspupp. Blærk.

Andre episode av #yummymummy ser du i kveld på TV Vest fra kl 1730. Reprise et helt døgn på samme kanal. De av dere som ikke klarer å vente til episoden havner på nett (tvvest.no), kan se TV Vest live via Altibox Chill fra kl 1730.

KJEKT at du ser på!

Våkenatt

Sov dukkelise, sov og bli stor. Ti mens du sover, våker din mor.

Hvor mange minutter med søvn har det blitt i natt da? Aldri mer enn tyve sammenhengende i alle fall.

"Noen" gleder seg til å bli friskmeldt.

Torsk som lørdagskvess

I kveld har #yummymummy kooooost seg med et stykke torsk og grønnkål.

NOT!!!!

Magen står i SPENN etter tidenes indiske måltid. Butter chicken for LIFE!! Og chips, solo og sjokolade. Pluss film. Ah! ELSKER helg!!

Tidligere i dag var jeg en tur innom TV Vest for å redigere videre på dokumentaren.

Det var sånn jeg kom på å kødde med torsken. I episode tre forteller jeg rimelig klart hva jeg synes om kostholdet til #yummymummy. Løye!

Men før det kan dere glede dere over episode to, som sendes på TV Vest og på tvvest.no førstkommende tirsdag. Vi småflikket litt på den i dag, men akkurat den er bæææænkers. Mange fine reaksjoner på meg da jeg stod på inbody-maskinen...

Nattaklemz!

Følg meg på snapchat: veronicasimone

Se #yummymummy på nett

Endelig! Første episode av dokumentarserien er nå på nett!!!

Et mer flatterende bilde skal du lete LENGE etter i dokumentar-verden. Jeg liker det.

Håper du klikker deg inn og deler. Neste episode kommer allerede tirsdag neste uke. Jeg skal sørge for å røpe litt av innholdet her på bloggen før den tid.

Men nå: klikk deg inn HER

Syk.no

Livet er en fest. Etter den søte kløe, kommer den sure svie. Begge ungene til #yummymummy er syke. Den minste med feber, den største slapp og uten matlyst.

De holder sykelag oppe i tv-stuen. Smitter hverandre. Sløver foran boksen. Klager litt. Mor løper opp og ned med cola og flaske og knekkebrød og smoothie. Nå lever jeg!

God torsdag fra bloggen.

#yummymummy på radio

Her ser du ett stykk #yummumummy som soooooler seg i glansen!

Dere er så rause! De av dere som fikk med dere premieren på dokumentarserien på TV Vest i går. Jeg er helt lamslått. Varme, gode ord. Jeg tar til meg alle. Og har fått senebetennelse i sms-tommelen!!! Haha! Tusen takk for alle tilbakemeldinger.

Det er mange som etterlyser episoden på nett. Den kommer!! Hvis du ikke klarer å vente så kan du alltid se TV Vest LIVE via Altibox chill. Gårsdagens sending går helt frem til klokken blir 1730 i dag. Klikk deg inn her og vent til du ser #yummymummy på skjermen:

http://chill.altibox.no/live

Jeg har nettopp hørt på radiosekvensen fra i går. SÅÅÅÅÅ merkelig å høre seg selv på radio!! Haha!

http://radio.nrk.no/serie/distriktsprogram-rogaland/DKRO02001415/20-01-2015#t=2h5m32s

Nå må jeg opp og hente lillemor som er våken etter formiddagshvilen. Litt tett i nesen, men lykkelig over å ha blitt tv-stjerne - helt sikkert!

DEN dagen

Jeg ELSKER dager som denne! Som går i ett og pisker deg hit og dit. Fine folk i NRK Rogaland ringte og ville ha en liten bit av #yummymummy før premieren i kveld. Jeg spant avgårde!

Lise og Einar er en lun og informativ duo om ettermiddagen. Radio er kult!

Og litt skummelt. Jeg er glad i tv. Der kan ironi lett oppfattes. Med mimikk. På radio har du bare en stemme. Uvant for meg.

Nå jobber vi med å få ut episoden av #yummymummy på nett. Så fort det er i orden vil jeg linke til den herfra. I mellomtiden:

Hoho!

Mens vi venter

Premieredagen går som den skal. Løper litt mellom avtaler og koser meg med at det endelig er litt action på mor igjen. Også i SOLSKINN da!!

Kjente at trynet ikke var helt klar for solens eksponerende filter... Og hvor er solbrillene blitt av?!

Trilleturen i dag gikk ned til Vaulen badeplass. Der ventet disse to fine på #yummymummy.

Tommy på foto og Marthe med mikrofonen. Jeg har jo kronisk jabbesyke, og la ut om dokumentarserien. Tror jeg sa noe om at menn som ville bli kåte IKKE måtte se på i kveld! Men de må gjerne se på!

TV Vest starter sendingene sine hver ukedag kl 1730, så det er visst bare å benke seg i ettermiddag.

Stavanger Aftenblad har også rablet litt om prosjektet.

Artikkelen kan du lese HER

Nå skal jeg skifte en bleie og lage litt mat før jeg skal til Ullandhaug en tur. #yummymummy har fått audiens hos NRK Rogaland og kan høres på radio et sted rundt kl 1615.

PREMIEREDAG!!!!

Tidlig opp

God morgen! Selvom lillesøster sover, er mor og storesøster i full sving. Skolejente.

Det er andre tider. Late morgener før barnehage er et tilbakelagt stadie. Hun er et b-menneske. Som meg. Som Maia. Det blir vanskeligere og vanskeligere å få henne ut av sengen i hverdagen. Det er jo såvidt jeg er i stand til det selv!!

Etterhvert våkner jeg til. Da skal jeg i tv-intervju med min egen tv-kanal! I kveld er det PREMIERE!!!! Håper du følger meg på min reise til å bli en #yummymummy. Usj! For en travel tid det der var. Skrives!

Nominert til årets mammablogg 2014

Åh HALLO!!!

Tenke seg til! Riktignok er jeg i selskap med 66 andre bloggere (kjente og mindre kjente), men åh HALLO! Løye.

Jeg vil ikke påberope meg å være en ren mammablogg, men dokumentarprosjektet rundt den mye debatterte mammakroppen krevde sin blogg - og dette ble resultatet. Hvis du som er innom her tenker at jeg fortjener en stemme i havet av de andre, så blir jeg mamma-magedansende glad hvis du legger igjen et spor gjennom en sms.

Du stemmer på #yummymummy ved å sende mblogg24 til 2012. Også kan du vinne premier!!

Du kan lese ALT om nominasjonen, konkurransen og ta en titt på de andre bloggene her: http://www.mammanett.no/mamma/hvem-er-norges-beste-mamma-og-pappablogger

Du kan stemme heeeeelt frem 15. februar. Løye! Løye! LØYE!

Dagen før kvelden

I dag er en sånn dag det skriker trilletur av! Vinterklart, sol, opphold. Endelig! Men #yummymummy har ikke vært utenfor huset i hele dag. Ikke så mye som en lilletå har fått smak på uv-strålene. Vi er trøtte. Føler oss litt hangover. Og koser oss heller med storesøster sine gamle leker. Inne.

Dessuten er det mange telefoner fram og tilbake med fotograf Ivan i dag. Det er en stund siden premiere-episoden av #yummymummy var klar, men alltid er det "noe" dagen før kvelden.

I morgen kl 1730 er vi ENDELIG i gang! I 2014 gikk jeg ikke bare svanger med verdens herligste lille jente. Jeg bar også på denne utleverende dokumentarserien.

Under følger noen snaps fra første episode.

Nå er det bare å ta i mot, med åpne armer. Herregud som jeg gleder meg til å få dette ut!!! Akkurat som et svangerskap. Til slutt MÅ du bare forløses.

Stavanger Aftenblad har gjort et intervju med selveste #yummymummy i dag. Følg med på nettsidene der, og HUSK FOR ALL DEL TV VEST I MORGEN KLOKKEN 1730!!!

Maia gleder seg også.

Du kan se første episode av #yummymummy på TV Vest helt frem til ny sending onsdag kl 1730. Serien kommer også på nett.

I dag

Jeg tenkte jeg skulle inn på albumet mitt på telefonen og finne kjekke bilder fra dagen i dag, som jeg kunne dele på bloggen med dere. Spennende tilværelse som jeg har og greier! Vel...

Dette var det ene. Mini hadde ikke sovet hele formiddagen, var irriterende blid og fjåg - men hønemor ville det annerledes. Søvn avler søvn. Hva om hun gikk en hel dag uten å sove? Hvordan ville natten bli da?! Nei, søvnløse netter er noe dritt. Jeg turet ut med vogn. I et haglvær som bare Eli Kari blir våt av. På den andre måten.

Og mens jeg var ute og trasket kom jeg over deler av skoleveien til storesøster, som er mer eller mindre herpa av vinterstormen.

Det blir action i skogen denne helgen. Vi må rydde vei for de små! Men hvem sitt ansvar er det egentlig? Jeg tipper trærne er plantet av kommunen.

Sånn var dagen min. Exciting much. Legg til klesvask og brett, vask av bad, bytte på seng og storfamilien på middag, så har du det. En helt vanlig dag i mammapermisjon.

Ja, også delte vi promoen til dokumentarserien #yummymummy på sosiale medier!

Og FOR en mottagelse! Takk til alle som delte, deler, kommenterte, kommenterer og som klikker seg inn. Neste tirsdag er det ingen vei tilbake. Dette blir også en slags givende tv-reise for en stakkars prosjektleder. Som er litt for glad i å dele.

God natt fra bloggen!

Gamlingen

Denne uken er jo helt vill! Først CrossFit, så kollektiv og nå svømmetrening i utendørsbasseng??? Hva gir du meg!

Tjuesyv grader i vannet. Tre på land. Vi trippet iskalde bort til bassenget, og halleluja så digg! Jeg la på svøm (les: med hodet og haka godt over vann, og med en badedrakt ala femtitallet med litt for dyp utrigning). Først ti lengder. Så tyve. Så tredve. Så FØRTI! Det er 1000 meter til sammen. Én kilometer. Det skrøt jeg godt av i badstuen. Et bittelite oppvarmet rom, stappet fullt av mannfolk i alle aldre. Jeg og venninnen min Merethe var de eneste damene. På det meste var det vel tretten menn inne sammen med oss. Hett! Og morsomt.

Gamlingen holder åpent til august. Etter det er det slutt. Infrastruktur kommer først. Jeg er glad jeg fikk oppleve dette før stedet blir jevnet med jorden. Herlige folk og deilig svømmevann. Og vedig kjekt selskap.

Sånn. I morgen er det horisontalen i sofaen HELE ettermiddagen!

Kollektiv

I dag har jeg krøpet ut av komfortboksen IGJEN!! Stiv og støl som en heks (?) LØP jeg til bussen i dag. Den som jeg ALDRI tar. Ikke fordi jeg ikke når den (jeg er tydeligvis mega-rask), men fordi jeg er et skikkelig miljøsvin. Kjører bil til nærbutikken! Naboen hvis det regner...

Men i dag tok jeg bussen.

Jeg fikk til og med benytte meg av overgang på billetten. Ha! #yummymummy var så stolt.

Jeg lastet ned to app'er. En reiseplanlegger og en sanntid. I begynnelsen fikk jeg det ikke til. Hvem er det som har kontroll på hva bussholdeplassene heter!?! Eller gatenavn??!

Helt tilfeldig kom akkurat den bussen jeg skulle på i det jeg gikk av den jeg satt på med (bra setning). Og da så jeg det. Mye har skjedd siden jeg kjørte kollektivt sist.

En skjerm som forteller deg på minuttet når neste buss kommer OG en info-knapp. Stilig. Men den knappen. Er det noen som trykker på den? Hva skjer da? Åååååhhh! Jeg hadde SÅ lyst, men klarte å la være. Maia var skrekkslagen.

Men vi likte det litt begge to. Kanskje det blir mer kollektiv på meg fremover i permisjonen. Kanskje. Nå skal jeg svømme på Gamlingen. Da tar jeg bil. Det går jo ikke buss til Gamlingen! Og sånn går no dagan.

CrossFit

I kveld har #yummymummy gjort skumle ting. Fryktinngytende greier. Bak en bitteliten dør, i et mørkt smug i en av Stavangers mørkeste (og mest illeluktende) bydeler.

Forrige uke bestemte jeg meg for at jeg denne uken skulle gjøre to greier jeg aldri har gjort før. Krype litt ut av komfortboksen. Så da...

CrossFit. Alle har hørt om det. Alle kjenner noen som driver med det. Veldig mange tror de vet hva det er. Jeg trodde, men det var heeeelt annerledes.

I kveld har jeg rett og slett gått litt tilbake til ungdomstiden! Dette minnet om en meget intensiv gymtime.

Vi jobbet intenst i 25 minutter. Fire øvelser, ett minutt pause, før vi var i gang med de samme fire øvelsene. Dette gjorde vi fem ganger. To trenere som veiledet og pushet.

Tyve dyyyyyype squats. Ti push-ups. Jeg gjorde mine på kasse.

Tyve gående utfall og tilslutt 200 meter spurt. Og den løpingen... OMG! Jeg ble helt UTSLITT!!! I starten tenkte jeg: tjuefem minutter med dette? Lett! Etter et kvarter tenkte jeg ikke overhodet. Kult! En aldri så liten virkelighetsflukt der altså.

Og på tavlen er alle dagens treninger skrevet ned. De endres fra gang til gang. Neste gang jeg eventuelt prøver meg på CrossFit, så vil mye være nytt igjen.

Nå kjenner jeg det meeeeget godt i beina. Det blir gangsperr i morgen. I halsen og brystet ligger spurten og murrer. Mest av alt er jeg fornøyd med å ha gjort noe nytt!

Vi får se om det blir flere omganger på #yummymummy. Det koster å være CrossFitter (!). Nå skal jeg se alle serier i verden på boksen!

Sofakos

God mandag fra bloggen!

Mini og jeg koooooser oss i sofaen. Lever permisjonslivet til det fulle. Late timer om formiddagen. Det her er relasjonsbygging på HØYT nivå!

Det er jo helt WACKO! Hun er blitt et helt halvt år allerede. Lille rakker. Som kom til meg som en rakett. Havnet opp på brystet mitt. Skrek og jamret seg. Kikket på meg med digre, tallerkenrunde øyne. Innsmurt i blod og fett. Jeg er fra meg av beundring over skapelsen. Jeg var ett mennesket. Nå er jeg TRE! Jeg har jo et annet vidunder som er skolejente som også henger i mors skjørtekanter. Fantastisk.

I dag er det friidrett på storesøster og serietitting som gjelder for mor. Ute herjer vinterstormen. Inne flakser kjærleiken. Morskjærleiken! Jeg blir helt mør i hjertet.

Innimellom kyss og klapp og klem prøver jeg å finne en passende musikk som skal stå til vignetten på dokumentarserien #yummymummy. DET er ingen enkel sak. Har du tips? Let me know!

Og til sist et aldri så lite sukk. Tenke seg til. Fikse på bildene sine for så å lyve om det. Kommentere på egen blogg under falske brukernavn. Det er virkelig ikke bare en stram mage og perfekte rettetang-lokker som er grunnlag for suksess som toppblogger. Jeg får helt makk av hele opplegget. Hadde jeg vært i Eriksens sko i dag så hadde ikke jeg heller hatt så mye lyst på så mye. Da er vi bedre stilt vi som klarer å leve ETT HUNDRE FØKKINGS PROSENT EKTE. Lenge leve alt som ikke kommer i glanset papir.

#fitbaby

Noen dager kan jeg tenke at disse merkelappene ikke er så ille. At #fitmom og #strongmom og #noexcusemom bare kan berike sosiale medier så mye som overhodet mulig.

Så stod Maia i en positur som fikk meg til å tenke i dag. #fitbaby. #strongbaby.

Det er jo et hysterisk morsomt bilde. Et jeg kommer til å ta vare på for all fremtid. Hun er jo latterlig søt! På sine fire spente.

Og veldig flink skal sies. Seks måneder gammel. Mamma sin lille fitnessbaby! På ETT bein!!!

Men tenk om vi hadde startet en ny trend. Lagt ut bilder av våre små. Med merkelappene som så mange gjør med sin mammakropp. #fitbaby. #strongbaby. #noexcusebaby. ALLE må jo få være med på moroa! Kropps-sirkuset. Dette idealet går jo nærmest inn med morsmelka allerede.

Så. Disse tankene (satt på spissen) fikk meg tilbake igjen. Merkelappene beriker ikke. De forpester. Og treningsbilder i svart-hvitt er jo sååååå stilig.

Nei takk.

Got milf?

Jeg ELSKER å bruke tiden min sammen med jentene på Gyldne Lokker i Stavanger. Klipp! Klipp!

Jeg har hatt alle tenkelige frisyrer gjennom mange år med rastløshet. Nå er vi inne i en periode hvor vi skal la lokkene få gro seg lange. Jeg kjeder meg litt i prosessen... Vanessa la derfor inn en ørliten nyanse ombré.

Hårvasken!!! Nydas!!!

Alltid godt humør og høyt under taket!

Gyldne Lokker er samarbeidspartner med TV Vest. Så heldig kan en altså være!

MILF by Vanessa @ Gyldne Lokker.

Anbefales.

Premieredato

Ready! Set! Go!

Nå kiler det SKIKKELIG i tastaturfingrene! Sommerfuglene i magen slår hjul! Endelig kan jeg gi dere en dato for oppstart av dokumentarserien på TV Vest!!!!

Den kroppen der. Det innbitte ansiktet. Hun nybakte mammaen. Herlighet for en reise #yummymummy-prosjektet ble!! Vi er kommet godt i gang med redigeringen. Enda er vi ikke halvveis i mål en gang. Ting tar tid. Med Maia i klippen.

Men vi BLIR ferdige. Og innholdet ER til å kjenne igjen! Det viktigste av alt i akkurat dette prosjektet. Mye svette, noen tårer. Jeg har gitt alt. Og fra og med tirsdag 20. januar kan du følge reisen min i dokumentarserien #yummymummy.

Serien blir sendt på TV Vest hver tirsdag i seks uker. Sendingene starter kl 1730, men går i reprise et helt døgn. Du kan også se serien på nett: tvvest.no.

Gleder seg!

Utsatt

Nå er klokken ti på formiddagen og etter alle planer skulle jeg vært på trening. Jeg tenkte det hadde vært fint å starte hverdagen i det nye året med noe fornuftig. Komme i gang. Korte ned dagene. Få mer overskudd. Alt det der som de kulørte blekkene forteller meg at jeg kan klare. Hvis jeg vil.

Men jeg vil ikke. Jeg vil mye heller ordne litt hjemme. Gi meg selv en smooth start på nyåret. Dulle litt. Sulle mye. Kanskje få unna noen ærend.

Trening og alt det der andre sunne jaget er derfor utsatt.

I allefall til i morgen, og meget mulig på ubestemt tid.

Håper du føler deg litt bedre nå. Hvis du skulle finne på å være så CRAZY som å utsette det nye året altså.

GOD MANDAG fra #yummymummy!

UT

Hvem skulle tro det?! I dag droppet jeg morgenkåpe og innekos med utelek i drittvær!! #yummymummy er viden kjent for sin latskap. Det var et og annet menneske som reagerte med vantro da jeg fortalte at formiddagstimene ble tilbragt her i dag:

Sørmarkas venner ønsker velkommen. Helt supert! Inne i gapahauk eller huken (det går alltid i surr for meg) har de satt opp en peis! Selv asfaltgjengere klarer å få gang på flammene da.

Det er verdt å nevne at det var noen andre friskuser som hadde fyrt opp denne gang. I sekken min lå alt annet enn pølser. Til barnas store forergelse! De blir jo aldri fornøyd de små krapylene. Boller og kakao er da vel for F*** godt nok det?!?!

Hjemmebakt. Med kjærlighet og ALT! Hahah! Masse kjærlighet. MASSE!

Det ser virkelig ut som jeg er i mitt rette element. Helt herlig. Noen ganger slår jeg virkelig til og tar frem urkvinnen i meg. Friluftsdronning. Friskus. Hvis det fortsetter slik i 2015 står ikke verden til påske. 

Forresten. Jula er ryddet ut. Det var ikke mye vi så til juletreet i år, så mye som vi har vært på farten, men jeg rakk å bli lei det allikevel. Nå kan hverdagen velte innover oss igjen. Den starter for fullt i morgen med trening og greier. Tror jeg.

GOD søndagskveld!

Godt nytt år

Kjære deg som leser. Godt nytt år!

Vi tilbringer årets første dag med familie i Røldal. I slush-føre. Like friskt for det.

Helt ærlig. Jeg er ikke sånn døds fæn av fysisk fostring med planker på beina, men det hører liksom med. Hyttekos blir det jo nok av. Og i dag lo og lo og lo jeg!

Lillesøster er SUPER god med ski på beina, men i dag var JEG best!

Og like etter bildet ble tatt: #yummymummy lang og flat...

Året starter bra. Taco, blid baby, sløve timer og noen minutter med frisk luft. Dette bildet kaller jeg "hvor er vi nå?"

Vi var akkurat der vi skulle være.

Håper din dag er like deilig som min!

hits