The dress

Har du sett den? Kjolen som skifter farge fra gull og hvit, til blå og sort? Herrejemini så idiotisk og engasjerende det der kan være!! Jeg er en av de som lot meg rive med. #puh

Men denne bloggposten handler om en annen type kjole. Den typen som tres på små babykropper, og som hemmer den lille kroppen mer enn den smelter et mammahjerte.

Jeg har kledd Maia i baby-bunaden helt siden fødsel: body og strømpebukse. Dratt heeeeelt opp til armene.

I dag prøvde jeg meg på kjole. Så unødvendig. Og så KLØNETE for Maia! Den ble kjapt stappet oppi strømpebuksen...

Maia er så SYKT flink til å krype! Den flinkeste lille momselomsen i HELE UNIVERSET på sine fire, små lemmer. I tillegg er hun på godt fart opp på to. Stå og gå. Superduper stolt mams er jeg. Men i den kjolen?? Får jo ikke vist seg fram som atlet på barseltreff da!!

Over her: et avslørende motiv dersom noen i nabolaget har invitert hjem barnevogn-mafiaen. Haha!

Vel inne hos dagens vertinne forsvant kjolen fort. Jeg er fristet til å skrive "aldri mer". Her er gjengen samlet. Maia i bare body. Søte, fine små!

Barseltreff er nesten blitt favoritt-aktivitet for #yummymummy. Under ser du hvorfor...

OH MY LORD! Food-heaven!!! Maia fikk smake sjokoladetopping. Så fornøyd vettu. Og begge med samme tunge. Det er vel det eneste jeg har gitt i arv.

Det og det faktum at hun er ekstremt fin til sinns. Storfornøyd og gladlaks og alt det der. Som mor, så datter. God fredag!

Uten kjole.

Iskaldt mammaliv

Dette er på ingen måte hverdagskost, og det kommer det nok heller ikke til å bli med det første - men OH so much FUN! Strike a pose...

Jeg har ei venninne som er alt annet enn andre venninner. Hun er av sorten som vinner 71 grader Nord og bader i sjøen fjorten dager i strekk, hver morgen i februar! Denne fantastiske skapningen av ei dame inviterte altså på morgenbad. Vi var fem jenter, og jeg var kanskje den som var mest fremmed med aktivitet som dette.

Men jommen meg hoppet ikke kjerringa i det! H E R R E G U D!

Her "svømmer" jeg i sjokk bak ei fin ei med navn Benedicte. Ut av kjeften min haglet det "opp, opp, opp"! Jeg måtte jo få kvinnfolket vekk fra den helvetes stigen!!! Hahaha!

#yummymummy liker en god utfordring, men denne var i overkant kald. På land viste gradestokken litt over fire varmegrader. Vindkastene må ha vært i liten storm styrke, og vannet? Det var jævlig kaldt. Og den stigen?? Den kan du få av meg GRATIS!! Glatt og vinglete. Jeg trodde jeg skulle DØ!

Her ser du at jeg er på god vei til å gå ut av mitt eget, gode skinn.

Og det eneste som stod i hodet på meg var at badedrakten skulle AV! OMG!

Så stod jeg der. Naken i stormen. Omringet av boligblokker, arbeidskarer og kontorlokaler. Planen var at jeg skulle svøpes inn i morgenkåpe i løpet av det neste nanosekundet, men den vinden... Sladdet av rekkverket. Klassiker!

Jeg sleit altså BIG TIME med å få på meg favorittantrekket, men etter en liten kamp mot Moder Jord klarte jeg også det. Maia hylte i vognen, beina holdt på å visne vekk av kulde og fjeset var innsmurt i snått.

Da var det en gudegave å komme inn til Mari-dekket frokostbord.

Så. Med mat i magen og varme klær på kroppen kom den gode følelsen. Visst er det deilig å leve!

Morgenbad

Jeg pleier ikke bruke energi på nyttårsforsett som jeg uansett ikke klarer å holde, men i år hvisket jeg lavt til meg selv at jeg skulle bli bedre på å gripe mulighetene som kom i 2015. I går fikk jeg invitasjon av altfor-glad-i-naturen, Mari Wedum om å bli med på morgenbad... I iskald fjord.

Ut av kjeften løper det et langt JAAAAAA, men hodet og ikke minst MAGEN sier HELVETE: NEEEEEI!

Jeg er uansett pakket og klar. Kledd i badedrakt og morgenkåpe. Jeg skal morgenbade. I Norge. I slutten av februar. Også skal jeg se hva jeg får ut av dette SINNSYKE stuntet.

Hva tror du?

Link til episode seks

TV Vest bjuder på!

Se #yummymummy posere i episode seks HER

#yummymummy: resultatene

I kveld kan du se sjette episode av dokumentarserien #yummymummy på TV Vest.

SÅÅÅÅÅ glad! Etter to måneder med beinhard jobbing og krevende sjonglering av baby, trening og kosthold skal #yummymummy endelig gjennomføre den aller siste treningen med PT Henrik. Jeg husker jeg var i ekstase. Lettet, rett og slett.

I starten av prosjektet veide jeg rett over 81 kilo. Det var seks uker siden fødsel og kroppen var alt annet enn topptrent. Den gang viste det seg at jeg hadde mye innvendig fett. Det synes jeg var mest oppsiktsvekkende. I kveldens episode får du se hva som har endret seg på den fronten. Hello, InBody-maskin!

Henrik veier og måler. Hele kroppen dokumenteres. Fy faderullandei så lei jeg var av dette begrepet "mammakropp" på det stadiet her.

Jeg var egentlig lei hele meg! Noe så egosentrisk som å fokusere på utseende rett etter fødsel har jeg aldri før utsatt meg for. Jeg forlot treningssenteret hoppende glad.

Men ikke før etter at jeg hadde reflektert litt rundt reisen. Er du spent på resultatene? Få med deg #yummymummy i kveld fra kl 1730 på TV Vest.

Grandiosa

Så har det skjedd. Jeg har tilsynelatende gitt opp alt av kulinarisk interesse. I dag spiste jeg GRANDIOSA til lunsj! Toppet med ekstra jarlsberg og nøtteskinke fra byens slakter...

Jeg gledet meg! Faktisk. En frossenpizza minner meg meget om ungdomstiden. Eller i det minste om skifte fra ungdom til voksen. Hvor selvstendig følte jeg meg ikke da jeg egenhendig "mekket" min egen pizza? Gikk i butikken, betalte, stekte. Alltid på rist, varmluft, nederst i ovnen.

Første tygg etterlot blemmer i ganen. Herregud så varm dypfryst pizza kan være!!! På andre tygg fikk deig og pizzafyll selskap av hamburgerdressing. Standard.

Da jeg var YNGRE (jeg holdt på å skrive ung...) kjente jeg folk som brukte MAJONES på Grandiosaen!! Majones!! Det er jo kriminelt.

Uansett. Det blir nok ikke en lunsj-reprise på denne med det første. Jeg måtte lete i kjeften etter smak. Og nøtteskinka ble brent.

Hvordan foretrekker du pizzaen?

Siste måned i permisjon

Nå kan jeg telle uker, snart dager, til jeg er ferdig med mammapermisjon. Fire uker igjen. I dag starter uken foran boksen. En helt fantastisk rolig mandag. Mor ligger på lading, mens baby sover og vaskemaskinen durer fra vaskerommet.

Vi har vært på vinterferie hos familie i Os. Hverdagen kom brått på i dag tidlig, men den kan jo nytes den også! Storesøster har mistet sin første tann, og Maia har lært seg å sove hele natten gjennom. Alle små gleder blir store i småbarnslivet!

I morgen er den store dagen i #yummymummy-universet kommet. Da skal du i sjette episode av dokumentarserien få vite I DETALJ hvordan kroppen og hodet mitt forandret seg under prosjektet. Siste trening, siste måling, siste gang på vekten. Jeg håper du benker deg!

Episode fem

Nå er femte del av mammakropp-dokumentaren på nett! Linker til den nederst i innlegget, men først må jeg bare få luftet noe.

I går var jeg på trening! Sånn utpå ettermiddagen. Tror jeg var på plass litt før klokken seks. Barnepassen var det jeg ville kalt for full. Bra, tenkte jeg. Det er jo fint at travle foreldre tar seg til å trene litt innimellom.

Da klokken nærmet seg syv var jeg på tur hjemover. Jeg passerte samme barnepass. Denne gang var den i ferd med å tømmes, til en evig lyd av barnegråt. De ungene der, de var så trøtte og lei. Helt sikkert etter en lang dag i barnehage eller på skole. Mamma (for det var flest mødre som var inne for å hente avkommet) var rødsprengte av svette i ansiktet, og sammen med frustrasjon og sinne så de meeeeget veltrent ut. Jeg fikk litt vondt i magen.

Er det virkelig SÅ viktig å klemme inn en time på treningssenter, på et tidspunkt som egentlig ikke passer små og trøtte barn? Jeg tenker at gode leggerutiner og rolige ettermiddagstunder er balsam for ungene. Det skal noe mye viktigere enn en spinningtime til før jeg kødder med den.

Jada, jada. Jeg er sikkert perfekt på alle måter, derfor fikk jeg lyst til å kommentere rundt det jeg så i går kveld.

Hvis du i går IKKE fikk med deg femte episode av #yummymummy, så kan du se den HER

Så nær

I kveld kan du se femte episode av dokumentarserien #yummymummy på TV Vest. Nå begynner det å dra seg mot slutten av prosjektet og "noen" er meeeeeget demotivert.

Yummycam. I starten veeeeldig merkelig. Filme seg selv og dele alle tanker. Så ble det bare en del av hverdagen. I Big Brother er jeg sikker på at jeg hadde glemt kamera innen ti minutter! Sikkert lurt å holde meg unna...

Men MAMMAKROPP deler jeg villig ut. Her får PT Henrik seg litt av et sjokk. Jeg er ikke så lite sjokkert jeg heller.

I kveldens episode besøker jeg dessuten Babyverden.

Redaktøren ble riv, ruskende engasjert da hun oppdaget at det ble sendt slanke-reklame i en gratis babyboks for nybakte mødre. VELDIG kjekt med engasjerte folk!

Håper du fortsetter reisen med meg! Femte episode vises i kveld på TV Vest fra kl 1730. Deretter på nett. Jeg linker episoden her når den er ute.

Fem kilo lykkelig

Jeg har noe viktig å melde. Inni meg bobler det lett av lykke. Sånn konstant deilig og varmende. "Noe" har skjedd, og jeg tror det har med prosjekt #yummymummy å gjøre.

Jeg er jo kommet lengre i reisen enn dere som følger dokumentarserien, så for mye vil jeg ikke røpe, men i går veltet denne lykkefølelsen inn over meg. Helt ærlig trodde jeg at det skulle være omvendt. Jeg gikk nemlig på vekten under opptak til siste episode i går, og den viste vektoppgang. Ikke overraskende. Det er på ingen måte forenelig med mitt liv i dag og fortsette på samme måte med kosthold og trening som under prosjektet. Vekten viste derimot flere kilo opp enn jeg mistenkte. Det kunne sendt meg rett i kjelleren. Jeg er jo også mottakelig for det sinnsyke utseendefokuset der ute!

Men jeg brydde meg ikke. I speilet så jeg en flott kropp. Jeg vet jeg er sterk. Lever uten noen som helst form for plager. Løper med normal kondisjon. Jeg er FRISK og FIN! Og veldig, VELDIG lykkelig. Lettet over at jeg ENDELIG kan slappe av i mitt eget skinn. Jeg elsker kroppen min. På alle hjerters dag.

Det er ingenting annet jeg ønsker enn at du skal gjøre det samme. Start i dag. Fortsett i morgen. Gjør det til en god vane, og SMIL!

En hyllest

DER var alle opptak til dokumentarserien #yummymummy i boks! FOR en reise på jobb dette har vært. Jeg føler meg helt TØMT! Og avslutningen blir jo bare helt enestående!!!

Tøffe, stolte og modige mødre hadde i dag funnet veien til #yummymummy. Jeg hadde et ønske om å vise mangfoldet av mammakropp. Ingen rett eller galt. Bare normalen. Oss. Mamma. Fantastisk vakre mennesker.

I sofaen skålte vi i bobler og spiste kake. Mange flotte betraktninger havnet på kamera. Disse damene er helt unike. Dette er ikke for alle. Det skal mye guts til, men de gjorde det. Og likte det!

Til slutt satt vi der i undertøyet som det mest naturlige i verden. Jeg fikk dasket litt på en rumpe, kysset noen tigerstreker (les: strekkmerker) og kost med litt mage. Helt fantastisk!

Det synes fotograf Ivan også. Verdens beste kollega. Verdens beste jobb. Verdens flotteste mødre, som alle dere andre der ute. Jeg hyller dere, og den kroppen dere bærer.

Mammakropp-kake

I morgen skal jeg (forhåpentligvis) ta i mot over ti flotte mammaer, som sammen med #yummymummy skal by på noe så sjelden som uretusjert kropp i media. Jeg har invitert på mammakroppfest, for å feire kroppen vår! Og på fest må man ha kake. Maia måtte godkjenne røren...

Det kom mer røre på ansiktet til babyen enn i munnen, så ikke dere helsefreaker går bananas over sukker-babyen min her. Kaken er en såkalt soaked sjokoladekake. En større nytelse skal du jobbe lenge for å få til!

Bilde fra Shamu-bloggen.

Nå skal jeg kaste meg inn i morgenkåpen. Den blir nok å se på opptak i morgen også. Deilige, late dager!

Berlinerboller og baby

#yummymummy har ikke akkurat blitt bortskjemt med barseltreff og boller i denne permisjonen, men NÅ begynner det å ta seg opp litt.

I dag har vi tilbragt noen timer sammen med gode venner som også har smått i hus. To damer og to menn. Så kjekt å se guttene i aksjon. Like avslappet som dagen er lang. Haha! Og ungene alltid godt sikret fra alle farer.

Sånne barseltreff kan jo kødde med enhver liten sin søvnrutine, så i dag har vi likesågodt hoppet over formiddagshvilen. Hvorfor skal vi sove når vi kan LEKE!

Syv måneder, og allerede klar for barnehagen! Ha! Vente litt til da. Mor må jo få nyte noen uker til, før far stepper inn. Jeg gleder meg til å jobbe med tv på fulltid igjen!! Fikk du med deg fjerde episode av #yummymummy i går? Du kan se den på nett HER

Meltdown

I forrige episode av #yummymummy kunne du se at jeg var meget skuffet over resultatene. Vi var midtveis i prosjektet og jeg hadde gått ned stakkarslige 2,5 kilo!!! På TROSS av MANGE timer med dette:

Bare det at jeg reagerte som jeg gjorde, er tegn på at du fort går inn i en sinnstilstand som jeg ikke synes er spesiell sunn mens du holder det gående som jeg gjorde. I ettertid har jeg tenkt at kroppen holdt igjen. Mye stress og et uvant kosthold krevde for mye av meg. Jeg burde ha bremset.

Foran hver treningstime med personlig trener lå en natt med hyppig amming. Bildet over er tatt på badet etter en av tilsammen fire ammestunder nattestid. Sånn var livet som nybakt mamma. At jeg orket!!!

I kveldens episode tar #yummymummy seg en minipause fra treningen. Jeg drar til frisøren og treffer ei som var nybakt mamma for femti år siden!

Jeg ble litt overrasket over at det den gang da også var stor visshet rundt mammakroppen, men kanskje ikke akkurat på treningsenterene.

På barnepassen treffer jeg en gammel bekjent som helt frivillig (!) var på trening med sin lille prinsesse. Meget frisk og opplagt! Noen synes det er enklere enn andre...

Men den største oppvåkningen i kveldens episode skjer hos gode, omsorgsfulle Cecilie Eik. Jordmor, med god erfaring av trening hos gravide.

Det var noe hun sa, som fikk det til å knyte seg i magen på #yummymummy. Gråten satt fast i halsen, men helst ville jeg brøle ut all frustrasjon.

Alltid med et smil om munnen. I starten av prosjektet var det litt sånn. Jeg synes hele opplegget var så forbanna fjernt i tiden min som ny mamma. Jeg klarte ikke å la være å le litt av alt. Det kommer fint frem i dokumentaren (elsker de fine lattermilde tilbakemeldingene fra dere), men fremover endrer takten seg litt. Tungt.

I dag derimot: pur glede!

Syv måneder og verdens blideste trollunge! Jeg ELSKER mammalivet nå. ELSKER mammakroppen min. ELSKER mirakelet. Omfavner det med hele meg.

Håper du ser fjerde episode av #yummymummy i kveld på TV Vest fra kl 1730 (reprise et helt døgn).

Serien ligger også på nett. Klikk deg inn HER hvis du ikke har sett de foregående episodene:)

Toblerone

Permisjonsdagene flyr avgårde! Nå er vi plutselig straks halvveis i februar. I mars skal jeg tilbake i jobb, og selvom det bare er gode følelser knyttet til det så kjenner jeg at jeg bruker litt ekstra tid på kos nå.

Du som følger dokumentarserien #yummymummy har sett at jeg ikke akkurat var steinflink med kostholdet under prosjektet. Det var jo så gale en stund at jeg fikk forbud mot GULLERØTTER!!! Da var det en del av dere som sendte meg noen trøsteklemmer. Haha! Når jeg ser det hele klippet sammen i en dokumentar nå, så kan jeg ikke annet enn å le. Mange gode, ærlige øyeblikk der.

Som dette.

Mini toblerone. Da kan du jo hive i deg ekstra mange! En fin oppvarming til fredagens store happening på #yummymummy-fronten. Da skal jeg nemlig ta i mot andre herlige mødre i Yummy-huset. Sammen skal vi vise den oppvoksende generasjonen (og alle andre) at en mammakropp kommer i alle slags deilige former. Det blir en mammakroppfest som ingen har sett maken til på teve. GLEDER seg!

I morgen er det klart for fjerde episode av dokumentaren.

Her er jeg foreviget etter en av mange nattlige ammestunder som nybakt mamma. I morgen får du litt flere smakebiter før serien starter kl 1730 på TV Vest.

Også skal jeg på barseltreff! Jippi!

Rug massasje

Til gave skal du få masase. En rug masase. En fot masase. Go morssdag. Go klem fra Vilde.

Seks år med beinhard mammajobbing begynner å lønne seg. Hun er virkelig alt en mor kan ønske seg, og enda litt til.

God morsdag til deg fra #yummymummy!

Yummy-cam

I dag har jeg vært på trening!!! Det skyldes en trang til å finne ut av hvor sterk eller svak jeg er, tre måneder etter siste time med PT Henrik.

Maia var med. Og Yummy-cam!

Jeg fikk noen blikk der jeg satt og snakket til kamera for meg selv. Dokumentarprosjekt er ikke for de som er var sine omgivelser! Det var et par som kom i snakk med meg. Superkjekt at dere følger med på #yummymummy.

Jeg trente gjennom et av programmene som Henrik hadde satt opp til meg under prosjektet. I dag skulle jeg trene akkurat så tungt som jeg gjorde ved siste trening i oktober i fjor. Opptakene skal inn i siste episode av #yummymummy. Da skal jeg også på vekten. Det er MANGE som lurer på hvordan det har gått etter prosjektslutt.

Også er det altså så mange som hilser på når jeg er på trilletur! I dag rødmet jeg over lovord fra en fyr litt utenfor målgruppen til #yummymummy.

Han MÅ se hver eneste episode og synes mye er hysterisk morsomt. Det er kult!

Fjerde episode kan du se på TV Vest neste tirsdag.

Mamma på kafé

Altså. DETTE er perfekt permisjonsvær!

Sandnes i dag: eg trur eg bare bade i sol heile dagen! Og mamma Cecilie og undertegnede ELSKET det!!! Selvom svaner fremdeles er skumle i godvær... Sjekk Cecilie som triller på trygg avstand. Hehe.

Mens jeg derimot...

Må ALLTID gjøre omvendt av andre! Det er en sykdom. Søke spenning i hverdagen. En kan bli ganske sliten av det. Men så kvikner en til når hver dag blir brukt sammen med denne klumpen.

Hun er verdens herligste. Selvsagt. Bare en mor kan mene det. Og nå føler jeg endelig at jeg har mammapermisjon! NÅ! Når babyen er blitt SYV måneder, og det bare er litt under to måneder til jeg skal i jobb igjen. Omg! Det er prisen #yummymummy betaler.

Apropo. Jeg gjorde noen nye opptak med Yummy-cam i dag. I siste episode av dokumentarserien skal du nemlig få svar på hvordan det står til med #yummymummy NÅ! Det er det mange som er nysgjerrig på. Og jeg bjuder på. I kjent stil. Takk for at du følger!

#yummymummy på formsjekk

I kveld er det igjen klart for mammakropp-dokumentar på TV Vest, og denne gang går det raskt for seg!

Hvorfor så store øyne, #yummymummy? Det får du svaret på i kveld fra kl 1730! Stikkord: myyyyye som kan gå galt når mor løper med klokka...

Kommer gulpeflekker egentlig noen gang beleilig??!

I kveldens utgave skal formen sjekkes.

Mye tyder på at det ikke er superenkelt å følge kostholdsplanen...

Det er nok forventet at en etter fire uker med hardtrening og kostholdsplan skal ha gått ned noen kilo. Hvordan har det gått for den nybakte mammaen?

Du får også treffe en annen #yummymummy. En skikkelig en!!

Stine trente ofte side om side med meg, helt frivillig! Kan du forstå det? Nybakt og alt! Haha!

Jeg håper du følger reisen min på vei mot den "perfekte" mammakroppen. Dokumentarserien gjør seg liksom mer forklart hvis en ser hele greia. Til nå kan det kanskje virke som at alt går som smurt. Det er IKKE sånn jeg husker perioden!!

Tøft, tungt, tåredryppende.

Nå skal jeg ta i mot barseljenter på deilig lunsj og VIN!!

hits