Jobb og feiring

Olala! DEN pinsen!

Bildet over er fra en jentekveld som virkelig fikk fart på lattermusklene. Vin og humor i skjønn harmoni. Tidligere på dagen hadde jeg kjent på mestringsfølelsen.

På jobb som videojournalist. Jeg finnes ikke kamerakyndig, men etter tidenes raskeste kameraopplæring kastet jeg meg i det og filmet, intervjuet og redigerte et innslag om bunkerskunst. Det var deilig nytt! Og jeg klarte det!! Et par bommerter måtte til, men herrefred. Jeg er jo helt sikkert snart verdensmester!! Hehe.

Og på kvelden, lørdag. Førstesidestoff på NRK.

Tenk at jeg har muligheten til å påvirke. At mine meninger får plass. Helt fantastisk. Og tema er jeg jo brennende opptatt av. Kropp er topp! Hvorfor skal vi styre så mye? Nå fortsetter pinsen med diverse organisering av unger og hus. Så er det en liten uke på jobb, før jeg igjen skal være med Maia på dagen. Hei på deg, ulønna mammapermisjon. Da må bloggen få litt mer fart på seg, tenker jeg.

Mentalisten

I dag; sjokkert på jobb!

Jeg har gjort et intervju med mentalist Vidar Hansen. Han som mener han kan lese tankene til folk gjennom å tyde kroppsspråk. I dag skulle jeg lese en setning i en tilfeldig bok, på en tilfeldig side. 

Så skulle Vidar klare å lese hva jeg leste, ved å trenge inn i tankene mine. LÆTTIS!

Og helt seriøst, jeg ble blåst av scenen! Det var en særdeles vrien setning jeg hadde rotet meg borti, og han sa det som det var - det er mye kaos inne i hodet mitt!! Haha! Han klare allikevel å tyde såpass mye av det jeg hadde lest, at jeg ble mer enn overrasket og forbløffet. Spot on! Niplene mine frøs til. De gjør gjerne det når jeg er engasjert. Fun fact.

Vidar skal ha show i Stavangeren. Det kan bli en munter og overraskende affære. Hele opptrinnet kan du se på TV Vest i kveld, fra kl 1730:)Avkledd foran kamera IGJEN

Da du trodde du ikke skulle få se mammakroppen til #yummymummy mer... Så feil kan en ta! Besøk av NRK Lørdagsrevyen.

Jeg blir jo helt duracell med en gang kameralampen lyser!!

Jeg må minne meg selv på at det (tross alt) er for en god sak. Mitt mantra: for hver retusjerte kropp man ser i media bør vi parere med en uretusjert. Her står teamet fra NRK og diskuterer HVORDAN og hvor jeg skal kle av meg!!! Haha! Surrealistisk much.

Tema for reportasjen er altså #mammakropp. Mer nøyaktig; #mommymakover. Stor industri i USA. Mødre som legger seg under kniven. Puppeløft, bukplastikk, ansiktsløftning, leppeforstørrelser. Herregud! Her til lands er det bare et fåtall som innrømmer at det er slike mamma-forvandlingsbehandlinger de faktisk tilbyr. Den største kundegruppen på operasjonsbordet er tross alt mødre i 30/40 årene. Hvis vi ikke viser frem det litt upolerte, hvordan kan vi da stoppe utviklingen?

Jeg sperret opp øynene i dag, da jeg viste frem bildet som hånet fotballfrue sitt magebilde på instagram. Det er 76 uker siden!!!

Og den gangen visste jeg ikke at jeg bar på nok et lite mirakel. Det var dette bilde som startet ballet for min del. Jeg er takknemlig for all oppmerksomhet som prosjektet får. Lørdagsrevyen liksom! Det er blodseriøst. Du kan se reportasjen førstkommende lørdag.

#yummymummy inspirerte #pappakropp

Jeg lå i sengen. Klokken var halv ett (!). Det ble bare to timers søvn i natt!! Takket være en helt vidunderlig fin gjeng med folk, som laget pizzafest på Hinna.

Selfiestick. Gotta love it!

Jeg hadde altså lagt meg igjen, i det kjæresten våknet til liv utpå formiddagen. Så nå var klokken blitt halv ett, og jeg skummet meg gjennom det siste på snapchat. Da så jeg denne:

Kult! Aftenposten har intervjuet Martin Grevstad, som startet bølgen #pappakropp i sosiale medier. Og hvem er det som indirekte er årsaken til hypen?!? Ohhhh jess! Det er #yummymummy det! Haha! Dette prosjektet mitt har virkelig fått dimensjoner som jeg ikke engang drømte om på forhånd. Jeg er så glad for alle som vil normalisere denne kroppen vår. Mammakropp og pappakropp. Nabokropp og kjærestekropp. Din kropp. Min kropp. Normalt. Ikke ekstremt. Litt usunn. Litt sunn.

I morgen: litt mer enn litt usunn!

På nasjonaldagen sparer vi ikke på noe. Kaker og brus og is og pølser. Og på mandag kommer en reporter fra NRK Lørdagsrevyen for å følge #yummymummy på jobb og hjemme rundt middagsbordet. Dagen derpå-kropp. Gull.

Status

HEI! #yummymummy har sparket fra seg i dejlige København denne helgen.

En fantastisk by, som du sjelden lar være å komme tilbake til. Denne gang reiste jeg med åtte andre jenter! Shopping, lunsj, shopping, middag, bar og nattklubb. Bobler, drinker, rødt og hvitt. Og shots! Du blir bare såååååå sliten etter en helg som denne. Så verdt det!

Vi overnattet på The Square like ved Strøget. Anbefales. Maten inntok vi på Café Europa, Sommersko, Madklubben Bistro DeLux og Café Victor. Sistnevnte fungerer som bar/nattklubb etter maten. Perf for den som er litt lat. Ellers kan jeg anbefale en Mexican Old Fashion på Fidels, for de som er litt vågale.

Og på vei til og fra København: mange kjekke reisende som ville hilse på #yummymummy! Det er da jeg forstår ringvirkningene av dokumentarprosjektet. Mange har fulgt meg, og mange har tatt poenget innimellom latterbølgene. Da blir jeg glad, og tenker at bloggen må få mer framover. Neste uke kommer NrK Lørdagsrevyen til Stavanger, for å møte denne #yummymummy-karakteren. Da må bloggen bli med!

hits