Aftenposten skriver om #yummymummy

Det er ikke mange papiraviser jeg fremdeles bruker tid på, men er det én jeg ikke klarer meg uten så er det Aftenposten. Vi abbonerer og koser oss med innholdet omtrent for hver utgivelse. Litt praktiske er vi, så abonnementet er et såkalt helge-abbonoment. De andre dagene i ukene rekker vi ikke kose oss særlig med aviser. UANSETT: det var på grunn av det allerede nevnte at jeg med stor iver svarte villig vekk på spørsmål fra en av Aftenpostens dyktige journalister, da de forrige uke ringte meg for intervju i forbindelse med #yummymummy-prosjektet. 

De har i lengre tid jobbet med en sak som handler om nettopp kroppsfokuset hos nybakte mødre. Innholdet er, etter hva jeg forstår, bredt og inni her blir altså mitt dokumentarprosjekt omtalt. I dag fikk jeg spørsmål om de kunne bruke ett av bildene fra GRAVIDSHOOTEN jeg så villig delte på bloggen for litt siden. Akkurat DET ville jo vært forfriskende! At en helt super og vanlig mammakropp fikk fotoplass i det som er en av landets største aviser! Så joda, det fikk de selvsagt tillatelse til - men hvilket bør de gå for?

Alternativ A

Alternativ B

Alternativ CEller alternativ D

Hvilket bilde er best? Dette var uansett en fin-fin anledning til å få republisere bildene. Alle gode ting.

Saken kommer i Aftenposten førstkommende lørdag.

#mammakropp #fitmum #strongmum #mammatrening #aftenposten

Sex før fødsel

Innom en snartur på bloggen for å meddele at jeg fremdeles er en trygg og god hule for lille Maia. Det finnes et hav av (idiotiske) råd for mamma på overtid der ute: gå i trapper, drikke mynte-te, slå hjul, hoppe på trampoline - og verst av alt: HA SEX!!!!

Martin har nok helt sinnsykt lyst på en liten beta av #yummymummy i denne tilstanden, men mor sjøl tenker på ALT annet enn penetrering om dagen. Sånn helt seriøst. Og selvom husvask også er et av kjerringrådene for å få gang på fødsel, så er det altså ikke derfor jeg danser rundt med denne akkurat nu:

Jeg vasker og støvsuger for at lille Maia skal få en heidundrandes velkomst denne uken. For hun kommer denne uken. Det er garantert. Og meget, meeeeget merkelig å ta inn over seg.

I bakgrunnen: undertøy til bretting, kjæresten sin pendlerkoffert til utpakking og et skap med klær jeg overhodet ikke passer. Velkommen skal du være lille venn!

Sommerkos på overtid

O´herlige første dag på overtid! FOR en sommerdag vi har hatt på terrassen.

Små barneføtter i alle slags størrelser har trødd rundt på plank og i gress. Venner på besøk. Grillmat og is. Og mors vafler...


Jaja! Så har ikke alltid #yummymummy den store vaffeldagen. Disse sykkelguttene spiser uansett hva som helst!

Og jammen meg tror jeg ikke de fikk litt ekstra kraft i beina også. Så sånn er det: mor går fortsatt og ruger. Humøret er på topp!

Håper du har hatt en fin søndag!

#sommer #sol #terrasseliv #bade #vafler

Termin

Hallo, lille frøken! Har du tenkt å være inni der litt til?

Svaret er ja, og det passer utmerket på en dag som denne.


I dag har vi termin, og formiddagen er blitt brukt til kakekos og bursdagsklem for en liten tullebukk ved navn Filippa som denne dag for ett år siden kom til verden.

Se så kreativ min venninne Trine-Lise er!!! En aldri så liten bursdagsvegg for bursdagsbarnet. Noterer ned i boken over things to do neste år...

Smårollinger er kjekke folk! Dagen i dag har gitt mersmak. Babylivet blir bra.

For å være helt ærlig kunne jeg tenkt meg å gå gravid noen uker til. Det er rart hvor fort du venner deg til den nye kroppen, og denne kulen på magen er bare helt mega rå! 

Snille, fine, sikkert nydelige Maia: mamma koser seg. Du kan vente litt til. 

#termin #gravid #mammaliv #yummymummy #mage #gravidmage #kake #bursdag

Belly Bandit

Jeg beklager, men skal man kaste seg inn i et prosjekt som #yummymummy så må man også svelge noen kameler. Akkurat nå er jeg midt i prosessen. I dag fikk jeg lånt et eksemplar av det blant andre Fotballfrue pakket med seg til fødestuen, nemlig en Belly Bandit:

Et magebelte som skal støtte magen og midjepartiet etter fødsel, og som skal gi mamsen figuren raskere tilbake. AH! DETTE JAGET OG DENNE KROPPSFIKSERINGEN GÅR MEG PÅ NERVENE!

Nå skal det sies at Fotballfrue ikke fikk bruk for sitt belte, men det er nok av andre Yummy Mummy´s der ute som har sverget til belte etter fødsel. Kourtney Kardashian, Christina Appelgate, Holy Madison, Julie Bowen, Jewel og Ali Landry er blant kjendiser som bandt seg opp for å komme raskt tilbake i form etter fødsel. Før og etter:

Amagaaaaad! Dette vidunderbelte kan brukes fra dag én etter fødsel og er videre anbefalt brukt i 6 til 8 uker. Alt hva man skal bruke penger på! Her er jeg kledd i standard høygravid outfit: morgenkåpe og intet annet. Sykt behagelig. Null press.

Så er spørsmålet: vil det ha noen hensikt at #yummymummy tar i bruk denne tvangstrøya her etter fødsel? 

Det er fagfolket uenige i. En fødselslege i Beverly Hills anbefaler, ikke overraskende, Belly Bandit til sine pasienter og begrunner det med at mor får bedre kroppsholdning og bedre selvtillitt. Beltene blir også brukt til pasienter som har gjennomført mageplastikk over there. Det finnes lite forskning på at det å binde inn magen får kroppen raskere i form, og her hjemme er jordmødre skeptiske til skikken. Livmoren trekker seg normalt sammen til pre-gravid størrelse etter rundt 12 dager. Ekspertene her til lands har uttalt at de synes det er synd at tiden etter fødsel skal være så preget av kroppfiksering. Hvem tror du er enig i det???!!

Vi får se om beltet i det hele tatt passer dagen etter fødsel. Jeg skal forsøke å tvinge meg inn i det. Det må jeg nesten, når jeg først har kastet meg inn i dette prosjektet. Skulle jeg virkelig slått på stortromma burde jeg polstret meg på hofter, pupper og helt sikkert armer og hals.

Blærk. Jeg liker det ikke. Kropp skulle fått lov til å være kropp. #yummymummy kommer tilbake med mer.

#bellybandit #fødsel #mage

Fotoskole

Selvom jeg har tatt mammapermisjon er jeg langt i fra vekke fra skjermen på TV Vest. Ha! Det er et slag i trynet til de som trodde de skulle få en sommer uten Simoné på lokalen...

I en av fire småserier jeg har medvirket i kan du sommeren 2014 bli en SUPERFOTOGRAF! Fotograf Henriette Framnes Time lærer deg små, men ekstremt nyttige tips til hvordan du kan ta finere bilder av ulike motiv. I dag har hun lært oss litt om lys, og jeg stilte som dummy.

Opptakene ble gjort på en dag som for en fotograf er perfekt i forhold til lyset, men vi plasserte meg etter beste evne med lyset i ryggen og knipset uten blitz eller reflektor. Her ser du resultatet av det:

Legger du merke til at jeg er litt mørk i ansiktet? Disse skyggene oppstår når du tar bilde av et motiv hvor lyskilden ligger bak. De kan du fjerne ved å bruke blitz (kan også funke med mobilkamera ditt) eller en reflektor som Henriette har brukt her:

                                                            Før/etter:

              

Hvis du ikke fikk med deg kveldens leksjon på TV Vest kan du alltids se oss på nett-tv. Link til FOTOTIPSET (denne gang med lys som tema) har jeg lagt ved HER.

#foto #fototips #fotograf #tvvest

Mandelolje på skrukken

DEN natten! Jeg ble liggende leeeenge før jeg sovnet i går. Maia i magen danset samba og jammen meg syntes jeg at jeg kunne kjenne litt murringer i korsryggen. Jordmor har sagt at babyen har festet seg godt nedi bekkenet, og som en borekrone kunne jeg kjenne hun gjorde seg enda mer klar sent i går. Som vanlig var jeg oppe tre-fire ganger for å gnaske på disse:

- og for å late vannet, som vi gamliser kaller det. I dag er jeg derfor trøtt!

Mens #yummymummy under her er smørblid og årvåken som vanlig! Hun er dokumentarprosjektets maskot. Alle sier at jeg er i strålende humør nå som jeg verken teller kalorier eller trener. De samme observante kommentatorene mener bestemt at humøret vil snu etterhvert som kroppen skal forandres med hjelp av personlig trener. Da trenger jeg denne dama her for å minnes saker og ting:

De siste par ukene har det sneket seg inn en ny morgenrutine for den vordende. En klissete, litt seig og noen ganger smertefull rutine. Det var de på sykehuset som sa jeg skulle begynne med det. Jeg hadde aldri hørt snakk om lignende tidligere, og holdt meg langt unna slikt da jeg gikk gravid for seks år siden. Nå er jeg derimot dus med mandelolje på skrukken.

Oljen skal altså masseres inn på underlivet. Skrukken. Du vet, den Harald Eia i sin tid plasserte på kartet. Mandeloljen skal øke elastisiteten i mellomkjøttvevet (skrukken) og skal kunne bidra til at mor ikke revner nevneverdig under fødsel. ÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆ! Jeg vil ikke føde!!!!

Men jeg skal. To dager til termin. Ingen vet når hun kommer, men #yummymummy har forberedt heimen. Kurven står klar i stuen, med hjemmelaget babynest! Hehe.

Sengen er oppredd på soverommet. Dynetrekket har pappa brukt da han var baby. Storesøster også. Så mykt og godt! 

De første ukene med babytøy er endelig sortert og plassert i kommode (klapp på skulderen!).

Men den der fødebagen forstår jeg meg ikke på. Det eneste som har fått plass oppi den til nå er våtservietter. Jeg vet ikke om sånne servietter er noe jeg skal pakke heller jeg? Hårføner til tissen skal jeg pakke, men ellers kommer jeg ikke i gang. Her i hus er det fritt for freshe amme-bh`er, fødesko fra Marc Jacobs, ammeinnlegg med design-mønster, belly-bandit og shrinx hips! Blæææææ!

Og se på den leppa her:

Det er nesten som jeg skulle klint mandelolje på den også før natten. Leppene sprekker jo!!! 

Jeg har en særdeles rolig formiddag i dag. Sofa, omelett, avis og daytime TV! ENDELIG! Litt synd er det jo at dagtv er elendig dårlig. Har det alltid vært så dårlig? I dag har jeg endt opp med å se på fødeavdelingen. Ikke smart.

Men sånn er altså ståa. Jeg skal føde. Og er steinklar. Lover deg.

#gravid #fødselsforberedelser #halsbrann #mandelolje #føde #permisjon #mammaliv

Mamma i seks år

I dag er #yummymummy litt ettertenksom. I dag, for seks år siden, ble jeg mamma for første gang. Nå er jeg på terskelen til å gjenta hele greia. Følelseri. Bursdagsbarnet ble vekket med lys og gaver på sengen tidlig, tidlig i dag.

Så trøtt, men allikevel bråvåken! Vi er heldige som får oppleve et bredt spekter av følelser hos våre små. Vår jente på seks år er full av liv, kreativitet, tanker, meninger og humør. Hun føles noen ganger som en kopi av oss, men i all hovedsak er dette ei jente helt etter egen oppskrift. Og hjertet til mamma brenner av kjærlighet for lillemor.

Det skrives mye om foreldrerollen, og mye er sikkert lurt å få med seg, men det aller, aller meste synes jeg faktisk vi skal la være å bry oss om. Dette informasjonssamfunnet vi lever i hemmer oss mer enn det beriker til tider. Får vi utfordringer som foreldre kaster vi oss over google og leser oss opp på alt fra gode søvnrutiner til riktige lunsjbokser. Jeg klikker meg sjelden inn på disse artiklene. Etter min mening har jeg det sunnere som mamma, og får et bedre forhold til foreldrerollen av å leve meg gjennom det på egen hånd. Seks år gamle Vilde er et resultat av to foreldre som har brukt sunn fornuft og masse god kommunikasjon i oppdragelsen.

På veggen henger bilde av Vilde sin oldermor sammen med sin mor, min oldermor. To beskyttende hender på skuldrene til lillejenta. Ingen søkemotor. Kun tankevett og nærhet som forelder. Det er mitt mantra. Hun er mitt livs lyseste øyeblikk og fortjener min tilstedeværelse. Da, nå og for all fremtid. Hurra for Vilde!

#mammaliv #bursdag #foreldre 

Gravid-shoot 100% uretusjert

Say HELLOOOOO to MAMA!

Solen tittet frem, søskenbarnet mitt var in town og gravidkjolen ble revet av!

Under kjolen: 93 kilo med mammakropp. Undertøy av ikke-matchende sort. Gresspollen-allergiker til tross.


#yummymummy er ikke kjent for å ligge på latsiden. Hun tar gjerne i et tak der det trengs.

Og i stigen kom mamma-modellen virkelig til sin rett. Nakkesleng, værsågod!

Huden er stram, smilet er ekte, bildene er uretusjert og du tror det neppe.

Her er jeg 39 uker og 6 dager på vei. Mesterfotograf Ann-Mari skal ha mye kred for å få mama til å slappe av foran kamera. En sånn gravid-shoot i naturen tar virkelig på. Jeg håper du gir meg honnør for innsatsen. Om ikke annet.

#gravidshoot #photoshoot #gravid #termin #boobs #mage #gravidmage #smokinhot

#yummumummy baker banankake

Lillesøss hadde noen meget modne bananer hun ville kvitte seg med i dag. Yummy Mummy tar saken!

Sammen med en rekke godsaker blir overmodne bananer til den deiligste banankake. Mor satte i gang!

Pisker smør og sukker luftig og hvitt.

Visper inn to romtempererte egg i smørkremen. Tilsetter alt tørt ,og til slutt denne deilige miksen av litt bittert og veldig søtt.


Kaken stekes på nederst rille på 180 grader i ca 50-60 min.

And OH LORD! Huset dufter helt himmelskt under prosessen. Det beste av alt: kaken holder seg saftig i kjøleskap over flere dager. Alt hva en høy-høygravid kvinne kan ønske seg!

100 gram smør - 1 dl sukker - 2 egg - 2 stk banan - 4 dl hvetemel - 0.75 ts bakepulver 

1 ts vaniljesukker - 1 ts kanel - 1 ts salt - 200 gram mørk sjokolade

For detaljert fremgangsmåte og oppskrift på denne kaken kan du klikke deg inn HER

Psst! Jeg har noen helt sinnsykt herlige magebilder på lur til dere. Klikk deg inn her senere hvis du vil ha det litt gøy! 

Runde former

Tjallabais!

Jeg er forvist til soverommet for dagen. Du som følger bloggen har fått med deg at hovedetasjen i huset er under renovering, og i dag er en sånn dag hvor Big Mama over her KUN har lyst å ligge i horisontalen og glane på søppeltv. Da er mac`en min beste venn. Her oppe, hvor det magiske en gang skjedde, kan jeg sitte uforstyrret i noen timer. 

Det er nesten vanskelig å skille pupp fra mage her! Fire dager til termin. Ingenting tyder på at lille Maia vil forlate sin trygge hule med det første, selvom natten har vært litt så som så. Det er jo et lite marathon bare å snu seg i sengen for tiden! Og melkebutikken er så diger nå (selv før den verste melkestrømmen har kommet) at jeg må ha PUTE mellom tits`a for ikke å smelte vekk!!! 

ALT er rundt! Fingrene, tærne, puppene, magen, haken (selvom jeg over her prøver å glatte den ut litt...). Til og med tissen er litt rund nå. 

Den får jeg verken lov til eller har mulighet for å ta bilde av, men på bildet over holder jeg inn magen. Et lite helvete. Det får vi heller la være med. Jeg dro på meg en strømpebukse i dag tidlig. Dro og dro, fru Blom. Det var såvidt jeg fikk huket den over tærne. Nå begynner det å bli nesten umulig å kle på seg egne benklær. Det tok fem minutt å få den strømpebuksen opp til anklene. Da var det rett før jeg fikk han som maler på kjøkkenet til å bistå. 

Vi venter altså. Ikke forgjeves. Hun kommer jo snart. Garantert i løpet av neste uke. Forstår godt at hun ikke har hastverk. Hadde jeg hatt muligheten til å ligge inni meg selv, så hadde jeg også brukt tiden til det fulle...

#mammaliv #yummymummy #mage #gravid #termin #ventetid

Fest uten flammer

I fjor regnet sankthansfeiringen på Vannassen nesten vekk. I år var finværet på plass og vi krysset fingre for at bålet ble tent...

Men disse røde beholderene varslet om brannfare på ferde...

Vilde sa: kryss fingrene du åg mamma, så tar eg bilde! #knips

Så mens vi ventet på at det skulle bli dags for å tenne bål koste vi oss med lodd, kaker, svampekast, musikk og hoppetau. Ipad-generasjonen var milevis unna Vannassen i kveld!

Så kom det fra scenen, ti minutter før planlagt båltenning, at vinden var for sterk og gresset for tørt. Null bål på Vannassen denne sankthansfeiringen. Kjedelig. Det ble en del av disse for å overleve skuffelsen!

#sankthans #sankthansbål #sankthansfeiring

Perfect timing...

Hei bloggen!

Starter på tredje uke med permisjonsliv i dag og teller fem dager til termin. Da er det lov å rulle ut av sengen, pusse tenner og ingenting annet og bare VÆRE! Skjønt, det er ikke så mange steder jeg KAN være i mitt eget hus om dagen. Vi pusser nemlig opp både kjøkken og entré. Det er ikke helt det samme å ligge rund som en ball på sofaen og se på Judge Judy når du har en fremmed mann med aksent flyende rundt hjørnet. Her er status quo i heimen:Fine de filt-teppene i grunn... Sånn hadde vi det også i helgen, da vi inviterte både barnehage og familie til to seperate bursdagsfester for soon to be storesøss. #yummymummy liker å ha det representabelt rundt seg når hun inviterer til festligheter ser du!

Men er det ikke sært? At vi går i gang med prosjekt av dette kaliber i det som enten skal være en rolig tid FØR fødsel, eller i det som blir en hektisk tid ETTER fødsel? Jeg husker at vi rev ut hele garderobeskapet på soverommet sist jeg var nedkommet. Da fikk vi plutselig ånden over oss, og satte i gang med nytt garderobeprosjekt like etter fødsel. Ammestunder i byggestøv. Herlig. Ja, og i kjelleren har vi også prosjekt på gang. Der males gulv og tak. Jeg kjenner jeg blir liiiiitt svett. Må heller hvile øynene på denne:


Den søteste lille baby-kurven i hele verden! Dikke-dikke-dikk! Denne lå Vilde i da hun var ny, og nå er det Maia sin tur. Fra før har den lang fartstid i den utvida familien. Ja, vi elsker familie-tradisjoner! Og blondekanter er MYE hyggeligere enn maskeringstape i denne stund. På med skylappene!

Anstrengt. I kveld er det St.Hans-feiring på gang. I fjor regnet det katter og bananer. Kanskje vi får med oss et bål denne gang? Supermom fix!

#oppussing #permisjonsliv #bolig #sthans

Psst! Vi skal faktisk legge den ultrakoselige kåken vår ut for salg på sensommeren. Følg med!

6 dager igjen

- i morgen fem dager. Til termin. Det er en herlig følelse. Sett bort i fra alle de mørke følelsene som også murrer. Nerver, spenning, uro. I natt våknet jeg av at Maia i magen stod i bue! Hun ville nok ut, men det må jo helst skje på den riktige måten...

Jeg la ut et bilde av meg selv i triathlon-modus på instagram i går. Håper ikke alt for mange trodde jeg skulle i ilden i dag!

Vi venter, men ikke sånn døds utålmodig. Det er mye kos med ventetid også. Og denne magen vil jeg savne. Hello avlastningsbord!

Det er helt vidunderlig kult med den kroppen vår! Helt enig er jeg med Christine Koht som i den siste utgaven av a-magasinet satt fokus på det.

Jeg elsker andre sine kropper! Nistirrer når jeg er på stranden. Så GØY det kan være. Og hver gang jeg ser meg selv i speilet nå, så må jeg smile. Litt forundret.

Jeg er HELT sikker på at jeg kommer til å savne denne magen. Kanskje ikke så mye alt som kommer med den, som for eksempel begrenset liggestilling og halsbrann - men den stramme, fine huden med akvariefisk inni. Halleluja! Vi er fantastiske.

#gravid #termin #mammalivet #mage #kropp

Se min vogn

- den er ny og fresh!

Det er jo helt hinsides! Jeg skal bli mamma!!!! Igjen. Det var det første som slo meg i magen da jeg i går var innom Babyshop på Tvedtsenteret og plukket opp denne vognen fra Emmaljunga.

Det er i dag én uke til termin, men det er ikke før NÅ at jeg begynner å forstå. Hvordan skal dette gå??? Ganske bra, i alle fall med utstyret i orden. Og vogn MÅ man ha. Denne er i modellen Viking. Leverandøren kaller den kompakt, smidig og lett.

And it is! Da jeg trillet sist, for seks år siden, var det også med en Emmaljunga. Den gang en City Cross. Vi var veldig fornøyde, men det er kjekt å prøve noe nytt og i denne Viking-utgaven har vi fått en vogn med litt nye detaljer. Eksempel: dette håndtaket på bagen:

Den største forskjellen for oss er understell med svingbare framhjul. Etter ca fem sekunder med trilletur på terrassen tror jeg at jeg trygt kan konkludere med at akkurat det vil by på minimale utfordringer.

Emmaljunga anbefaler det ikke, men vi la alltid sammen vognen uten å ta av bagen før den gikk i baggasjerommet på bilen. Det er det som er så digg med denne vognen! ALT er enkelt og gjort i en håndvending. Her har jeg vært flink pike og tatt av bagen før jeg slo sammen understellet.


Bagen kan også slås sammen. Det så jeg først etter at bildene var tatt. Halleluja-stemning! Vi har en liten utgave av en familiebil og er glad for all plass som er tilgjengelig. Når du skal sette bagen på understellet er det kun med ett klikk. Enklere enn du tror!

Viking-modellen kommer med en rekke ekstrautstyr. Adapter til bilstol (det måååå jeg ha), skiftbare kalasje i et hav av freshe farger, vinterhjul og denne her lekkerbisken:

En shoppingkurv!!!

Jeg dåner! Se for dere Yummy Mummy på shopping med denne kurven her full av godsaker: baguette, blomster, nydelige skinker, ost, jordbær, rødvin og det nyeste Elle!! 

Hadde det vært meg privat, og ikke alteregoet Yummy Mummy som hadde vært på farten er jeg ganske sikker på at kurven hadde inneholdt brus, chips, sjokolade og til nøds en utgave av Se & Hør - men det er med en viss erkjennelse jeg forstår at tiden er i ferd med å forandre seg... Hrmf! Vi får se hvor mye jeg klarer å "oppføre" meg. 

For mer informasjon om denne vognen kan du klikke deg inn HER.

#emmaljunga #vogn #mammaliv

#yummymummy samarbeider med Babyshop. Vognen er sponset.

Helsikens sprettrumpe!!!

Se på det trynet der. Gud som jeg HATER det!

Vilde hadde lyst på Barbie-kake til seksårsdagen, og stor i kjeften som jeg var lovet jeg meg vekk til nettopp en slik kake her om dagen. Så fikk jeg greie på at en Barbie-kake hos konditoren koster tusen kroner! Ikke særlig fristende. Jeg gikk i gang med tidenes kakeprosjekt, etter tips fra Iselin. Takk, Isi! Restultatet ble ikke sånn dødsdårlig, men se her. Rullekake og bringebærfromasj i en spennende versjon.

Etasjefat med omvendt stett:

Snudd opp ned og boret ned i kakemassen:

Voila! Bursdagsbarnet innom på inspeksjon...

Så skulle denne primadonnaen monteres i kakekjolen. Og som en ekte Hollywood-profil hadde Raven Queen fra Ever After High under her selvsagt ALTFOR lange bein! Det var nesten så jeg syntes det var litt synd den der stetten ikke gjorde mer skade... Argh! Irritert!!!

Ja, for jeg skylder på dukken - ikke på størrelsen på bollen. Etter beste evne prøvde jeg å redde situasjonen med noen skiver banan...


Og tok frem alt jeg hadde av kakedekor.

Så begynte jeg med tidenes redningsaksjon - hele tiden med tanken på hva Vilde ville si dersom dette gikk åt skogen. Det er ganske sykt! At den lille jenta der har sånn makt over meg. #mammaliv. Og mens jeg stod der med pynteglasur over begge hender og pirket i de små dekorkulene for å prøve meg på en eller annen form for partytopp, så måtte jeg riste på hodet. Hvis noen hadde sagt til meg for ti år siden at jeg skulle stå å kle en Barbie-dukke, med altfor innsvingt rygg og tidenes frekkeste sprettrumpe, opp i glasur og krem... Aint gonna happen, hadde jeg tenkt. Ser man det... 


Jeg pisket to pakker kremfløte og klemte ut en mass rundt underlivet til Raven Queen, og pyntet tilslutt med det jeg hadde av glitter og stas. Her er resultatet:


Og selvom jeg synes kaken ikke ble så aller verst, og at smaken faktisk var frisk og god, så er det noe med det blikket under her som kommer til å forfølge meg inn i helgen:

Jeg hater det altså. Litt. 

Hvis du vil prøve deg på denne kaken så finner du oppskriften HER.

#barbiekake #barnebursdag #bake #kake

#yummymummy samarbeider med Babyshop

#yummymummy og TV Vest har inngått et samarbeid med Babyshop på Tvedtsenteret. I dag har jeg vært og plukket med meg det mest esensielle Yummy Mummy må ha for å kunne farte rundt: vogn og bilstol. Julaften i juni!

Hege er butikksjef på Babyshop på Tvedtsenteret og hjelper mer enn gjerne til med løftene. Yummy Mummy har nok med å trille rundt på godsakene!

Som du kanskje har sett allerede har jeg fått med meg en Emmaljunga-vogn av merket Viking. Emmaljunga var en vogn vi trillet Vilde i for seks år siden, og det er virkelig en vogn vi kan leve med! Denne utgaven er litt mer kompakt enn den vi hadde sist, har noen andre kvaliteter på understell og kommer med et übersmart tilbehør som jeg skal vise frem i et annet blogginnlegg. Happy!! 

Hvis DU har lyst å bli like happy, så foreslår jeg at du hiver deg rundt og tar en tur ut til Babyshop i løpet av dagen. De kjører lagersalg i dag og i morgen. Mange flotte kvalitetsprodukter til en sexy, billig penge. Som denne leandervuggen, som til vanlig koster rett under to tusen kroner, men som du nå kan få til tusen kroner inkludert dyne med sengesett.

Og en hel del andre godsaker:

Lagersalget foregår på broen inne på Tvedtsenteret, mens disse er blant de som tar i mot deg inne i butikken:

Utenfor butikken kan du starte tutteavvenningen på minsten. Diplom og en liten gave er belønningen. Smart! Så får de sørgelige kvistene rundt Mosvannet litt fred for all gummien...

Herlig å være på gang med samarbeidspartnere til dokumentarprosjektet mitt. Uten hadde det blitt litt stusselig. Yummy Mummy smiler om kapp med butikksjefen på Babyshop og senterleder på Tvedtsenteret, Solveig.

8 dager igjen til termin. På tide og børste støv av mammaskills`ene!

#yummymummy #barnevogn #bilstol #emmaljunga #maxicosi #babyshop #tvedtsenteret #mammaliv

Vogn og bilstol er sponset.

Bestemor

Er du heldig som meg og har en varm og god bestemor i nærheten? Min bestemor har et hus fullt av minner. Gode, søte og lykkelige barndomsminner. Jeg minnes lukten av friskt sengetøy på utluftet soverom fra hver gang jeg var på overnatting. De fine og nære stundene vi delte hver gang hun tegnet og fortalte fra eventyret om Hans og Grete. Det varme pleddet som hun alltid svøpte meg inn i hver gang barne-tv gikk på luften og godteskålen var tatt fram. Pepperkakehuset hun pyntet på sirlig vis til jul. Middager med perfekt kokte poteter, kjøttkaker og verdens beste brune saus. Bestemor er best. Og vaflene av en annen verden.

Jeg er så inderlig glad i bestemor, som den dag i dag brer om seg med varme smil og rykende ferske vafler. Ventetiden blir litt kortere av besøk som jeg var på i dag. Hjemme hos bestemor, hvor vaflene selvsagt bare var bonus og bestemor selv var hovedgevinsten. Som vordende småbarnsmor og allerede mor til ei på seks år håper jeg at jeg blir som bestemor i fremtiden. Jeg pugger vaffeloppskrift for harde livet!

Etter bestemor-kos var det duket for bursdagsforberedelser i kveld. 

I morgen kommer barnehagen på besøk, og på menyen står både sjokoladekake og barbie-kake. Sistnevnte er et litt for spennende prosjekt som kan gå mange ganger galt. Jeg vet ikke før i morgen om dette blir vellykket, men tenker at nattesøvnen ikke skal bli røvet av den grunn.

Vilde, snart seks år. Det er sant som de sier. Tiden flyr!

#bursdag #bestemor #familie 

Cake

I morgen braker det løs med bursdagsfest for (snart) storesøster. Og ettersom han fine jeg bor sammen med har funnet ut at dagen i dag var en fin dag å få inn håndverkere til å male taket i kjøkkenet på, så må det meste på plass i kveld. Derfor: bakeassistent Renate på plass!

På menyen: sjokoladekake i langpanne og Barbie-kake med bringebærsmak. Standard.

Mye gjenstår før alt er ferdig, men hva annet skal en ta seg til en torsdagskveld med ni dager igjen til termin?

Vilde er iallefall fornøyd. Og det fine gulvteppe til maleren kommer godt med når sjokoladebollen skal slikkes.

#cake #kake #barnebursdag #mammaliv #barbiekake #sjokoladekake

#yummymummy på TV Vest

Snart, VELDIG snart, blir jeg tobarnsmor og denne gang blir mammapermisjonen min ganske annerledes enn hva tilfellet var for fem år siden. Alt på grunn av en god dose spontanitet, etterfulgt av et brennende engasjement som vekket meg etter at disse bildene fikk fart på seg i norske nettaviser og på sosiale medier:

For ikke å dvele for lenge over det som jeg den gang kalte "Fotballfrue vs Fotballmage", vil jeg anmode de av dere som ikke leste blogginnlegget mitt fra den gang om å gjøre det. Link til innlegget finner du nederst i dette innlegget.

Så: som en videreføring av debatten som raste etter Fotballfrue sitt magebilde skal jeg straks i gang med prosjektet #yummymummy. En dokumentarserie om moderne mammapermisjon. Om kroppsfokuset som har nådd nybakte mødre i en sårbar tid da fokuset heller bør ligge på det nye familiemedlemmet. Og her er jeg engasjert (advarsel)! Depresjoner er i dag kanskje den vanligste og i noen tilfeller mest alvorlige komplikasjonen knyttet til svangerskap og fødsel. En av ti nybakte mødre rammes av fødselsdepresjon. Jeg tenker at det tallet lett kan øke, dersom vi lar synlige stemmer i media få fritt spillerom med kroppsfokuset sitt - da særlig i forbindelse med graviditet og fødsel. 

Nå skal jeg BLI som Fotballfrue, en typisk "Yummy Mummy" - med perfekt kropp, perfekt garderobe og perfekt hus. "Perfekt". Jeg er nemlig voksen og kan skille mellom det som frontes og det som stikker dypere. Det er jeg derimot ikke sikker på at alle yngre jenter og gutter i dag forstår. Derfor skal jeg (som Fotballfrue) i tiden etter fødsel også prioritere fem, seks treningsøkter i uken og DU skal få bli med på reisen. Jeg er nysgjerrig: hva må jeg ofre, hvordan takler jeg det mentalt, på hvilken måte blir den første tiden med lille Maia (som nå er i magen) annerledes enn det som var tilfellet da jeg ble mor for første gang for snart seks år siden? #yummymummy blir realisert gjennom et samarbeid med Elixia, og jeg har fått tildelt en personlig trener som er forberedt på at det kommer en utrent og sta småbarnsmor til vektstangen. 

På denne bloggen vil du få servert alt av bakomstoff som er relevant for serien. Så får vi se da, hvordan jeg takler utfordringen og hva som tilslutt blir enden på visa. Yummy Mummy med masse overskudd og sunn som bare pokker, eller utslitt Yummy Mummy som må prioritere ammestunder foran tredemølla.

Her finner du "Fotballfrue vs Fotballmage" blogginnlegg
#yummymummy sendes ukentlig på TV Vest på nyåret og kommer også på nett.

Yummymummy får BABYSHOWER

Først av alt: VELKOMMEN som leser på ny blogg!

Her vil du som er interessert i å få et innblikk i en usminket og ærlig hverdag til en nybakt mamma få oppfylt alle dine cravings. Melkesprengte pupper, våkenetter, grinetokter, nussestunder, kraftige bleiesalver og generell frustrasjon vil nok være noe av det som dukker opp her. I tillegg til all kosen da! For det må jo være rom for kos i mammapermisjonen?

For min del vil mye av kosen i starten av permisjonen bli byttet ut med noe så grusomt som et heftig treningsregime i kombinasjon med strengt kosthold... Jeg jobber som reporter i TV Vest, og fra august av vil jeg starte opptak av dokumentarprosjektet "Yummy Mummy", som du kan følge tett i bloggform på denne siden her. MER om det senere.

Nå: #babyshower

Det var mandag kveld. Jentungen på snart seks år var i full gang med kveldspussen, jeg suste rundt i soveromsavdelingen (uten bh og truse som vanlig på kveldstid) og var fokusert på jobben som i øyeblikket var bretting av nyvaska undertøy. Så ringte det på døren, og utenfor stod verdens deiligste syn. Jentegjengen! Pyntet opp med rosa ballonger, kaker og gaver. Oh mama-joy!Fine supervenninner! Jeg løp rundt som en hodeløs høne, fremdels uten undertøy under den meeeeget flatterende, gule oversize t-skjorten jeg var kledd i, mens jentene pyntet huset til fest. Fotograf i TV Vest, Ivan, var på plass for å få festet alt oppstyret til film. Det som ble filmet her blir en del av den allerede nevnte dokumentarserien på nyåret.

Termin er satt til 28. juni - og jentene kom med lykkeønskinger.

I tillegg til masse god mat og kake skal en på en ekte babyshower LEKE! Vi måtte gjette både magemål og puppevekt på den vordende YUMMY MUMMY!

Haha! En pupp hos undertegnede veier nå 900 gram, og snart kommer melken!!! Tine melk kan bare legge ned driften på Vestlandet. Jeg har mer enn nok å bjuda på til mer enn ett frokostbord, for å si det SÅNN! Og hvis en #pupp fikk deg til å sette scrolle-fingeren din fast, se bare på dette:

Det er det ekleste! Name the chocolate! Over her er en blanding av melkesjokolade og smørbukk blitt omgjort til en real drittbleie. Mmmmmm! Og i rekken av oppgaver som måtte løses under tidenes babyshower var bleiekreasjoner av dorull. DET ble det mye latter av. Merethe og Lene vant! Gratla!

video:mvi4653

 

Jeg håper du vil stikke innom her for fremtiden, så skal jeg gjøre mitt for å underholde og kanskje viktigst av alt: vise deg at moderne mammaliv ikke BARE handler om rosa blondeskjørt, Gucci-tutter, perfekte cupcakes og stramme magemuskler. Det går en liten faen i meg om dagen skjønner du. NÅ skal virkeligheten frontes og bomullshjernene til fjortissjentene, som tror at mammarollen BARE er en rosa sky, få litt mer substans. 

#mammapermisjon #mammablogg #yummymummy

hits