Et dusin unger og villmarkspannekaker

Jeg tar campinglivet på alvor, og har derfor allerede startet tørrtreningen. I dag var vi trippelt så mange unger som voksne på tur, og #yummymummy disket opp med nyyyyydelige pannekaker.

Pannekakerøren hadde jeg i en tom brusflaske (flaks den Pepsi Max-avvenningen gikk åt skogen), og oppskriften er fra selveste Hellstrøm:

3 egg

250 g mel

15 g sukker

5 dl melk

1/2 dl vann

1/4 ts salt

smør til steking

Ungene elsker det. Du får god samvittighet. Følelsen av å ha vært ute på langtur, men sannheten er at du kun var i nabolaget... Litt natur på smøret øker villmarksfølelsen.

God tur!

Storcamper

Denne sommeren har bestått av en hel del fetisj. Telt-fetisj. På finn.no er det mest søkte ordet sommeren 2016 "telt", og jeg står for kanskje halvparten av alle søk!! Jeg fikk helt DILLA da jeg plutselig oppdaget at telt ikke er akkurat det lille, trange helvete (unnskyld meg) som jeg i alle år har trodd. Telt kan være luksus! Og min fetisj falt på hustelt. Som jeg til slutt endte opp med å kjøpe! Nå venter jeg mitt to-soverom-og-tre-meter-lange-stue-telt i posten neste uke, i mellomtiden pakker jeg...

Den der campingboksen der skal stå ferdigpakket hver eneste dag. Lett tilgjengelig for den dagen vi ser været er godt nok til å kaste oss inn i teltet. Innholdet er nødvendig for matlaging og lek.

Jeg blir helt yr av forventning! Ser for meg fine, late dager i friluft. På campingplass med tilgang til strøm og internett, selvsagt. Som hjemme, bare ute. Med den fine familien samlet. Jeg tror jomfruturen legges til Ølberg. Der har de jo en fantastisk buffet! Villmarks-yummy slår til...

Slutter med Pepsi Max

#yummymummy har en diger, sort og tilsynelatende farlig last som hun bærer med seg i denne tilværelsen vi kaller livet. Hun er helt på felgen etter Pepsi Max.

Helst på boks, som bildet over er et sitrende, deilig eksempel på, men alt funker. Boksen over skulle bli den siste for #yummymummy. Etter nesten tre uker med ferie på øst, vest og i Midt-Norge kjente hun nemlig på skammen. Samtlige av de hun gjestet hadde gått til innkjøp av denne "giften", ene og alene for å tekke "dronningen"... Det kan da ikke være sånn?? Så hun sluttet. Tvert. Og holdt ut i ca tolv timer...

Denne deilige firepakningen ble med hjem fra dagens handletur. Lurte seg ned i handlevognen som den slu slangen den er. Vel hjemme måtte disse fire få stå litt for seg selv, før de ble lagt (som god rødvin) på kjøl. Det er jo unektelig et deilig skue.

Og for årvåkne lesere har nok ikke den tomme plastflasken på firepakning-bildet gått hus forbi... Jeg tenker vi korter ned slutt-tiden med to timer.. Ti timer holdt hun ut! Det er jo om ikke annet rekord denne sommeren.

Summerglow

I år (som alle de siste åtte årene) fikk jeg SPA i bursdagsgave fra "ungene" (kjæresten er flink på shopping altså). Jeg er ikke videre opptatt av dyre kremer og velværedill, men spa må jeg ha. Ansiktsbehandling med massasje er på topp tre av alt jeg kan ønske meg. Denne gang var gavekortet hos Fab Lounge på Vaulen. Disse bildene tok jeg MENS jeg satt på do!! Lokalene er altså av ypperste standard.

Nokså nyåpnet og med store flater. Noen og tyvetalls ansatte, og egen avdeling for brud. Brudekjolen som er satt opp som dekor tilhører salongen sin eier. En liten personlig touch altså.

Frisørsalong har de også, med eget rom for hårvask. Også kan du få massasje på gulvet, i japansk stil.

Mens jeg ble lagt i en liten robot av en seng. Føttene ble heiset og overkroppen senket ørlite grann. Jeg hadde bestilt en behandling som skulle gi en aldri så liten sommerglød. Nitti minutter med behagelig musikk på øret og sinnsykt deilig massasje og ansiktsrens og krem og maske. Den ene masken ble støpt over munnen, og mens behandleren masserte meg i hodet så sovnet jeg likesågodt. Zzzzzzzz! Klassisk.

En timeout som alle burde teste. På nettsidene til Fab Lounge har de alltid gode tilbud. Jeg betalte (eller "ungene" betalte) tusen kroner, og jeg bestilte en behandling som var på tilbud. Ordinær pris var 1700kr. Så "sparte" jeg 700, som vi økonomer pleier å si!

Denne dama møtte jeg på vei ut dørene. Jeg skulle ut og møte verden nypolert og døsig, hun skulle drive sjappa videre. Kanskje har de en behandling med kongelig tvist som kan passe til hagefest i september? Det får vi se på. Nå skal jeg konsentrere meg om å IKKE drikke Pepsi Max... Jeg er nemlig på avrusning.

PS: dette innlegget er ikke sponset på noen som helst måte. Jeg er ikke helt DER!

#yummymummy på fest med Kongen

Da jeg kom hjem fra ferie og festligheter lå en meget majestetisk overraskelse og ventet på meg i postkassen.

"Har du fått brev fra KONGEN?!" Trynet til kjæresten var like overrasket som mitt i spørsmålstegn. "Nææææææh???" Jeg rev opp konvolutten og fosset gjennom teksten. Jajamen!

Ska sei! Jeg brukte kvelden i går på å google "antrekk kongelig hagefest", for å si det sånn!!

Google kunne også fortelle at kongeparet ønsket et folkelig snitt på jubileet sitt, og derfor inviterte "tverrsnittet" av landets innbyggere til fest. Der havner altså jeg. Så stod det i en artikkel noe om at de som var invitert ofte hadde utmerket seg positivt i lokalsamfunnet. Hello!! #yummymummy? Har kongeparet rett og slett glodd på barselkropp den siste tiden?!? Jeg tenker why not!

Hagefesten er dessuten en glimrende arena for en unnskyldning... Det var for noen år siden at jeg nesten ble arrestert etter å ha vært litt for pågående som reporter da Dronningen gjestet Sandnes. Jeg var den eneste journalisten som fikk en kommentar ut av henne på Vitenfabrikken, men den var ikke akkurat superhyggelig. Så jeg tenker nok Dronningen ser sitt snitt til å beklage. Det blir hyggelig!

Westernbryllup

Denne helgen har vært rå!

I en privat hage utenfor Trondheim har jeg feiret, i kjærleikens navn. Gode venner sa ja til hverandre, under helt vidunderlige rammer. Gjennomført til fingerspissene. Western var tema, og vielse og fest ble holdt på hjemmebane. Det ble personlig, litt mindre formelt og veldig, veldig vakkert.

På bildet over: de nygifte i intervju med Malvikbladet. Lokalpressen måtte selvsagt være tilstede! Dette ble et bryllup med mange høydepunkt, tårer og ekstremt mye latter. Og av mange fine fordeler så lenge festen holdes privat; stengetid finnes ikke! Bildet under er tatt 0430. Da måtte #yummymummy slenge inn håndkle.

Mens jeg sov vekk bryllupsfeberen holdt et knippe gjester og brudeparet koken. Brudgommens forlover (min kjæreste) krøp opp i sengen like før klokken åtte om morgenen!!! Og vi er IKKE tyve lenger.. Synes dette motivet som møtte meg i det jeg stod opp er så fint.

Lenge leve den alltid så vakre kjærligheten!

Nå må jeg google "antrekk kongelig hagefest"... Fortsettelse følger.

Bade

Jeg er ikke direkte redd vann, men det er noe med norsk sjø. Den er litt vill og kald. Veldig kald. Sytten grader midtsommers er ikke direkte drømmetemp, men denne helgen hoppet jeg likeså godt i det. Rettere sagt i Bjørnefjorden utenfor Os. Sammen med sprekeste svigermor.

Maia på to år var veldig ivrig fra båten. Ville så veldig bade! Bading er jo omtrent det kjekkeste hun gjør. Det ble derimot korte økter i vannet. Alt under femogtyve grader er iskaldt for lille frøken!

Det gliset! Den norske sommeren er uforutsigbar, men kan også være veldig deilig. Når været er topp finnes det knapt et bedre sted. Vi lå i vannet lenge, svigi og jeg. Det ble i alle fall tre runder rundt båten. Og da kvelden kom ble det jammen et bad til. Denne gang lenger nord. I Vikhammer utenfor Trondheim.

Vannet holdt nitten grader. For en hardhaus som #yummymummy ble det en lek. Og kvelden kunne ikke vært mer nydelig.

Nå skal jeg rydde ut av en koffert og fordøye noen inntrykk. Et usedvanlig vellykket bryllup og en meget uventet konvolutt med festlig innhold blir en del av fremtidens innhold på bloggen. Skrives snart!

Yummymummy made this

Jeg vet ikke hva jeg driver med, men i dag hadde jeg lyst på noe søtt etter frokost - og det eneste jeg fant i fryseren var butterdeigplater.

Jeg la dem til tining i ca kvarter og kjevlet ut noe som ligner en firkant.

Smurte et godt lag med nutella i midten, men hadde fortsatt ingen aning om hva jeg skulle foreta meg.

Så tenkte jeg: fletteteknikk! Det kan kanskje fungere?

Amagad! En mumie til frokost.

Etter tyve minutter i ovnen på 200 grader kom den ut som en lekker fransk dessert.

Det funket. Og jeg er genial!

PS: Jada, jeg vet dette er en av mange oppskrifter som dukker opp hvis du googler butterdeig dessert, men jeg sverger at jeg ikke googlet før denne seansen. Fortsatt genial altså.

Dette er #yummymummy avhengig av

Tønsberg torg en tidlig fredag.

Det burde jo ringe i alle varselbjeller som finnes. Jeg er aspartam-junkie nummer en! Da jeg så denne Pepsi Max-standen kan jeg sverge på at det gikk frysninger langs ryggraden. Av den gode sorten. Hello, giveaways!!

Og når ungene fikk hver sin logo på armen... I think I died and went to heaven!!

Også. Jeg dro fram låret, sneik i køen foran små, levende reklameplakater og bare: kan eg åg få?

Nå vurderer jeg seriøst å få en tattoo på samme sted. Merket for livet! Kan sikkert tjene penger på det her på bloggen også!!! Han her synes idéen var tipp topp.

God morgen, iPad!

Maia på to år sier "aidipaiden" når hun spør etter iPad. Aidipaid! Som i aid. Bistand. Den er jo til hjelp for oss voksne til tider. Som i senga tidlig om morgenen.

Vi er jo heldige da. Har ferieunger som sover til klokken ni. Mor er uansett trøtt som en strømpe før klokken elleve. Da er jeg glad for all den bistand jeg kan få.

De fleste foreldre i dag er til dels enige om at bruken av nettbrett må begrenses. Jeg begrenser også, der det føles naturlig. Vi har ingen bestemt iPad-klokkeslett, men den er definitivt en del av morgenrutinen når vi har ferie. Takk Apple!

Comeback med brukket fot

HEI! Jeg sitter her på ferie, med altfor god tid og lurer på om denne bloggen må blåses liv i? Jeg mener; den var jo helt fantastisk morsom å skrive! Litt for gale at det bare skulle komme til en bråstopp?!

Siden sist har det vært en enorm utvikling for lille Maia. Hun har rukket å bli to år og har av alle ting i denne verden brukket en fot!! Som de ansatte i barnehagen pyntet med platpose og blomster når sandkassen lokket.

Lille tullebukk. Det skjedde så fort. På trampolinen, i det som virket som rolig lek med to jenter på seksten år. Leggbeinet ble brukket rett av, men helingsprosessen var kort. Etter fjorten dager kunne vi klippe av gipsen. Nå løper hun rundt på ferie som om ingenting skulle ha skjedd. "Aua trampolinen". Det blir en stund til vi lar mini leke på den igjen...

For #yummymummy sin del er alle kroppens bein intakt. Null brudd, annet enn den med treningen da. Kanskje dere er litt nysgjerrig på hvordan prosjektet har påvirket på lang sikt? Hvis ja, så føler jeg på meg et aldri så lite comeback. Oooooolala! Det kan hende det er druene (les vinen) som skriver nå, men serr - det hadde jo ikke skadet??

hits