Bill merk: matro

I ni år nå har jeg spist frokost, lunsj og middag i mer eller mindre uro. Hvis ikke det er en konstant strøm av prat under middagen, så er det et evig mas om mamma kan hente det eller det. Satt på spissen. Vi har jo som oftest hyggelige samtaler rundt maten, men MATRO er på sin måte et fremmedord som mamma.

Derfor har jeg mine triks.

De dagene det er mulig, lager jeg til maten til ungene først. Gjør alt klart, men sier ingenting. Mens de er opptatt med sitt (lek), så spiser jeg min egen mat i fred og ro. Teller minuttene hvor jeg kan nyte. Prøver å stenge ute støyen fra leken oppe i andre etasje.

Så. Når maten til ungene er mer eller mindre iskald (overdriver), kaller jeg på de som DEN budeia.

Kooooom unger! Nå er det maaaat!

Og noen dager (les: oftere enn jeg liker å innrømme) blir det både Pepsi Max og iPad ved bordet/benken. Særlig på første mandag etter sommerferie. Vi må ha en easy start.

Så nå spiser ungene. Mor slapper av. Syndig herlig. Veldig lurt.

#mat #matro #barn

For flere mammatips, følg meg på snapchat: yummymummy

Almyrida

Her kommer en siste feriepost før hverdagen inntar meg for fullt.

I ni år har vi feriert i Almyrida, en liten landsby med omlag 75 fastboende innbyggere. Da vi først begynte å reise hit var turismen fortsatt i sin spede begynnelse. Nå har flere fått øynene opp for landsbyen, men enda er Almyrida uberørt med en svært fredelig atmosfære.

Vi låner en leilighet i fjellene. Plaka er navnet på en av fjell-landsbyene som ruver over Almyrida.

I Almyrida er sandstranden finkornet og langgrunn. Hovedgaten strekker seg gjennom hele byen. Minimarked, restauranter og barer. Vi elsker Almyrida, og gleder oss til vi skal ned i varmen igjen. Takk for nå!

#kreta #sommer #almyrida

Følg meg på snapchat, nå som hverdagen tar meg: yummymummy

Beach-mum

Hva slags mor er du på stranden?

Jeg trodde kanskje at jeg var en som likte å lese i en bok, uforstyrret på solsengen. Eller kanskje trodde jeg at jeg var en mor som ivrig viftet med fingrene etter kelnere med fristende paraplydrinker. En mor som snudde solsengen etter solen. Som jaktet brunfargen mer enn noe annet.

Jeg er jo en helt annen "beach-mum" enn som så!

Jeg elsker å leke i vannkanten! Elsker å følge med på barnas lek. Ivrer litt etter å ta del. Har ikke tålmodighet nok til å gå glipp av noe.

Så med hvilepuls har jeg lekt i sanden denne uken. Jeg har fortsatt sandkorn liggende i hulrom på kroppen! Det er ikke særlig deilig. Deilig er det derimot å helt frivillig og med glede fått ta del i det barnslige universet.

Jeg ble sittende og grave i sanden, lenge etter at ungene hadde gått for å ta en pause i skyggen ved solsengene... Akkurat da følte jeg at jeg hadde trådd litt over streken. Okke som! For en deilig beach-mum jeg er!

#strand #familie #mor #barn

For flere "over-streken" historier med en ekte beach-mum: følg meg på snapchat: yummymummy

Mitt Kreta

Jeg reiser hjem litt brunere, litt blidere og mye mer avslappet. Håper du har følt at du har vært litt i varmen du også, gjennom bloggen og snapchat.

#ferie #kreta

Snapchat: veronicasimone

Feriedeppa

Det startet i dag tidlig, ved frokosten. Jeg var litt sånn amper. Lett å tenne. Kjæresten påpekte det: er du litt feriedeppa nå?

Jeg har aldri tenkt over det, men det er vel en naturlig greie? Ferien går mot slutten. Det er hjemreise i morgen. Tre uker har gått så fort, og vi har hatt det så bra!

Ungene kjenner det også.

Kanskje er det greit nok å komme inn i rutinene igjen, men i dag - med to dager ferie igjen - føles det fjernt. På mandag skal jeg i gang. Om ikke mange dagene er jeg opptatt med å lage ny tv-serie, om åtte ulike tettsteder i Sør-Rogaland. Kan jeg klare det da?? Hodet er fylt opp av sene kvelder med vin og deilig mat. Jeg tenker mer på solfaktor enn på noe annet. I natt drømte jeg at jeg var i gang med opptak til serien på Hommersåk, og at det plutselig åpenbarte seg et isøde lik Antarktis ved kaien der!

Jeg er nok ubevisst skrudd på. Og søndag kveld legger jeg meg nok klar. Bare det å skrive litt om jobben gjør at det kribler litt i jobb-hodet!

Men, litt feriedeppa er jeg. Derfor skal jeg nyte kvelden med altfor mye mat på Elpis.

#ferie #deppa #sommerfri

I dag fanget vi en hoppende edderkopp under lunsjen. Se det på snapchat: veronicasimone

Ferie og iPad-detox?

Mange timer i solen og mye tid sammen. Når vi er på ferie intensiveres familiesamholdet. Vi lever mer enn noen gang oppå hverandre. Det er sunt. Men også litt slitsomt. Da er det deilig at ungene er litt "avhengig" av iDingser.

Hver morgen og kveld får de en del tid på nett. Takk Gud, for NRK Super i utlandet. Jeg tror både foreldre og barn synes det er deilig med litt tid alene. De i sitt univers, vi i vårt. Når sant skal sies er disse universene ikke så langt fra hverandre. Hva tror du jeg sitter med nå?

Bloggen. Ungene på iDingser for at mor skal få blogge.

Ingen detox på ferie. Jeg kan faktisk ikke se for meg en ferie uten iPad eller telefon.

#mobil #ipad #barn

Hvis du har litt tid til sosialemedier i ferien, følg meg på snapchat: veronicasimone

Italiensk nytelse i de greske fjellene

I den greske fjellandsbyen, Plaka, kan du bli servert italiensk mat så autentisk som mulig.

Drevet av italienere med øye for gode, rene råvarer. En opplevelse på tur!

Vi er innom minst en gang hver gang vi ferierer her. I går hadde vi tomatisert sverdfisk og italiensk skinke til forrett. Gratinert pasta og tagliatelle med sopp og trøffelolje til hovedrett. Verdens beste tiramisu og en fantastisk semifreddo med amaretto til dessert.

De samme folkene har også en italiensk iskrembar i Almyrida. Verdt et besøk i seg selv.

#italia #kreta #mat #reise

For flere kulinariske opplevelser, følg meg på snapchat: veronicasimone

Bader i fjellvann på Kreta

Det er helt fantastisk deilig forfriskende og ikke minst idyllisk. På stranden i Kalyves renner fjellvannet rett ut i sjøen. Stedet der vannet ligger litt før det ender i det store havet er et yndet sted å bade.

En ferskvannskulp som holder ca 14 grader. Det prikker i kroppen når du kommer opp av vannet. Du bare må ha mer. Det varme klimaet her nede gjør den kalde opplevelsen til å leve med. Avhengighetsskapende.

#reise #kreta

Du skulle sett meg i aksjon på snapchat! Følg meg: veronicasimone

You are crazy!

Grekerne sa det til meg i går: you are crazy! Jeg hadde vært innom et lite, varmt helvete og tilbake.

Og ettersom jeg er en av veldig få som har overlevd selve helvete tenkte jeg at du skulle få ta del i min 6 km lange fjelltur i 39 varmegrader her.

Du ser det startet nokså flatt. Vi gikk fra Kalyves til Plaka. Tre landsbyer i Kreta, på seks kilometer altså.

"Vi" er en altfor sprek bonus-svigermor, ei venninne og undertegnede. De to erfarne i riktig skotøy. Yummymummy i sandaler!!

Jeg har alltid vært litt:

Etter 1,4 kilometer var jeg sikker på at vi hadde gått FIRE. Skuffelsen var total. Det var SÅ VARMT. Og bratt. Veldig bratt.

De to andre messet i vei om alt det fine vi kunne se langs ruten. Blomster og ender. ENDER?? Jeg kunne ikke brydd meg mindre om en and enn det jeg gjorde på denne turen.

Etter at vi hadde gått tre kilometer i mer eller mindre bratt terreng var jeg på nippet til å gi opp. Haike! Men så kom jeg på at de kjører med livet som innsats her. Jeg var jo døden nær, men allikevel: jeg var ikke helt der enda.

Fire kilometer inn måtte jeg lette på trykket. Jeg prompet og stod i. Alt ville ut. Tilslutt måtte jeg sette meg ned i midten grusveien. Midt i ingenmannsland. Solen stekte. Jeg vurderte å drikke min egen urin. Aldri før har jeg vært så i villmarken før. Utsikten så jeg etterpå at var upåklagelig.

Så gikk det nedover. En slags midlertidig trøst. Nedover betyr jo bare at du utsetter smerten. Etterpå MÅ det jo gå oppover! Der nede, i Almyrida, ventet det vann. Det var det eneste som holdt meg gående.

Så svett. Det prikket i beina. Hodet dunket hardt. Hjertet ville ut av kroppen. Det gjenstod drøye kilometeren i bratt, bratt fjellvei før vi var fremme. Og da vi var fremme. DA var jeg dypt, dypt nede i helvete.

Grekerne sa det til meg: you are crazy! De siktet til alle nordmenn som jogger i førti varmegrader her nede. Som trosser solen, varmen, faren for dehydrering. Grekerne rister på hodet av "oss".

Jeg er definitivt enig med dem. På dette punktet er jeg 100% mer gresk enn norsk!

#ferie #fitness #fjelltur #trening

Følg meg på snapchat: veronicasimone. Der er jeg alltid aktiv, uten å være aktiv.

Ferie med svigers. Går det?

Jeg er en uke på ferie med svigerfar og bonus-svigermor.

Vi sover i samme leilighet, spiser sammen, vasker klær sammen, rydder på kjøkkenet sammen. I grunn gjør vi det meste sammen. Er ikke det litt slitsomt da?

De fleste vil tenke det. Og for mange vil det nok være behov for å svelge en del kameler i løpet av ferien. For min del er ferie med svigers herlig! Skuldrene nede. Ungene elsker det!

Det viktigste før en skal feriere sammen med svigers er kanskje å finne ut av de ulike forventningene i gjengen. Forventer svigerdatter mye hjelp med ungene? Ønsker svigerfar mye tid for seg selv? Når skal lyset slukkes? Hvor mange illeluktende oster kan vi ha i kjøleskapet? Hvem sin vin drikker vi nå?

Kjemi er selvsagt nøkkelen her. Nå har jeg vært svigerdatter i tolv år! Litt må en klare å plukke opp av svigerfar sine rutiner og ønsker på disse årene.

Det er en fryd å feriere med disse to.

Bonus-svigermor er en racer på pruting og tar i tillegg flotte bilder av ungene. Konge!

De er akkurat passe tilstede i familielivet "mitt". Sporty, impulsive, kjærlige. Skuldrene mine er så langt nede som mulig.

Og når jeg spør de om hvordan det er for dem å feriere med svigerdatter, så smiler de litt...

Du sover jo ganske lenge.

Du er flink til å slappe av på stranda.

Du er som regel på do når regningen skal betales.

Du liker godt å bli servert brød fra bakeren på morgenen.

Også er det hyggelig at du står og prater (les:blogger) med oss når vi tar ut av oppvaskmaskinen, eller henger opp klær...

Jeg tror de liker meg...

#svigers #ferie #familie

For video av min flotte svigerfamilie, følg meg på snapchat: veronicasimone

Destinasjon: Kalyves

Kalyves er en litt større landsby enn den vi ferierer i denne uken. Nedenfor sentrum ligger en langstrakt strand, som er litt mer luftig enn den i Almyrida.

Her har vi tilbragt dagen. Strandstolene er gratis (!), og her blir vi servert rett på stranden. Maria var på jobb i dag.

I vannkanten ligger det en rad med runde strandsteiner. Det er kjekt for de små.

Rett opp fra stranden spiser vi på en restaurant i tilknytning til et leilighetshotell.

Seks timer ble det på stranden i dag! Helt fabelaktig i varmen. En lett bris, litt bølger og mye lek. Sjekk det feriegliset!

Det ligger vel litt i kortene at jeg anbefaler stranden i Kalyves, men egentlig vil jeg ha stedet litt som det er. Ikke altfor mange folk, selv midt i fellesferien.

For flere anbefalinger, som ikke er anbefalinger, kan du følge meg på snapchat: veronicasimone

#kreta #kalyves #strand

Helt gresk på shopping

Her på Kreta handler vi matvarene på supermarkedet "Synka".

Åpent hver dag, søndager fra 11 til 20. Denne ligger i landsbyen Kalyves.

Å handle i supermarked som de lokale gjør, bidrar til at ferien føles mindre charter, mer eksotisk. Også bugner det sånn! Utvalget er ganske bra.

Vi låner svigerfar sitt bonuskort. Funker som det de har på Coop hjemme. Det er gøy å lete etter tilbudene, men det meste er gresk for meg.

Jeg tror det var dusjsåpe jeg fikk med meg. Velvære-avdelingen er den vanskeligste å tyde.

Da er det enklere med brusen.

Det går i mye Fanta her nede. Den er så mye bedre enn den vi får kjøpt hjemme! Hjertet gjorde noen hopp da jeg stod ved hyllene. Øynene speidet etter Pepsi Max. Jeg må ha Pepsi Max! Og jeg fant!

Ikke så lett å få øye på med det første, men ganen lyver ikke. Max-fest i kjeften! I trettito varmegrader.

#shopping #lokalt #gresk #kreta #matvarer

Nikos

Vi kaller han vår "greske bestefar". Vilde på ni år kan ikke huske en eneste Kreta-tur uten Nikos.

Han jobber i restaurantene ved strandområdet i Almyrida. I løpet av årene vi har feriert her har han flyttet litt på seg.

I dag serverte Nikos oss lunsj på Dimitris, som ligger luftig til like ved sjøkanten. Jeg bestilte "shrimp saganaki". En fantastisk smakfull reke-rett, som kan variere noe fra sted til sted. Hos Dimitris er den veldig god!

For ungene er det stas med Nikos. Et kjært minne fra tidligere reiser, som vokser for hvert år. For han er vi kanskje bare nok en familie som kommer igjen og igjen, men jeg velger å tro at vi deler noe.

62 år gammel og kanskje sprekere enn noen gang. Han brant en CD til meg for et par år siden, med sanger som kunne passe til tredveårsdagen som stod for tur.

Greit, det var mer enn et par år siden. Tiden flyr i godt selskap.

Takk for maten, igjen og igjen. Kjære, Nikos!

#ferie #ferievenn #kreta

Video av Nikos ser du på min snapchat: veronicasimone

Lufta er gått ut av Yummymummy

Andre dag på Kreta. Vi tilbringer første del av dagen ved bassenget.

Her er det mange badedyr. Rene bamsehotellet ved leiligheten.

Men mye vil ha mer. Jeg tenkte vi kunne ha bruk for en madrass til. Derfor brukte jeg omtrent en time på å blåse opp denne.

Jeg satte pumpa mellom lårene, under bicepsen. Alt for å få luft i madrassen. Den lot seg ikke fylle. Så kom mannfolket til pers. Da ble det luft. Det var visst noe med en ventil som manglet og bla bla ukeblad.

Frustrasjonen lå som et teppe over ferien da det tilslutt ble klart at madrassen, den var uansett ødelagt.

Lufta gikk ut. Jeg smilte tappert.

Nå skal vi på stranda. Lever livet!

#basseng #kreta #madrass

For video av treningsøkten med å fylle luft i madrassen, følg meg på snapchat: veronicasimone

Place to eat: Elpis

Vi er på ferie på Kreta. Strandområdet heter Almyrida. Landsbyen vi bor i heter Plaka. Her har vi feriert de siste ni årene, og hver gang har vi startet ferien hos gjengen som driver restauranten Elpis.

Elpis serverer tradisjonell gresk mat. Som mamma ville laget det hjemme. Brødet for eksempel, lages av gamlemor. Det er en flott start på måltidet, med en tomatdipp ved siden av. Alltid nystekt, og sammen med en kald "harma" (lokalt brygg fra Chania) er det ren, gresk nytelse.

I dag bestilte vi fava og gresk salat til forrett. Førstnevnte er en slags hummus. Fantastisk godt!

Menyen er variert. De fleste rettene er varianter av greske favoritter. Små endringer i hver rett kan utgjøre store smaksforskjeller. Familien som driver restauranten kan tilby det meste. Jeg bestiller ALLTID kylling i hvitvin og metaxa brandy cream sauce. I alle fall første kvelden. Den er en sikker vinner, og jeg lengter alltid i et år før den treffer ganen igjen. Nam!

Restauranten er stor og strekker seg over to områder i sentrum av landsbyen. I bakgården ligger en koselig lekeplass. Perfekt for oss småbarnsforeldre! Mens vi venter på maten, er ungene opptatt med sitt. Også får vi spise litt i fred, så fort de små er ferdig med sitt måltid.

Et lite ps: barneporsjonene er gigantiske. Jeg bestiller alltid en på deling til mine jenter.

#hellas #mat #kreta #plaka #elpis

For mer mat, følg meg på snapchat: veronicasimone

Flyturen

Det er mange foreldre som gruer seg til å fly med barna. Jeg har flydd lengre turer med ungene fra de var bare noen måneder gamle. I all hovedsak går det helt fint, så lenge en tar sine forholdsregler.

Med de rette forholdene kan faktisk mor ha det som plommen i egget på flytur.

Det var jo ei tid hvor det var mye mer utfordrende å fly med disse ungene mine. Jeg har gått mine mil i midtgangen på flyet, for å si det sånn. Da de var veldig små sørget jeg alltid for å få sete helt bakerst. Der har jeg plass til å bevege meg litt mer, i tillegg til at en eventuell gråtetokt begrenser seg til ørene til de passasjerene som (uheldigvis) også sitter bak.

Nå er jo flyturen (nesten) en drøm!

I tillegg til iPad og mobil og gudene vet hva, har vi med oss aktivitetsbøker.

Men det er i grunn ikke vits å pakke med for mye. Vel ombord finner ungene nok av greier de aktiviserer seg med. Som beltespennen til eksempel.

Vi bestiller alltid mat ombord. Egentlig mest for at tiden skal gå. Som regel er maten innholdsrik nok, men i dag var den... Vel. Lite oppfinnsom.

For nærmere to hundre kroner per person, så er det vel å forvente litt mer enn et lite rundstykke og noe pålegg?

Okke som! Vi kom fram!

Trikset for å få til en ok flytur med ungene tror jeg handler om forberedelse. At ungene vet hva de går til. Vi smurte også med et par skiver til ungene. Det er ikke lov med medbragt ombord, men så så...

Nå skal vi nyte en uke på Kreta! Følg meg på snapchat for hyppige oppdateringer i varmen: veronicasimone

#ferie #kreta #sommerferie #flytur

Yummymummy timeout

Hver vinter. Hver sommer.

Jeg bruker 90 minutter hvert halvår på en behandling som booster huden foran hver sesong, vinter og sommer. I dag har jeg besvimt litt på sånn deilig vis her.

Behandlingen heter "summer glow" og var en gave på bursdagen min tidligere denne måneden. Det var jentungene som hadde shoppet til mor.

De vet nemlig at mamma blir litt mer glad, litt mer tålmodig hvis hun bare får litt tid helt for seg selv innimellom. I dag ble mine tilmålte nitti minutter delt sammen med denne kjekke jenta.

Caritha gjorde alt rett. Behandlingen gir fukt til huden i ansiktet, på hals og bryst. Og min trengte det!

Nydelig massasje, på armer og hender, i ansikt og i nakken. Masker og ampuller. Det er nitti minutter som går altfor fort! Hver gang!

Det er noe av det viktigste for meg i min hverdag som mamma. Litt velvære, litt tid for meg selv. Jeg fortjener jo disse stundene, og mere til!

Nå er huden min klar for en uke på Kreta. Ettervirkningene av denne behandlingen varer faktisk utover de minuttene jeg ligger på benken. Fab Lounge skuffer aldri! Til vinteren skal jeg tilbake for min "winter glow".

Akkurat nå er det tilbud på "summer glow". Rett under tusen kroner for nitti minutt i himmelen! Normal pris er rett under to tusen. Go nuts!

#velvære #spa #ansiktsbehandling

For flere oppdateringer om et liv i velvære, følg meg på snapchat: veronicasimone

Nødpass, igjen???

Du vet den følelsen? Når du står i dusjen og tankene kverner. Var det ikke noe du hadde glemt før årets tur til Kreta? Hva kan det være? Badedrakten har du funnet frem. Alt annet kan du jo bare kjøpe om det skulle knipe.

Så kommer du på det. Passet til minstemann!

Fortvilelsen i ansiktet! Hun er tre år gammel. Passet må jo fornyes hver måned! Det er i alle fall sånn det føles for travle småbarnsforeldre.

Det var kø i Stavanger og Sandnes. Mange måneder med kø. Jeg fikk tips om å dra til Sola. Der var det ingen kø. Kun dropp-in. Puh! Passet kom i dag!

Damen på passkontoret var hyggelig. Tålmodig. Maia ville nemlig ikke opp i den altfor skumle stolen! Hun ville ikke la seg fotografere. Nubbesjangs.

Jeg skrudde opp stolen til sitt høyeste. Fra den høyden ville hun umulig hoppe ned. Hehe.

Lille skjønne. Skrekkslagen.

Men nå kommer vi oss i alle fall til syyyyyden!

#pass #nødpass #tidsklemma

For flere historier med dårlig tid, følg meg på snapchat: veronicasimone

Pizzaovn

DETTE. Kanskje den beste investeringen vi har gjort på matfronten.

Pizza fra pizzaovnen på terrassen smaker uten tvil bedre enn den vi lager i komfyren inne. Etter en dag med husarbeid, var det intet mindre enn ferie-magi å fyre opp inni steinkuppelen.

Hvert emne med deig skal veie 150 gram, og bakes ut med durumhvete. Da blir det lettere å få pizzaen over fra kjøkkenbenken og inn i ovnen.

Snaddermat! Og enkelt, som italienerne foretrekker det.

#pizza #italia #pizzaovn

Vi har pizza hver fredag hos oss. For flere pizza-oppdateringer, følg meg på snapchat: veronicasimone

Når lykken er klesvask

Vi har vært på farten i litt over en uke, og har produsert opp enorme mengder med skittentøy.

Første delen av ferien ble tilbragt i telt på campingplass i Mandal, Sjøsanden. Tre dager i telt og sikkert klesvask tilsvarende det dobbelte. Så en natt på hotell, før fire netter på hyttetur.

Ungene griser seg til med ketchup og is. Saltvannet legger seg i sømmene på skjorter og shortser. ALT må vaskes!

De fleste tenker vel at det hele er et jysla ORK. At denne mengden med klesvask som faktisk MÅ vaskes NÅ, fordi familien skal på ny tur om to dager, er et lite helvete på jord.

Jeg digger det! Elsker organiseringen rundt det. Nå har jeg hengt opp to, har en tørketrommel i gang, skal straks erstattet det tørre i den med nytt vått osv osv.

Og mannfolket får i alle fall ikke lov til å røre skittentøyet. Det skal jeg ha i fred! Null likestilling på denne fronten her altså.

For andre litt sprø hangup's og huslige sysler, følg meg på snapchat: veronicasimone

#husmor #klesvask #mammaliv

Køfri ansiktsmaling

Du husker køen for ansiktsmaling i Foldvik familiepark her om dagen? Vi droppet galant den, og kjøpte heller vår egen forbanna ansiktsmaling!

Tretti kroner eller noe på Nille. Mye moro for en billig penge.

Ungene holder SEG SELV opptatt i flere minutter av gangen! Det er verdt tretti kroner per minutt alene! Også er det mye underholdning i valg av motiv. Der andre kids velger hund eller tiger, valgte våre emojis. Sinte emoji.

Vi har de BESTE ungene! Ingen sommerfugler eller prinsesser her i gården. Bare kreative og herlige fine, små.

Litt skeptisk, men vi holdt det gående til langt utpå ettermiddagen og til og med ut i solen.

Yummymummy la seg med roser i kinnene. Kledelig nok.

Min klare anbefaling: bruk mindre tid i kø for ansiktsmaling denne sommeren, og mer tid sammen med barna og en billig utgave av malingen hjemme.

For flere lure, økonomiske tips: følg meg på snapchat: veronicasimone

#ansiktsmaling #kø #barn

10 gode grunner til å elske feriekiloene

Ingenting er annerledes i år enn i fjor. Vi, særlig vi damer, blir eksponert for ekstremt mye stoff i media som handler om "sommerkroppen" og hvordan vi unngår at den forfaller i løpet av sommeren. "Feriekiloene", som vi så syndig snakker om, må for all del begrenses. I verste fall finnes det jo en kur for å kvitte seg med faenskapen ETTER ferien.

DRIT I DET!

Let loose! Have FUN! Er det én ting vi kvinnfolk er eksperter i (nå generaliserer jeg), så er det å ta alle sorger på forskudd. Ferie skal være fristed. Kan vi ikke for en gang skyld ta fri fra jaget? Hva med å elske feriekiloene?

Her kommer ti gode grunner som kan hjelpe deg på vei.

1. I mange kulturer er det fortsatt ansett som rikdom og høyklasse med noen ekstra kilo. Bruk ferien til å forvandles til ei luksusdame!

2. Med et par, tre ekstra kilo på sommerkroppen blir du ikke skrapet inn til beinet om du skulle være så uheldig å skli på svaberg, for eksempel...

3. Hvis det er det motsatte kjønn, eller det samme for den del, du er redd skal mislike de ekstra kiloene så kan du vedde på at du tror feil. De fleste synes det er sexy med litt former.

4. Forskning viser at fyldigere damer har bedre sangstemme! Gått opp noen kilo i løpet av ferien? Syng!

5. Litt ekstra fett på kroppen gjør deg bedre rustet for norsk sommer, som har et salgs rykte på seg for å være noe kald.

6. Dansk forskning viser til at rumpefett kan forlenge livet, ved å minske risikoen for hjerte- og karsykdommer. Shake that ASS!

7. Tykk og sunn er bedre enn tynn og utrent! Vis for feriefolket at du er sprek, selvom du er glad i det livet kan tilby.

8. Med et par feriekilo på kroppen blir det fortere fullt med vann i badebassenget på terrassen!

9. Feriekiloene kan tvinge deg inn i en badedrakt, fordi bikinitoppen plutselig er litt trang. Konge! Badedrakt er superhot!

10. God mat og drikke gjør noe med humøret. Kortreist forskning viser at feriekilo gjør deg blidere.

Jeg håper du klarer å riste av deg alle negative tanker denne ferien. Du fortjener et avbrekk. La dette være ditt! Ta det sunne med det gode, og nyt. Du er fin som du er.

#sommerkropp #mammakropp #feriekilo

For flere oppmuntrende ord, følg meg på snapchat: veronicasimone

Allergisjokk for ungene

Dette er et bilde av nok ei mor som er i ferd med å ofre seg for egne unger.

Jeg er allergisk mot eple. Kanskje er det bare skallet? Jeg tar uansett ingen sjanser. Holder meg langt unna fruktkurven. Epler, pærer, nøtter, fersken, kirsebær, JORDBÆR. Jeg klør noe vannvittig av alle de nevnte godsakene.

Maia på tre år gjør ikke det. Her er hun i gang med et eple.

Vi prøvde oss på noe sunn snacks på biltur i dag. Et helt eple er sunt nok, men forferdelig vondt å bite over for en liten barnemunn. I mangel på våpenlignende gjenstander, som for eksempel kniv, måtte mor i dag derfor ofre seg. I baksetet. På vei til ei hytte i Mandal.

Maia fornøyd. Nokså uvitende om at mor NOK EN GANG ofrer seg. Mor, som elsker sine små så høyt at hun går en ettermiddag og kveld i møte med kløe og brennende hals og tunge. Kanskje litt oppsvulmet til og med. Alt for kidsa...

#allergi #eple #barn #mammaliv

For flere historier om en mor som ofrer seg, følg meg på snapchat: veronicasimone

Yummymummy lompe-fortviler

Pølser og lompe hører virkelig sommeren til. Enkelt og mettende. Vi har nesten alltid lite fantasi på engangsgrill-området, og ender som regel opp med en pakke kjøtt og fett stappet i tarm når vi drar ut på tur. Flaks for ungene at de enda ikke vet hva en pølse består av...

Men selvom hele pølse-opplegget er befriende enkelt å raske med seg, henger det noe negativt over det. Du har lest det før; pølsepakken inneholder ti pølser. Lompepakken åtte. Hva velger du da? Går du for alternativ A: blir stuck med to pølser uten lompe? Eller alternativ B: kjøper to lompepakker og blir stuck med seks ekstra lomper?

Ingen av delene! Kjøp lomper fra la-lompa!!! Da går det opp i opp. Alle pølsespisere gleder seg! Lykken var stor da jeg kom over dette ved en tilfeldighet. Fortvilelsen snudd til forelskelse. Lompe-forelskelse.

For flere lompe-oppdateringer kan du følge meg på snapchat: veronicasimone

#mat #grill #sommer #pølse #lompe

Yummymummy blør!

I dag har vi vært på fjorden gitt!

Destinasjonen var en eller annen Ølbergholme, eller noe der omkring. Drittholme, tror jeg heller vi døper den. Drittglattdrittholme.

Det var fullt ved brygga, men var det ikke mulig å legge til ved det svaberget der?

Det ser veldig glatt ut, sa jeg. Også fikk jeg rett.

Jeg hadde tauet i den ene hånda, og skrittet fra bauen av båten over til svaberget. I det den nakne fotsålen min traff fjellet i fjorden mistet jeg bakkekontakten resolutt. Jeg sklei. Så lang jeg var. Under båten. Panikken la seg over ansiktet som en mørk sommerdag på Vestlandet.

Jeg gjorde flere forsøk på å fote meg igjen. Til ingen nytte. Saltvann i alle hulrom på kroppen.

På båten stod sjokkerte unger. Først tause, så trøstende. Stakkar mamma!

Kryp bortover der! De var velmenende. De oppmuntrende ordene fra båten. Jeg kunne derimot ikke tenke så mye annet enn; DET VAR DET JEG SA!!!

Nå svir det. På alle de gale stedene. Aldri mer. Svabergfortøying får noen andre ta seg av. Jeg slår meg litt til ro med at jeg i det minste ofret meg for familien. Vi la nemlig til ved en helt annen brygge. Den jeg foreslo fra starten av...

#toldyouso

For mer feriedramatikk, følg meg på snapchat: veronicasimone

Prosecco i fjæra

Yummymummy er ikke sponset. Jeg lover.

Er det noe som skriker sommer mer enn noe annet, er det muligheten en har til å boble over på en tirsdag formiddag. I fjæra. Utenfor Larvik.

Vi har hatt, og har en helt fantastisk sommerdag i Viksfjorden. Den har derimot ikke forløpt uten dramatikk. Jeg har svære kjøttsår, på legg og rumpe! Hvis du vil ha litt feriespenning på en tirsdagkveld, så klikker du deg inn her om noen timer. Nå må jeg stelle sårene...

#sommerbobler #prosecco #sommer #mammatid #adultsonly

Anbefaler: ball i bil

Vi er på tur fra vest, til sør og øst denne sommeren. Camping i Mandal, hotell i Kristiansand, hytte i Viksfjord. Vi flytter på oss litt etter litt. Det blir til sammen noen timer i bil, og ikke alltid er det til trivsels-toner fra ungene i baksetet. Da er det lurt med ball i bil! Eller rettere sagt en ball som vi kan bruke utenfor bilen.

Her har vi en pause på en parkeringsplass i Larvik. Våre barn ser ikke på skjerm i bilen. Vi hører på musikk, leker typiske bil-leker som hvem kan fortest spotte den neste røde bilen. Det funker for oss. Vi holder ut et par, tre timer i gangen sånn. Ball i bil er derimot ikke undervurdert. Yummymummy anbefaler!

For flere oppdateringer på tur: følg meg på snapchat: veronicasimone

#bil #barn #sommerferie #biltur

#yummymummy er køpoliti

Foldvik familiepark i dag.

En park for barn helt opp til 100 år, annonserer stedet med selv. Prisen for en person er 220 kroner. Barn under to år går gratis. Det samme gjelder de over hundre år.

Vi var en gjeng på åtte stykker i parken i dag. Hele yummymummy sin flokk. Stort og smått. Parken ligner på Soma gård, som ligger utenfor Sandnes, for lesere som kikker innom fra Rogaland. Parken ved Stavern har et tilbud som i hovedsak er myntet på de minste. Store lekeområder med balansepark, lekeplass, sykkelbiler, hoppeputer, sklier, dyr i alle former og fasonger, togturer og verdens blideste traktorsjåfør!

Vi koste oss i parken i vel tre timer i dag. De serverer forresten verdens beste frappe der! Og vi var ikke alene om å nyte. Det var en typisk fullstappa dag. Vi ble ofte stående i kø, og det er egentlig her dette blogginnlegget starter.

Køen på bildet over er fra ansiktsmalingen. Tenk deg at du står i kø her, som nummer ti i rekken. Det går tregt der inne i tegnebua. "Alle" barna vil ha sin tiger eller sommerfugl i ansiktet. Vi voksne står tålmodig i kø. Gjerne i tyve minutter. Alt for ungene, sant? Så kan du forestille deg at det kommer en gjeng foran deg i køen. Snikende inn. En mor, en far og to små. Unnskyld? Hvor har du stått i kø? Den begynner da vitterlig bak der?? Det virker lite sannsynlig, sant? Ikke i Foldvik i dag. Der var der MYE som var på tur, rent kømessig.

Og yummymummy ble køpoliti. Det sa eldstejenta mi til køen i dag. Mamma er køpoliti!

Jeg opplevde nemlig gang på gang noe så irriterende som frekke unger, som helt tydelig så at det var kø for ulike aktiviteter, men som med viten og vilje dreit i hele kulturen og brøytet seg frem til fremre rekke. Foreldre som stod som tause vitner, da jeg tilslutt kokte litt over og på klingende vestlandsk satte køen på plass. Det var i denne sklien det rant over.

Vi hadde stått i ti minutter. Jeg hadde hatt god tid til å få oversikt over hvor i køen jeg stod. Hvem som var foran meg. Når det skulle være vår tid. Da det var yummymummy med barn som skulle overta ringen, så sklei det inn en mor med et barn på hofta foran meg. Unnskyld, hvor har du stått i kø?, glapp det ut av meg. Her, sa hun og pekte til sin venstre. Men køen starter der, parerte jeg og pekte laaaaaangt bak meg. Så kom hennes to andre barn eller bekjente skliende nedover i en dobbelring. De ville skli en gang til, og var på vei bort med ringen. Nei, nærmeste ropte jeg. Nå er det vår tur. Dere får bare kjøre en gang, og må stå i kø en gang til hvis dere vil kjøre mer. Sånn som alle andre, og nå var jeg faktisk litt opphisset! Haha! Jeg var SÅ køpoliti! Og da jeg trosset mor med barn på hofta, og dro ringen "hennes" forbi henne da hun ikke ville flytte seg, hørte jeg hun og en mann si noe om "norsk kultur ass" og ikke i særlig positiv tone.

Norsk kultur ass! Hvis norsk kultur er egenrådig, frekk, urettferdig og direkte usmakelig, så melder jeg meg ut. Hvis norsk kultur handler om å lære barna sine at det gjelder å være først alltid, å snike, lure seg til mer tid, da er jeg så lite norsk som det er mulig å være akkurat på dette punktet.

Yummymummy står i kø! Hun lærer barna sine å stå i kø. Hun forklarer hvorfor vi må stå i ny kø når vår tur er over. Barna forstår. De har det ikke mindre gøy av den grunn.

Og nå kommer det i klartekst: hvis du for f%#*#€ ikke klarer å stå i kø som normale folk i sommer, så får du heller legge turen innom de attraksjonene som folk IKKE står i kø for å besøke. Dette eselet kunne til eksempel hatt glede av litt folk i dag.

Køpolitiet er på plass hele sommeren. Følg meg gjerne for flere oppdateringer på folksomme i steder. Her på bloggen, og på snapchat: veronicasimone.

#sommer #barn #familie #park #foldvik #kø

hits