I øyeblikket

Må ikke glemme å være tilstede i alle små øyeblikk med min Maia.

All fokus på mammakroppen stjeler litt tid, men i kveld nyter jeg babyen.

Tuttetre

Alle som har barn i Stavanger-området har hørt om det. Tuttetreet. Eller. TuttetrÆRNE. Det er tre totalt.

For noen år siden var treet stort og "flott". Så flott som det er mulig å få det med masse gummi-søppel hengende på det. Treet forsvant. Det var ei dame som hadde fått nok av det, og ville befri tuttetreet fra en sikker kvelningsdød. Jeg husker lokalpressen gikk mann av huse for å få henne i tale. Hun var gjest på TV Vest også. Kjekt med litt action.

Småbarnsmødre er galne! Henge opp gamle tutter på noen kvister rundt et vann. Hvis du tar noen skritt utenfor deg selv, så er det jo helt sinnsykt!!! #yummymummy støtter ikke.

Men så fikk jeg noe å skrive om i dag. På en dag som har bestått av befaring i nytt hus, fiskelunsj og lang gåtur med mini. Kjekt når jeg treffer avslappa blogglesere som kommenterer at jeg har på treningsoutfit. Jeg BOR jo nærmest i treningstights!! Det er nesten som jeg har mistet meg selv litt... Fashionpolice 911!

PT time nummer 17: Bekjennelser

Se på det her:

Jeg synes den benken der minner om noe grufulle greier. En elektrisk stol. Henrettelse altså. Det sier noe om hvor mye jeg til tider misliker treningen.

Og det har jo sin forklaring i at jeg er i en livssituasjon som for øyeblikket krever noe annet av meg. Jeg kjenner på det som jeg trodde jeg visste: med en baby på rett under tre måneder er det kosen jeg heller skulle prioritert!

Jeg kommer meg jo uansett gjennom dagene, selvom det verker i kroppen og trynet skriker etter MER SØVN!! PT Henrik er jo en ålreit fyr. Han motiverer og noterer. Alltid.

Og jeg er ærlig. I dag var tiden for de store bekjennelsene. Hver mandag spør Henrik hvordan det har gått i helgen. Denne gang måtte jeg svare som sant var: DRITTDÅRLIG! Chips, sjokolade, vin, brus med sukker. Listen kunne inneholdt skolebolle også, men den klarte jeg å avstå fra i går.

Det er som Henrik sier, jeg er jo flink! Oppi alt det evige kaoset som du befinner deg i som nybakt mamma, (hormoner, glede, stress, gråt, bleiskift, byss, melk og kos) er det en bragd at jeg har klart å holde dette gående i over én måned!! Jeg hadde ALDRI klart det uten Henrik. Til lunsj laget jeg meg en rekesalat som han garantert godkjenner.

Nypillede reker, litt avocado, kinakål, tomat, rødløk, agurk og saften av litt sitron. Salt og pepper til smak.

Resten av dagen blir nok en utfordrende måltids-affære. Jeg skal i forening, og minnene fra forrige foreningskveld sitter nok fremdeles på hoftene...

#pt #satselixia #prosjekt #yummymummy #fitmom #strongmom #realmom

Løgnen

I dag spratt jeg opp av sengen, gliste til speilbildet, trakk på meg treningstightsen og løp fire lette drag rundt et vann i nabolaget her. For en herlig start på søndagen! #yummymummy BOBLER av energi.

.....

Not. Jeg ålte meg ut av sengen altfor tidlig. Kløyv opp på vekta. Så at jeg takket være gårsdagens sprekk hadde gått opp et halvt kilo. Jeg trakk på meg joggetightsen med en streng mine. Inni meg boblet hatet. Frokostløs og med stål-ånde dro jeg beina med meg ut døren, og tok sikte mot dette vannet jeg skulle løpe rundt. Fire strafferunder. Fråden stod ut kjeften på meg.

Fire kilometer til sammen. Kneet verket, jeg heiv etter pusten. I fem uker har jeg vært mer aktiv enn hva som har vært tilfelle de tre siste årene. Til sammen! Jeg trodde virkelig at formen ville vært betydelig bedre?!?! Det er da det går opp for meg. Løgnen! Alle de som i sosiale medier og på blogger fronter en sånn fantastisk, energirik og perfekt formkurve. De lyver jo!! Det må de. Dette er ti tusen ganger tyngre enn hva jeg trodde. Det finnes ingen "quick fix" til "drømmekroppen".

Mest sannsynlig vil jeg være milevis fra en standard #yummymummy også etter endt prosjekt, men jeg kan jo alltids starte en ny trend. #mammautenfilter

Sprekken

I dag har #yummymummy hatt en flying start på lørdagen. Jeg spiste frokostomeletten min som jeg skulle, og laget til og med lunsj av torsk, broccoli og asparges to-go!! Så trasket jeg Vaulen rundt i raskt tempo, ca en time.

Helt etter boken altså. Nå er Henrik fornøyd med meg, tenkte jeg...

Så kom TIDENES sprekk!!! Jeg får "lov" til å bytte ut to av ukens måltid med to valgfrie retter. I kveld spiste jeg taco med tortillalefser. Nam!!! Ikke det verste en kan trykke i seg det... Hadde jeg bare holdt meg til tacoen.

For etter middag fikk vi kjekt besøk, og inn i kjeften fløy både sjokolade, chips og smash!!! Jeg klarte ikke stoppe!!!!

Så nå ligger jeg i sengen og gremmes. Og langskjems! Så langt har dette prosjektet nå gått til hode på meg at jeg tenker jeg skal STRAFFES med en dobbel økt rundt Mosvannet i morgen. Herregud. Jeg er glad jeg ikke skal være en #yummymummy til evig tid...

PT time nummer 16: Skinny Bitch

Dagen startet på sedvanlig vis når du skal sjonglere baby og hard trening. Melkekrise på kjøkkenet, fem minutter før avgang.

Er du klar over hvor godt morsmelkerstatning fester seg til parketten? Jeg har brukt halve formiddagen med moppen...

Men før jeg tok fram vaskekona i meg var jeg på time med Henrik. Nummer seksten.

Det er ingen hemmelighet at jeg til tider har vært sææææærdeles lite motivert inn mot denne treningen. Det har vært harde dager, søvnløse netter, mye stress og ALTFOR lite GOD mat. Resultatene har også latt vente på seg. Det har bidratt til at jeg har tenkt mer enn én gang på å gi opp.

I dag var veiedag. Og ENDELIG ser vi skikkelige resultater!! Jeg har gått ned litt under to kilo på en uke (!). Forrige gang vi gikk på vekten var nedgangen på fattige 200gram. Normalt bryr jeg meg jo ikke for mye om kilo, MEN når du jobber SÅ hardt for noe - ja så er det deilig at det går "rette" veien.

Hvis det er interessant kan jeg skrive et innlegg om hvor mye jeg veide før og nå. I tillegg kan jeg jo avsløre hvor mange cm jeg har gått inn, men jeg må jo ta et lettkledd bilde først. Enig?

Tolv timer med personlig trener gjenstår før #yummymummy kaster inn håndkleet og kan ta tilbake det sosiale livet sitt igjen...

#pt #prosjekt #satselixia #amfimadla #trening #fitmom #strongmom

Ukens bidra på Babyverden: Glittermus

#yummymummy måtte innom gynekologen seks uker etter fødsel. Ganske vanlig for mange av oss som har født sånne små nurk. Selv om kontrollen har vært gjenstand for debatt blant helsepersonell er den jo på sitt vis en betryggende seanse. Vi lurer vel alle litt på hvordan ståa er "down under" etter det lille helvete vår vakre vagina har vært gjennom? La oss kalle en spade for en spade, folkens!

Men kvelden før jeg hadde time ble jeg skikkelig stresset. Det var nemlig ekstremt lenge siden jeg hadde SETT underlivet  mitt! Først fordi det rent fysisk ikke var mulig. En gravidmage på størrelse med den største syden-badeballen hindret all sikt i flere måneder. Da luften omsider gikk ut av badeballen, var underlivet så sårt og grumsete at en eventuell titt uansett ikke ville gitt noe mening. Senere var det bare ikke interessant. Amming, bleieskift og byssing tok all tid. Musa fikk vente.

Fem uker og seks dager etter fødsel fikk jeg det derimot for meg at jeg skulle ta en titt. Sjokket lot ikke vente på seg. Hele greia var igjengrodd, av svart, pistret hår! Det var da jeg tok frem barbermaskinen til #yummy-mannen, som er skallet. Jeg tenkte det var greit, men glemte det der med at han ser hårløs ut på topplokket. Maskinen var jo naturlig nok stilt inn på skallet-klipp og resultatet av frisørtimen ble et sørgelig syn. Ribbet kylling på topp, fremdeles stritt og langt langs leppene?

Gynekologtimen startet derfor med at jeg unnskyldte meg for dårlig frisyre der nede. Jeg tenkte det kunne være en slags ice-breaker. Da lærte jeg at jeg på langt nær er den eneste som tenker på underlivs-utseende. Gynekologen er nemlig vant med pasienter som bruker GLITTER på musa! Glittermus. Det er noe av det sprøeste og skjønneste jeg har hørt om på lenge. Det kan umulig skade å prøve det en gang?

------

#yummymummy blogger på Babyverden hver fredag. Kjekt om du titter innom der!

På babykino

Tenke seg til. Jeg har aldri før vært på babykino! I dag sprakk jomfruhinna gitt.

Jeg var invitert med av Mari, som er ganske dreven i gamet. Denne gang var det kinoen i Sandnes som fikk besøk, og der var vi ikke alene for å si det sånn. Hello, populært tilbud! Barnevognen må parkeres på utsiden.

Hehe! Mari litt skeptisk. Hun er jo en propell uten sidestykke. Jeg var også ganske spent på om hun ville klare å holde seg i ro i over halvannen time!!!

Inn i luksus-salen med oss. Intet mindre er godt nok for #yummymummy.

Så rullet filmen over det store lerrete. "Heaven is for real", om en prestesønn som tar en tur til himmelen mens han ligger på operasjonsbordet. I overkant følsomt når publikum er en gjeng hormonballer med brystspreng, men greit nok. Maia oppførte seg fint. Sov det meste av tiden.

Rundt oss lå et lydteppe av rap, gulp og babygråt. Samtidig spiste #yummymummy lunsjen sin. Karbonadedeig og broccoli. På kino!!! Spesielt.

Happy

SÅ glad er #yummymummy nå!

Jeg fikk akkurat vite at SatsElixia Madla vil fortsette prosjektet. 

Det hadde vært så kjipt å avslutte nå. Så: alle kluter settes til. Nå skal det dokumenteres, og bloggen blir høyt prioritert fremover. 

Nå skal jeg gjøre en mammating: babykino!

PT time nummer 15: Hardslående

I dag gjennomførte jeg PT-time nummer femten, med ståkarakter. De siste dagene har krevd mye. Det er slitsomt å holde hodet hevet i sorg og motgang, men med riktig innstilling kommer en langt.

Jeg trasket en lang tur med Maia-mor i vogn i går kveld. Da kom en ukjent mann opp til meg og ga meg en klem.

"For min innsats i TV Vest", sa han.

Jeg har sjelden blitt så rørt. Og forbannet. TV Vest har betydd SÅ mye for så mange. Det skjønner jeg nå. Da kom boksehanskene på, og PT Henrik mistet nesten balansen!

Haha! #yummymummy har videobevis:

video:bokse

Du kødder ikke med småbarnsmødre. Basta.

#yummymummy spiser...

Hittil synes jeg at de store resultatene har latt vente på seg i prosjektet. Jeg har nok ikke alltid vært tro mot kostholdsplanen, men nå føler jeg for å sette inn et ekstra gir. Hvis alt går som det skal ved veiing på fredag, så skal jeg ha gått ned ca fire kilo på disse fire ukene vi har holdt på. Jeg trodde helt ærlig at det skulle gå fortere, men så har jeg nå fått bekreftet at det ikke er noe som heter en "quick fix" på veien mot en mulig #yummymummy. Stress i babytiden tror jeg kan påvirke negativt ifht vektnedgang, og GUD som jeg har stresset!! Puh!

Jeg har fått lov til å vise noe av det kostholdsplanen min inneholder, men PT Henrik er opptatt av å få frem at dette er kosthold som er skreddersydd til meg. Det er ikke et kosthold som anbefales for hvem som helst.

Frokost:

Omelett av tre egg, men kun en plomme.

Oppi der en skive hamburgerrygg og litt løk. Salt og pepper. Frokosten er servert!

Utenom prosjektet foretrekker jeg jo absolutt et stykke godt brød og et glass juice til dette, men dette får holde.

Lunsj:

Torsk med broccoli, asparges og tomat. Dette er DEFINITIVT første gang jeg har hatt TORSK som lunsjmåltid!! Smakte sånn passe greit.

Middag:

Biff, broccoli, tomat og liiiiitt avocado. Dagens høydare. Cola Zero i glasset. Akkurat den har jeg blitt avhengig av. Det er det eneste jeg "unner" meg om dagen... Stay strong!

Kvelds:

Oppi her skimter du litt kylling, tomat, rødløk og salt og pepper. Hvor er hvitløksbrødet? Og aioli'en??? Den kommer. Akkurat nå er det dette som skal inn i #yummymummy kroppen. Hva synes du?

#fitmom #pt #kosthold #satselixia #strongmom #dokumentarprosjekt

Hanging in there

#yummymummy har vært på trening, tross de kjedelige konkursnyhetene. PT Henrik sa jeg hadde en knalløkt! Mye frustrasjon som kom ut gjennom boksehanskene i dag. Smilet på plass etter endt time.

Jeg jobber med en avklaring på hvordan vi kan fortsette prosjektet. Krysser alle fingre for at jeg kan fullføre. Det er rart med det. Plutselig er jeg motivert! Kommer innlegg om kosthold og boksevideo i løpet av kvelden. Nå må jeg ta en bæsjebleie.

Blogg alert

Hver fredag blogger jeg for Babyverden. Denne fredagen må du få med deg ukens innlegg av den enkle grunn at du skal underholdes. Her er en ørliten teaser:

Garantert høy gjenkjennelsesfaktor hvis du har vært gjennom en fødsel. Fredag altså. Klikk deg inn:)

De tunge dagene

I dag koker det for alteregoet mitt på sosiale medier. Mange som følger bloggen vet at jeg jobber som reporter og programleder i lokalt-tv i Sør Rogaland, TV Vest. I dag ble det gjort kjent at kanalen legger ned. Det er tøft. Samtidig fordøyer jeg nyheten om en kjær venn og tidligere kollega som brått gikk bort. Tunge dager. 

Jeg ville oppdatere bloggen med en tekst som sa noe om hvor stor pris jeg setter på meldingene jeg får angående jobben min i TV Vest, men det ser ut for at jeg har mistet all ordlek. Og langt der fremme ser jeg en horisont. Om litt tror jeg at jeg setter pris på også den. 

Dag 33: time out

Jeg måtte regne meg frem til antall dager prosjektet har pågått. 33. Det føles som et lite år. I dag er jeg sliten. Trening og kosthold tærer litt på psyken nå. Hvordan skal jeg klare å fullføre? Jeg tror jeg i det minste trenger noen dager som i dag. Morgenkåpe og tøfler. Og masse, masse Maia-kos.

Jeg tar en høyst fortjent time-out fra hardtreningen i dag. Legger kanskje inn en liten gåtur, men skal holde meg til den nye kostholdsplanen og planlegger et innlegg hvor jeg viser alt hva jeg eter i løpet av dagen. En liten teaser: dette er frokosten.

For ei matglad husmor er dette langt i fra spennende. Nå er jeg spent på hvor lenge omeletten metter. God time-out-tirsdag fra bloggen!

#yummymummy #pt #kosthold #dokumentarprosjekt #fitmom #strongmom

Du kan følge meg på instagram for hyppig hverdgsspam: veronicasimone

Time to get crazy

Jada! Hvor tror du #yummymummy har tilbragt formiddagstimene i dag da? På trening...

Det hele begynner å bli rutine nå. Mate mini kl seks. Sove til åtte. Mate på ny kl ni. Hive seg rundt for å nå trening kl ti. Mens mor trener, sover Maia. Akkurat den biten går knirkefritt. Så er det stresset når vi kommer hjem. Mini skal ha mat og ny bleie. Etter det skal mor få i seg noe vettugt, og helst rekke en dusj før det er på tide å hente storesøster på SFO.

Akkurat det der med at mor skal spise kan bli litt av en utfordring de neste dagene. PT Henrik har nemlig servet meg en ny kostholdsplan, og den er ikke veeeeeldig spennende. 150 gram torsk med brokkoli, asparges og tomat? Eller hva med omelett av tre egg, men kun en plomme og en skive skinke og litt løk? Jeg kan legge ut et innlegg om det jeg spiser i løpet av en dag om det er av interesse. En ting er iallefall sikkert: dette hadde jeg ALDRI gjort så tidlig etter fødsel hadde det ikke vært for at vi skal gjennomføre dette prosjektet så godt som mulig.

Herfra og ut føles alt litt crazy. Halvveis til mål.

På tur

Hvorfor så sur?

#yummymummy har tilbragt helgen med familie i Os. Invitert i storslagen bursdag. Spist masse god mat, men holdt seg vekke fra vinen. #pottesur

Storesøster har mimret. Her i gamle barnehagen i Kuvågen. Hun trasket sine første barnehageår på Blåskjell.

Nå er vi tilbake i Stavanger igjen. Jeg har stupt rett i klesvask og middagslaging. Alltid like stresset! Det verste jeg vet er oppgaver som ligger og venter. Driftige husmødre skulle ønske de hadde to vaskemaskiner. Jeg hadde håpet på fire!

Forresten: noen blogglesere som vil fornye seg og kjøpe sofaen til #yummymummy?

De to sofaene og salongbordet ble kjøpt på Bohus for fire år siden. Da til den nette sum av 32000 kroner. Nå kan dette bli ditt, til fem tusen kroner! Meget god kvalitet. Perfekt sittekomfort!

Gi lyd fra deg om du er interessert. Vi flytter om bare tre uker!!

På stedet hvil for #yummymummy

I dag har jeg hatt nok en økt med personlig trener Henrik. Her med lunsjboksen sin...

Snakk om disiplin. Det er mer enn hva jeg tydeligvis har!!! #yummymummy har bare gått ned et par hundre gram den siste uken. Til tross for høy aktivitet og relativt bra kosthold... Det var den rødvinen på kveldene som ikke var helt i tråd med kostholdsplanen. Kremt. Uansett: vi kjører på!

Se på Henrik i bakgrunnen der. Strenge minen. Vi er straks halvveis i prosjektet og foreløpig synes jeg vi venter litt på de store resultatene. Det er meget mulig jeg må stramme inn enda mer de neste fire ukene. Jeg er jo flink med treningen iallefall. Dette er virkelig hardt arbeid i den tidlige barselperioden. Og i kveld venter nye utfordringer for #yummymummy. På en scene på Tasta Senteret. Nå må jeg kaste i meg litt lunsj!

Barnepass i ballene

Da prosjekt #yummymummy startet var jeg mest bekymret for hvordan det ville gå med mini Maia i barnepassen. Seks uker gammel. Så LITEN. Det er jo mamma som vet best! Det er nå fire uker siden hun første gang ble plassert hos jentene i barnepassen hos SatsElixia Madla. Det er ingen underdrivelse å skrive at oppholdene der har gått knirkefritt for seg. Det har nok sin forklaring i at de som jobber der er flinke og tålmodige og lekne og voksne. Så hjelper det litt på at lokalene er store, med egen soveavdeling og BALLER! Jeg ELSKER baller. I blått, gult og oransje.Maia bruker ALTFOR liten tid i ballene. Hun sover for det meste mens jeg er på trening. Ganske ofte er hun våken når jeg henter henne, og da sitter hun trygt plassert i vippestol. Fornøyd. Da blir mamsen rolig. Det går bra. Og Elixia Kidz, som er navnet på barnepassen, er syyyykt populært. Det er nesten alltid full pupp der inne, og de aller fleste barna er under året. Det vitner bare om én ting: trenden er blitt normalen. Mamma skal trene i permisjonstiden. Jeg har enda ikke bestemt meg for om det er udelt positivt.

Baby Love

Gjør deg klar for tidenes skjønneste bildeserie. Maia møter Torkel.
Baby Love. 

12 dager med personlig trener

Her er #yummymummy "klar" for trening nummer tolv med personlig trener:

Men før dagens økt kunne gå i gang måtte jeg trille litt med Maia, som var i ferd med å sovne. Hey, utfall-trilletur!


Og med en sånn IHERDIG innsats fra eleven var det ikke det spor rart at PT Henrik gikk ned på KNE da vi etterpå diskuterte fremgang!!!

Stress ned! Du ser vel den glinsende gifteringen på Henrik sin høyre? Shit, ass! Rett i planken der altså.


I løpet av prosjektperioden skal vi gjennom ikke mindre enn TRETTIEN timer med PT-timer (sakko!!!). Egentrening kommer i tillegg (blærk). Hittil har jeg bitt tennene sammen et dusin ganger for hver gang jeg er innom på SatsElixia Madla. Vi kjører tre ulike program. Mye fokus på bein, og det merkes! Da er faktisk øvelsene under et deeeeeilig avbrekk.
Jeg bitcher mye over denne treningen. Det har sin naturlige forklaring i at jeg kommer rett i fra en tilstand som stillesittende gravid (sett bort i fra at jeg var i hundre prosent jobb som reporter og programleder i TV Vest = alt annet enn stillesitting...). Også er jeg overhodet ikke skrudd sammen som dama under her:

Sara Louise Rung. Gullsvømmer, som har et fantastisk treningshode. Jeg tror jeg har sett henne på trening hver dag siden oppstarten. Mest sannsynlig er hun tilstede også de dagene #yummymummy har fri. R E S P E K T! 

I morgen er vi omtrent halvveis i prosjektet. Da skal Ivan henge på med kamera. Det skal måles og veies. Jeg er ekstremt spent. Er det en ting jeg har lært hittil i denne perioden, så er det at INGENTING kommer gratis. Jeg har jobbet beinhardt med trening (føler jeg iallefall) og vært nokså flink med kostholdet. Det er så kjipt hvis det ikke skal bære frukter. Fortsettelse følger...

SatsElixia Madla samarbeider med #yummymummy. PT-timene er sponset. Resultatet av alt dette kommer i en dokumentarserie på TV Vest. Premieren er over nyttår.

Nei til Nutrilett

Nå går #yummymummy snart under jorden!! Jeg har sååååå sykt lyst på sjokolade og drittmat at det opptar drømmene mine om natten. PT Henrik er stødig som et fjell. Jeg får ikke lov å til å LUKTE på kaloririk og digg mat engang!!! Hrmph.

Denne lengselen etter søtsaker fikk meg i dag til å gå til innkjøp av denne på butikken:

Og pliktoppfyllende som jeg er sendte jeg sms til Henrik før jeg jafset den i meg. Det skulle jeg ALDRI gjort...

Skjønner du hvor tøft dette er for en nybakt mamma i permisjon, som ser fristelser på hvert kaféhjørnet dagen lang???? Ahhhhh! Hadde en kort, men effektiv økt i PT-sonen tidligere i dag. Selfie med toppidrettsutøver rakk jeg også. Innlegg litt senere. Nå er det middag! Salat...

Ting tar tid

Blæææææ!

Her har jeg nettopp løpt opp en av småbakkene rundt Store Stokkavann. Dokumentarprosjektet fordrer at #yummymummy skal gå laaaaange turer, i høyt tempo, to ganger i uken. Nå gjenstår bare en tur igjen, før jeg kan gjøre det jeg EGENTLIG vil denne uken: SLAPPE AV!!! Jeg er, som du nok har forstått, ikke veeeeldig glad i fysisk fostring. Selvom kulissene gjør alt for å bedre på treningsiveren...Målet i dag var å ture rundt vannet på en og en halv time, meeeeeeen det er ikke alltid at småtassene VIL ligge i vogn - og da blir det fort til at en må legge inn en pause eller femten. Ser du? Det er ikke bare, bare å dra med seg ungen på treningstur! Stress. Med humør. Jeg trillet med fine Cecilie i dag, som har en liten gutt som i dag ville ha litt oppmerksomhet midt i turløypa. VIDEO!

video:mvi5645

Jeg brølte ned en frokost bestående av den evinnelige cottage cheese´n etter turen og fikk skvist inn en halvtime med babykos, før Maia igjen ville sove. EGENTLIG skulle jeg forberedt middag, tatt en dusj, redd opp sengen, satt på en maskin med klær - men jeg er så STØL i kroppen etter gårsdagens økt med PT. Jeg vil helst bare sitte. Helt i ro. Så lenge som jeg kan. Amen.

Morgenkåpe

Åh! Dra meg i flettene, dette er en skikkelig mandag etter bøkene. Trøtt, støl, lite inspirert, umotivert. Jeg rullet ut av sengen i dag tidlig og fikk ungene (jess, vi har hatt to førsteklassinger ut dørene her i dag. Overnatting av søskenbarn er GØY) skoleklare mens jeg fremdeles hadde øynene lukket. Jeg er et SKIKKELIG b-menneske. Alt før klokken ti er grytidlig. Så jeg krabbet opp i sengen igjen etter endt oppdrag, bare til å våkne en liten halvtime senere av et lite nurk som ville ha mat.

Ustelt og sikkert ganske jævlig dro jeg #yummymummy-kroppen bort til SatsElixia Madla nok en gang. Det er helt uforstålig at jeg fremdeles holder ut! Vi er nå inne i vår fjerde uke, snart halvveis!!! Jeg sa det til PT Henrik i dag: det føles ut som at vi har holdt på med dette i et halvt år. Jeg treffer forresten supersvømmer Sara Louise Rung nesten hver gang jeg er på trening. Hvilken disiplin! Det er iallefall HELT sikkert at jeg aldri kunne vært idrettsutøver av hennes rang. Puh!

Vel hjemme vrengte jeg av meg de svette treningsklærne og pakket meg inn i verdens mykeste morgenkåpe.

Og selvom det er sånn ca tjue grader sydentemperatur ute har jeg tenkt å fly rundt i denne frem til middag. Morgenkåpe og Ellen DeGeneres på tv er permisjon i praksis. Og jeg ELSKER det! Med ett er mandagen ti tusen ganger bedre enn for bare noen timer siden. God mandag!

Søndagsbliss

Det er ikke baaaaare trening og kosthold som opptar #yummymummy i denne prosjektperioden. Jeg har stort fokus på kos og late morgener i helgene. Stoooort fokus. Som regel klarer vi å holde sengen til litt over kl 10. Maia vil ha pupp (nei, flaske er det visst nå) klokken seks. Etter det sover hun til klokken er ni og endatil ti. Bliss. Søndagsbliss.

Og med en sånn start på søndagen, blir siste dag i uken bra. PT Henrik blir nok fornøyd når han i morgen får høre at jeg har klart å skvise inn en treningsøkt i dag! Ikke det at vi tobarnsmødre trenger å "skvise inn treningsøkter". ALT vi foretar oss fra morgen til kveld innebærer jo bevegelse. Nå er klokken snart ni på kvelden, og dette er første gang jeg SITTER på den deilige bakdelen min!!! Sånn skikkelig sitter for å slappe av. Ahhhhh! Da er det bare å fortrenge at jeg om tretten timer skal møte til nok en uke med harde treningsøkter... God søndagskveld!

Bloggerparadis på Hinna

Hva skjer her?

Loddtrekning på Hinna!! I dag har vi hatt en fab dag i nytt nærmiljø. Hinnadagen byr på aktiviteter for de små og snadder fra kaféen. Sjakk for spesielt interesserte.

Alt kjekt, men det kjekkeste var alle BLOGGLESERNE som hilste på #yummymummy! Super gøy at så mange engasjerer seg for prosjektet. Det gjør jo noe med meg. Motiverer. Selvom jeg i kveld selvsagt har beveget meg litt utenfor den strenge kostholdsplanen til PT Henrik.

Det er jo lørdag! Og hjemmelagde tortillalefser måååå jo være ok?!?

Det er bestemt! Takk for at du leser.

Badebæsj...

Vet du hvordan en bæsjebleie til en to måneder gammel baby fortoner seg i badevann? Det gjør jeg!

Maia har, som det ble gjort oppmerksomhet på i forrige innlegg, byttet fra NAN til HiPP på morsmelkerstatningsfronten. Det er skikkelig kule saker. Nå kommer nemlig bæsjebleiene med jevnere mellomrom, og forduftet er bruken av malt i flaskene. 

MEN - aldri så godt at det ikke er galt for noe... Jo flere bæsjebleier, jo mere søl. Maia var i strålende godt humør i kveld. Snakket og smilte om kapp med solen som var i ferd med å gå ned over Stavanger. Vi koste oss maks på badet. Hun naken og klar for perfekt temperert badevann. Jeg opplagt og uhyre forelsket i den lille bylten. Vel oppe i karet ble Maia veeeeeldig rolig. Ingen armer og bein som det normalt pleier å være. Hun var så SØT! Jeg vasket henne nøysomt og pratet i rooooolige setninger. Hun stirret storøyd opp på meg. Så ble hun rød. I hele ansiktet. Og ut av rattata kom det en laaaaaaaang pølse!!!! I brungrønn farge. Say WHAAAAAAT?!?!?!

GUD SÅ VEMMELIG! Men herrefred så interessant. Hvordan kan den greia der, som normalt er bløt som en sølepytt i bleien, komme ut som en PØLSE i vannet???! Jeg klarte å fange pølsa med engangskluten og fikk kastet den på gulvet. Badevannet så ut til å være fritt for bæsj, så vi fortsatte seansen. Det kunne vi godt ha droppet, FOR Å SI DET SÅNN. Maia bestemte seg for å tømme hele mageinnholdet mens vi badet, og med mannen på joggetur og den store jentungen i lek hos naboen ble det hele komisk kaotisk for hu mor. 

Men jeg taklet det. Glimrende. Jeg måtte kaste et dusin håndklær og brukte opp all energi jeg hadde igjen på å prøve å vaske ungen på ny etter den noe utradisjonelle dopausen, men jeg taklet det. Nå er Maia i seng, storesøster på overnatting og #yummy-mannen på kjøkkenet. Da tar jeg meg en cowboystrekk før lørdagsmiddagen er servert. 

Alt annet enn döner kebab frister i kveld...

Lettpåvirkelige mødre

Maia har, som storesøster gjorde for seks år siden, sugd i seg melk på flasker av merket Avent en stund nå. Hun har, også som storesøster, fått morsmelkerstatning av merket NAN. For å være helt ærlig visste jeg ikke at det fantes alternativ? Det er nesten som det finnes en hemmelig pakt mellom merkevarebyggerne og nybakte mødre. NAN og Avent. Det hører sammen. Det er førstevalget. 

Her om dagen mistet jeg all melk i brystene. De siste ukene har jeg kun ammet mini Maia om natten (praktisk), men nå er det altså tomt også om nettene. #yummymummy har en mistanke om at det kan henge sammen med kostholdsomlegging og hard trening (dokumentarprosjekt). Uansett: denne nye utviklingen gjorde sitt til at jeg på bloggen spurte andre mødre om hvordan jeg best kunne løse logistikken med flaske på natten. Det tok ikke lang tid før det haglet inn med gode svar. Noen av dem med tips som strakk seg langt utover det jeg spurte om, og jeg lot meg rive med i en surrete påvirkningsrus.

MAM tåteflaske 49,90 kr per stykk / Avent tåteflaske 68 kr per stykk

MAM sine flasker har nemlig BEDRE sugetopp enn Avent sine!! Og selvom Maia ikke hadde hatt de store anstrengelsene med Avent-toppene, så gnaget denne nye informasjonen så mye i topplokket at jeg samme ettermiddag gikk på MAM-jakt. I butikken så jeg dessuten at flaskene fra MAM var BILLIGERE enn Avent sine. Det samme gjaldt for flasketoppene som selges uten flaske. Ha! KUPP, tenkte jeg. Og hamstret nye flasker.

Videre ble jeg gjort kjent med at morsmelkerstatning fra HIPP var bedre enn NAN når det kom til både lukt og forstoppelse. Altså mangel av forstoppelse ved bruk av Hipp. Med samme påvirket syn flyttet jeg blikket til melkehyllen. Og sannelig var ikke prisen på Hipp også betydelig mye rimeligere enn gode, gamle NAN. Jeg hamstret. Igjen. 

Hipp 151 kr per kg / NAN 171 kr per kg

Nå er jeg forvirret. Driter hun bedre med Hipp? Suger hun bedre på MAM?

Jeg klarer ikke å være forbrukerjournalist samtidig som jeg sprengtrener og babykoser (og lager middag, og vasker klær, og bretter, skifter på sengen, hjelper med lekser, henter, bringer og støvsuger). Det eneste jeg klarer nå er å forstå at jeg plutselig har brukt en liten formue på nytt flaskeutstyr og morsmelkerstatning UTEN at jeg VET om det var nødvendig. Og hva skal jeg nå gjøre med det som var i hus FØR jeg lot meg rive med?? Gad! Nybakte mødre er så SYKT lettpåvirkelig. Vi må virkelig være en våt drøm for alle som vil selge. 

Uansett: takk for tips. 

Dårlig timing

I dag hadde vi for en gang skyld ganske god kontroll på morgenen, Maia og jeg. Blide og klare for en ny dag, som selvsagt startet med en #yummymummy-aktivitet: trening.

Før vi skulle ut dørene måtte mini selvsagt mates. Det er en nøye innarbeidet rutine for at mamma skal få ro på trening. Mat må komme bare ti minutter før avgang, sånn at lille kan sovne på full mage i bilen og fortsette søvnen i barnepassen. Bleia må også være tørr, men vi har ingen tid til bytte rett etter mat. Det fikk jeg kjenne på kroppen i dag...

Bæsjebleie-alarm!!! Og det var ikke en hvilken som helst bleie. Det var ukens. Føltes ut som månedens! Og mens jeg stod der ved stellebordet med en baby fri for bleie, stresset som bare en mor under tidspress kan bli, kom det selvsagt en ny ladning. På dette bildet har jeg kommet meg til senteret og venter i heisen. Det du ikke ser er bæsjeflekken Maia har på bodyen...

S T R E S S! En personlig trener sin tid er dyrebar, og Henrik stod og ventet på meg i resepsjonen.

Det smilet der. Det fikk meg om mulig enda mer stresset! Her stiller han opp, dag ut og dag inn, for å få denne fagre kroppen i #yummymummy-shape - også kommer jeg turende inn som en tornado ti minutter på overtid!! Det og bæsjeflekken gjorde sitt til at jeg startet dagens økt med dårlig samvittighet. Også fikk jeg god samvittighet igjen. Etter dette KNALL gode måltidet her...

Jeg ser omtrent en milliard ting som mangler på den tallerken der, men Henrik befaler og jeg gjør som PT-kongen sier. Kostholdsregime og trening bærer forøvrig frukter, men detaljene må du vente på til dokumentarserien er ferdig. I kveld er det pizzafest i Yummy-heimen. Da skal jeg fråtse. To ganger i uken kan jeg spise det jeg vil i bytte mot et måltid i kostholdsplanen. Herregud! Det er helt skada, men det skal jammen meg nytes.

Hei til nye lesere som kommer fra Babyverden!

Hjemmespa

Her om dagen så jeg mitt snitt til å bruke litt tid på hårfjerning. Av typen gjort med krem, og med bikinilinje og navle (ja, jeg har hår der) som mål.

Det var forferdelig spennende. I stuen lå nemlig mini Maia på to måneder og sov. Søtt, håpet jeg. Og lenge, tenkte jeg.

Kremen smøres på i løpet av ett minutt og skal virke i inntil seks. Så skal hele meg inn i dusjen, hvor kremen så skal skrapes av og huden skylles og vaskes nemsomt.

Jeg stoppet opp og lyttet intenst hvert tredje sekund under påføringen. Så for meg et scenario hvor jeg hastet ned i stuen, naken og innsmurt i hårfjerningskrem som sakte, men sikkert etset seg inn i huden. Hvis småtassen våknet altså. Hvis hun skikkelig hylgrein. Sånn ekstremt. Som ingen mamma kan klare å overse.

Det ble syv meeeeget spennende minutter, men de sneglet seg avgårde uten problem. Så skrittet jeg inn i dusjen. Forsiktig, så ingen brå lyder fra dusjveggene skulle vekke sjefen. Jeg fikk skrudd på dusjen og kjente etter på temperaturen med hånden. Og da våknet hun. Med et brak.

Skrape, skrubbe, skylle, vaske. FERDIG.

Eller. Langt i fra ferdig. Jeg hadde jo planer om shampoo og balsam, kanskje en runde med høvel på beina. Litt hårføner, kanskje litt mascara. Det ble med den seansen med hårfjerningskremen. Sånn har #yummymummy det på hjemmespa.

På skype med Casa Kaos

Dreamteam #yummymummy og Ivan har hatt noen effektive timer med intervju til dokumentarserien i dag.

Først i frisørsalongen på Skipper Worse. Mammalivet for femti år siden fortonet seg litt annerledes enn det som er gjeldende i dag! Etter lunsj i dag (cottage cheese....blærk) var jeg på skype med Kaos-dronning Marte, og kamera hvilte over skuldrene mine.

Marte skriver herlig ærlig om småbarnstilværelsen, og snakker det "perfekte" idealet midt i mot. Gled deg til du hører dama snakke! Reflektert og modig.

Hei Ivan!

Helt ok å tilbringe noen voksentimer med en oppegående nordlending...

Skjønner du eller? Hahaha! Maia er nesten litt kjedelig flink på opptak. Sov seg gjennom hele opplegget enda en gang.

Sommer ute! Sol i sinnet. I morgen er det hardtrening med Henrik igjen. Fredager er dessuten veiedag. Jeg kjenner jeg blir SUR hvis ikke jeg har hatt effekt av dette sinnsyke proteinkostholdet. Stay tuned!

Maia sin første photobooth

Åååååå! KNUSEKOSE!!!!


Småbarnslivet. Det er helt tullete:)

Umotivert

I dag er #yummymummy SKIKKELIG umotivert. Jeg er midt i min tredje uke med trening og kostholdsplan, og jeg bare skikkelig HATER det!!

For å få spredt treningen litt utover kos og babytid hadde jeg i dag bestemt meg for en kveldsøkt med personlig trener. Hello dørstokkmila!! Jeg var sååååå nær ved å sende en sms og avlyse hele timen. Men the show must go on, og en nybakt mamma som bare mååååå kvitte seg med babyfettet for alt det er verdt stopper aldri opp... Jeg klistret på meg et smil og møtte Henrik til time. Heldigvis inneholdt dagens program en aldri så liten bokseøkt!

Jeg tror jeg klarte meg sånn passe på trening i dag, men energien var på bånn. Mange sier til meg at det å dra på trening når mannen kommer hjem er toppen av lykke. Da får mamma egentid og en pause som er mammabalsam for sjelen. For meg var det motsatt. Jeg vil gjerne ha familietid de få timene vi har til disp på ettermiddagen. Dessuten fristet det lite å gønne på etter en hel dag med babybæring, mating og bleieskift. Er vi ikke ganske utslitte etter syv-åtte timer alene med småtrollet? Er det ikke helt PÅ TRYNET at vi skal slite oss ut enda en time på treningssenter når mannen endelig kommer hjem???

Dere #fitmom's der ute er ikke riktig vel bevarte. Det mener jeg fra innerst i hjerteroten.

#yummymummy samarbeider med Babyverden

Kjekt! Fra og med fredag denne uken vil #yummymummy publisere noen av bloggpostene sine på det o' så populære nettstedet BABYVERDEN!

Jeg har fått kikke inn i glasskulen og kan røpe at første post vil se slik ut:

Du som er trofast leser her inne vil kjenne igjen teksten fra et tidligere innlegg, men har du sett bildet? I første omgang var det viktig for meg å forklare bakgrunnen for denne bloggen, men fra og med neste uke vil jeg prøve å ha egne tekster for Babyverden. Og masse kjekt lesestoff for nye lesere her på bloggen! #yummymummy er fornøyd.

Kostholdsplan

Nå er jeg inne i min tredje #yummymummy uke, og det merkes! Beina svir, magemusklene er såre og håndflatene er blitt harde. Henrik PT kjører meg såååå hardt på trening! I tillegg har han satt meg på en kostholdsplan som i all hovedsak kan beskrives med ett ord: P R O T E I N E R!

Jeg skal begrense inntaket av karbohydrater og spise så "rent" som mulig. Dette innebærer en del matvarer jeg normalt ikke stapper i meg, og som jeg trenger litt tid på å bli vant med. Cottage cheese for eksempel. Blææææ!

Den ligger under der et sted. Cottage cheese, bær, nøtter og kanel var dagens frokost. Til lunsj hadde jeg rester av gårsdagens middag, Tom Ka Ghai-suppe. Kylling, grønnsaker og kokosmelk.

Middagen i dag ble burger av karbonadedeig, men uten brød. Salat og ovnsbakte søtpoteter som tilbehør.

Kveldsmat er kanskje det jeg liker best. Når jeg følger kostholdsplanen er en omelett av FEM egg, men bare to plommer innafor. Sopp og andre grønnsaker er oppi der.

Den der ser ikke lekker ut. Jeg synes dessuten det er for meget! Da synes jeg to egg med skinke er bedre. Dette var gårsdagens kvelds"snack"...

Planen har jeg fått av personlig trener og den er tilpasset mitt opplegg. Jeg legger derfor ikke ut flere detaljer, men du forstår kanskje tegningen. Jeg DØR etter sauser, poteter, ferskt brød, pasta og ris! For ikke å nevne chips og sjokolade!!!! Jeg er overhodet ikke et ekte #yummymummy-emne, men hva gjør en ikke for en god sak? Om seks uker kan jeg hoppe av.

Trilletanker

Hva tenker du på når du triller tur?

Jeg tenker på alt jeg ellers ikke rekker å tenke på. Store tanker. Som hvordan jeg havnet i joggesko, akkurat her, akkurat nå.

Men også på de litt mindre tingene. Som hva vi skal ha til middag, hvor lenge siden det er siden vi (mannen og jeg) sist hadde oss, når neste bytur med venninnene blir og ønskeliste til jul. Jeg tenker på høstgarderoben, på mini sine bleier som er av den sorten som ikke ble testvinner og på storesøster, som etterhvert får så vanskelige mattelekser fra skolen at jeg sikkert må google meg frem til fasiten. Mens jeg trilletenker, så sover hun.

Og da tenker jeg på hvorfor jeg triller mens hun sover. Hvorfor sover ikke jeg nå når hun sover? Er dette synet verdt anstrengelsen?

Så tenker jeg at tretopper er bedre enn dette:

Og at den hundeeieren her har gjort jobben bare halvveis:

Hva tenker du på når du triller?

Endelig

Det er nesten flaut å skrive det, men i dag har jeg endelig min første dag i permisjon uten avtaler!!!

Da Maia kom i starten av juli var vi rett i bobla og alt føltes nytt og litt skremmende. Jeg fant roen etter et par uker, og da var dagene fylt opp med sommeraktiviteter og masse tid med familie og venner.

Så kom hverdagen. Yummy-mannen startet jobb, storesøster begynte på skolen og jeg gikk inn i rollen som #yummymummy.

Treningsregimet tar mye tid og krefter. Mandag, onsdag og fredag er dager med personlig trener. Torsdag farter jeg rundt med fotograf. Da står vi igjen med tirsdagen, og den har jeg hittil brukt til avtaler med andre i permisjon eller de gamle i familien.

Ikke i dag. I dag er det bare Maia og meg. Og morgenkåpen. Og tv.

Jeg synes det virkelig var på tide!

No milk today

God ukestart bloggen! Min start kommer med en melkeutfordring. Jeg vet ikke om det er et resultat av beinhard styrketrening, eller om det rett og slett er naturen sin gang, men NÅ er #yummymummy tom for melk.

Jeg har over en periode kun gitt pupp om natten, men natt til i dag var det slutt. Skåltomt! Så nå er det full pupp på kunstig vis.

Det er jo mange fordeler med flaskebarn. Gubben kan hjelpe med mating, du har bedre oversikt over mengde, lillemor kan gå lengre mellom hvert måltid og puppen får fred. Nå har jeg så lange brystvorter at det siste der er mega digg! MEN: hvordan skal jeg organisere meg om natten? Tips mottas med takk. I mellomtiden vil jeg gjerne vise deg kjøleskapet mitt...

Grønt er skjønt. Proteiner er det også inni der, men den sjokoladepuddingen er mannen sin. Det har jeg lovet PT Henrik...

Dagbok

Permisjonslivet er fullt av fristelser. Dette er dagens.

Tre fantastiske kaker. Smakfulle. Saftige. Søte. Lillebror er blitt atten år, og i dag var jeg i selskap. Jeg skjærte opp kakestykker til både mann og barn. Kakelysten STOD i kjeften på meg, men jeg...jeg AVSTOD!!! Eller. La oss heller si det var alteregoet mitt #yummymummy som avstod. Jeg hadde såvisst forsynt meg av bursdagskakene, men nå har jeg innsett at jeg må trå til litt i dette prosjektet.

Nå skal all aktivitet og mat loggføres. Det er helt sykt, men på den måten kan det hende jeg lykkes. Jeg synes det er et godt bilde på hva som må til for å oppnå det som så mange så enkelt viser frem i sosiale medier. Om seks uker er vi ved veis ende. Det kjenner jeg allerede skal bli en befrielse.

Jeg må vise deg to kjekke bilder tilslutt.

Skjønne lille trollungen til mor gjemmer seg ved sovetid. Det er det nok flere mødre som kan gjenkjenne. Dån!

Vi krymper Maia

I går hadde jeg en aldri så liten date med djevelen. Du vet. Han som ødelegger ALT av gode rutiner rundt kostholdsplan og des like for #yummymummy!

Jeg hadde invitert et knippe venninner på en såkalt "krymping" av Maia. Vanlig opplegg for mannfolk, i allefall i Hordaland. Det er fra kjæresten jeg har hørt uttrykket først. En fin greie. Vi skåler og koser oss sammen, for å feire den nye verdensborgeren.

Vi hadde bestilt bord på Harry Pepper i Stavanger. Olalala! Maten var helt utmerket!!! Knall godt. Liten super nachos med biff, scampi og kylling.

Et helt utsøkt stykke biff med søtpotetgrateng.

Sjokoladeostekake med chili.

SOM jeg koste meg. I dag har jeg derimot slitt litt. Forklaring under.

Harry Pepper har en meget innbydende bar. Det har også NB Sørensen, Backstage og Alf og Werner. Alle fikk besøk i går. Oi, oi, oi! Etter fredagens noe laber stemning på treningen hadde jeg i utgangspunktet lovet Henrik (PT) at jeg skulle ta smarte valg i går. Jeg tror ikke jeg var så smart. Så nå sitter jeg her. Lørdagskveld. Full av dårlig samvittighet. Og planlegger dobbel økt rundt Mosvannet i morgen. Ikke akkurat noe jeg vil skal bli en vane, men jeg må virkelig jobbe hardt fremover hvis dette prosjektet skal ende opp i en såkalt #yummymummy

På stedet hvil

Se på personlig trener Henrik her:

Han noterer febrilsk. Fredag er nemlig veiedag for #yummymummy, og denne fredagen gikk overhodet ikke som planlagt da jeg skråsikkert skrittet opp på vekten.

Opptrinnet ble filmet, og når dokumentarserien ruller og går på TV Vest på nyåret vil du få et innblikk i hva det var som skjedde. Jeg kan røpe såpass at #yummymummy ikke har vært så flink som hun i dette tilfellet "burde"...

Hvordan skal en overleve på trening og strengt kosthold rett etter fødsel? Jeg kan ikke fatte at det er mulig.

Jeg tror jeg i det minste danset av meg kveldens dessert etter klokken tolv. Vi får se ved neste innveiing. Natta bloggen!

#yummymummy sprakk på forening

I kveld har jeg gjort noe så eksotisk som å delta i forening!!!

Ni gale kvinnfolk var vi, og her var jeg på ukjent farvann. Jeg var usikker på kleskode, skikk og bruk, og ble til min store overraskelse imponert over menyen! Forening = mat. Og masse av det!

Det finnes en facebookside som kalles "foreningsmat" (!). Visstnok meget god og lettlaget mat. Til mange. Jeg er jo på kostholdssplan og lesset heller på med masse salat...

NOT!!! Gud som jeg ÅT!!! Jeg tror jeg forsynte meg fire ganger av formen med kylling, potet, creme fraiche og masse annet godt. Desserten grabbet jeg til meg to porsjoner av, og ingenting gikk til spille.

Herrefred, for en viljestyrke!! Og i morgen skal jeg veies. Grøss. Som jeg gruer meg! Jeg hadde i det minste tatt sykkelen til forening, og tråkket på tyngste gir hjem. Kjekt var det i alle fall.

Nå skal jeg drømme meg inn i natten på full mage...

Så gråter vi litt hos jordmor

I dag har jeg vært en tur hos jordmor Cecilie Eik.

Hun har vært jordmor i 24 år og har god erfaring med trening av gravide. Vi snakket sammen om treningstrenden blant nybakte mødre. Maia lite affektert av det hele.

Jordmødre er flotte folk. De lytter og er så varme og gode at en nesten ikke får lyst til å forlate helsestasjonen! Også stiller de alltid de rette spørsmålene: hvordan synes du det går? Hva tenker du om veien videre? 

Jeg spurte Cecilie hva hun ville sagt til en nybakt mamma (kanskje spesielt om det var en førstegangsfødende) hvis hun ble fortalt at denne mammaen hadde startet samme opplegg som #yummymummy med tanke på treningen. Svaret (som du får med deg i tv-dokumentaren når den er ferdig) fikk hårene til å reise seg hos meg, og med ett brast jeg i gråt!! Snakk om hormonball. Ivan sin tilstedeværelse med kamera er gull verdt for å dokumentere prosjektet.

I morgen har jeg min syvende økt med personlig trener på fjorten dager. Innimellom øktene har jeg hatt noen lange spaserturer, og i løpet av helgen satser jeg på en lett joggetur. Det er tidlig i prosjektet, men tårene i dag kan tyde på at det allerede er litt for mye av det gode. De er et tegn på at disse bildene vi får servert i sosiale medier, merket #strongmom, #fitmom, #hotmom, #noexcusemom, ikke bare er glansbilder. Det ligger antagelig like mye arbeid og frustrasjon bak disse som det jeg opplever nå. Da er det godt det bare er seks uker igjen! Og smilet er på igjen.

Samtalen og besøket hos Cecilie får du se mer av i serien #yummymummy, som blir sendt på TV Vest på nyåret. Serien kommer også på nett: www.tvvest.no. Nå skal jeg gjøre unna litt stell og byss, før jeg i kveld skal i min FØRSTE FORENING EVER! Det MÅ jo havne på bloggen.

Advarsel: hardt arbeid

I dag smatt jeg opp i to av buksene jeg ikke har kunnet bruke på maaaange måneder. Det betyr vel at jeg i dag, syv uker etter fødsel, har mistet de såkalte mammakiloene. Forrige gang jeg fikk barn forsvant mye av vekten de første ukene, så kom de fort på igjen etterhvert som jeg valfartet byens kaféer og inviterte på lunsj og bakst hjemme. Som jeg KOSTE meg!! Og ikke en gang stresset jeg over vekt eller kroppsfasong. Det er seks år siden.

Noe har skjedd siden den gang. Vi jenter snakker mer med hverandre om vekt og utseende. Har det med alder å gjøre? Er det bare sånn det er? Jeg har de siste to ukene stått beinhardt på, for å gjennomføre dokumentarprosjektet med trening så realistisk som mulig. Det er i dag tydelig at arbeidet gir resultater, men til hvilken pris?

Det er vidunderlig (og ganske miljøvennlig) at jeg kan ta i bruk klesskapet på ny, men det skjer fordi jeg tenker kosthold og trening HELE tiden. Jeg stresser meg ut dørene før trening og stresser meg hjem etter trening. Så skal jeg prioritere egentrening resten av uken. Hodet er fullt av tanker. Kos og stell av mini, et hus som skal holdes ryddig og en storesøster som skal følges opp kommer på topp. Også kjæresten da. Som snart må få litt kjærlighet igjen!

Jeg håper du som leser her forstår budskapet mitt. Det lar seg selvsagt gjøre å komme tilbake i form etter fødsel, kanskje til og med raskere enn du tror. Spørsmålet er bare om det er verdt det?

Luksus

Hei treningsbloggen!

Haha! Skada dame. Sjekk baggen!

Jeg grein meg til en fresh treningsbag fra SatsElixia på mandag. Tanken var at jeg skulle ha med meg skift og rekke en dusj før Maia var ferdig i barnepassen. Det har kanskje vært det som har vært mest stress med denne treningsrutinen. Jeg har ikke følt at jeg har kunne slappe av og prioritere dusjen etter trening. Det var hjemme! På senteret gikk alt så mye bedre. I barnepassen fikk de sjokk da jeg hentet Maia, nydusjet og fresh. Hvem var den dama der liksom?!? Haha! Luksuslivet er digg. Jeg fikk til og med tid til et besøk hos bestemor etter dagens økt!!!

Kooooselig! I dag er det skattekiste med torsk, laks og masse grønnsaker til middag.

Så sinnsykt godkjent av Henrik, PT! Asparges er noe av det jeg kan fråtse vilt i.

De lilla strikkene der hamstrer kvinnfolka i familien min på. Lættis, men de skal visst være helt supre. Nå har jeg også to.

DING! Middag.

Chablis før middag

Hei yummy-bloggen! I dag startet dagen dramatisk på E39.

Laaaaange køer etter en ulykke, hvor heldigvis ingen kom til skade. Lunsj-pulsen steg kraftig etterhvert som minuttene sneglet seg fremover. I dag hadde jeg lunsj-date nummer to så langt i permisjonen.

Jeg har bevisst holdt meg vekke fra kafélivet. GUD så stress med barneskrik og pupp i trange kafélokaler! På Spiseriet i Stavanger Konserthus er det derimot luftig og fint. Også serverer de vin til lunsjen. Det trekker SYKT opp!

Vi bestilte alle en helt fantastisk suppe med green curry og kveite. Jeg trooooor det er innafor med tanke på PT Henrik sin kostplan for #yummymummy...

Og hold deg fast i sofaen: jeg bestilte verken dessert eller kaffe latte!!! Det gjorde de andre jentene. Tsk! Tsk!

Koooooselig!

En strålende to-timers midt på dagen. Før middag har vi gått en god times tur med storesøster. Tre tusen kryss i taket!

Nå slapper vi alle av på hver vår måte.

Og avslapping er noe jeg virkelig ikke er forunt disse dagene. Jeg er inne i min andre uke som treningsfreak, og TRO meg det er tøffe greier. Det som skal være en times trening med personlig trener blir fort en fire timers kabal som skal opp med lillemor på slep. Jeg har aldri hatt det så travelt!! Med kostholdsplan på toppen der så er det mange tanker som dukker opp. Jeg er usikker på om jeg klarer å holde ut oktober... Nå er det sovetid på gang her. God tirsdag!

hits