Ukens bidrag på Babyverden: Permisjons-slask

#yummymummy blogger på Babyverden hver fredag. Her er ukens bidrag!

--------

Da #yummymummy gikk ut i mammapermisjon var startskuddet for den preget av trening og kostholdsplan. Mammakroppen skulle raskt i form! Magen skulle bli flat, armene sterke og beina markerte. Fit mom, strong mom, no excuse mom. Jeg gjorde meg selv til et offer for trenden, og holdt ut i to måneder. Hva nå? Nå befinner jeg meg i motsatt ende av skalaen...

Chips og dipp. Til kveldsmat. På en helt vanlig tirsdag. Permisjonstirsdag. Permisjons-slask. Og her om dagen? Julemat i lange baner!

Tiden da #yummy-magen kun fikk cottage cheese, biff og salat i seg virker uendelig langt bak i tid. På to måneder var jeg mer aktiv enn jeg har vært det siste året til sammen! Jeg hadde en agenda hver eneste dag i mammapermisjon. I starten gikk det over styr. Jeg klarte ikke henge med. Så ble alt en vane, før jeg mot slutten var dritt lei. Jeg var aktiv, spiste riktig, gikk turer hver dag. Dagene var fylt med aktivitet, men var den meningsfull i permisjonstiden? 

Nå er jeg slask. Jeg sover om formiddagen. På samme tid som mini legger seg. Klokken blir over tolv før jeg får på meg en bh og bukse. Noen dager blir klokken to før det samme skjer! Jeg går små turer med lillemor i vogn hvis det passer seg, men ellers ser jeg på daytime-tv, går på småshopping, besøker venninner med baby og spiser AKKURAT det jeg vil. Og skifter ett tusen bleier om dagen. Lille får tenner. Da fyller bleiene seg fort opp.

Det blir jo litt bevegelse på #yummymummy uansett. Opp og ned trapper, ned på gulvet for lek, rundt i huset med syv kilo på armen for diverse gjøremål og underholdning. Og mange turer til kjøleskapet. Hun skal jo også ha litt snadder.

Det er så mange som lurer på hvordan det går med meg etter prosjektet. Nå har du lest svaret. Og i forhold til vekt kan jeg avsløre at jeg har gått opp. I alle fall et kilo. Slaske-kilo. Permisjons-kilo. Trivsels-kilo. Mamma-kilo. Kjærlighets-kilo. 

Anne B Ragde og jeg

I kveld har jeg gjort noe jeg aldri har gjort før: jeg har vært Anne B Ragde sin bademester!!!

Bokbadet fant sted på KinoKino i Sandnes, og her var det lun og fin stemning. Omtrent hundre tilhørere i salen, fingermat, vin og selvsagt Anne. Åpen, humoristisk og engasjert. Litt forbannet, ettertenksom. Alt på grunn av hennes siste bok. En roman og et portrett av hennes egen mor.

Deilig fingermat fra PastaPasta. Og initativtager bak det hele; Kaja Moe - som driver klesbutikk i gågadå.

Akkurat det digger jeg!! Hun er opprinnelig fra Drammen, men har blitt Sandnespatriot på sin hals. Derfor skaper hun liv i sin "nye" by. Og med stil. Det virket som at alle fikk noe ut av dette. Anne B Ragde er jo underholdende som bare det! Og rivende dyktig.

Dette ga mersmak!

Neste gang Kaja inviterer til en kveld som denne bør du kjenne din besøkelsestid.

Verdens beste husmor

#yummymummy er ikke bare stram, veltrent og deilig! Hun er effektiv og sinnsykt opplagt. Se hva hun fikk unna i dag FØR klokken var 0900!!!

Klesvasken er brettet, huset er støvsugd og badet vasket. Middagen var på bordet på slaget da mannen knakk i dørhåndtaket. Altså. Hva GIR du meg??! En medalje, en flaske god vin, blomster, sjokolade, spa? Alt er velkommen.

Nå skal jeg stelles før bokbad med Anne B Ragde. Jeg håper jeg ser deg på KinoKino i Sandnes. Dørene åpner klokken 1830.

LUV: Doggy-style

I kveld sender vi en helt fantastisk episode av LUV på TV Vest!! I alle fall for deg som er glad i hunder.

Tvillingene Line og Aina har viet livet sitt til sine firbeinte. De er med på det meste, og er mestere i lydighet. Dette båndet mellom hund og menneske er helt rått!

På tv i kveld får du bli med på trening med hundene. Imponerende! Disse jentene kan få hundene sine til å gjøre ALT!!! Det blir mye latter, men også noe til ettertanke. Som vanlig i LUV var jeg på randen av å ta til tårene. Flotte jenter!

Sendingen starter i kveld kl 1730. Jeg håper du ser på.

Alle dyr fortjener en familie som disse hundene har. LUV is all around!

Fotograf på serien er min kjekke kollega Ivan Bråten. Alle foto her er skjermdump fra det som vises i kveld.

Utsikten

Som liten jente stoppet vi alltid på dette stedet kalt Utsikten da vi var på vei sørover og østover i bil. Det var derfor ekstra stas å komme tilbake forrige helg. 

Jeg er nok ikke alene om å ha barndomsminner fra Utsikten. Husker du som har vært der de utstoppede dyrene? Jerv, ørn, gaupe og bjørn. Jeg gikk storøyd forbi på nittitallet. Helt bergtatt av villmarken. Det var skikkelig eksotisk, selv for en nordmann!

Siden den gang er hotellet blitt en del av Kronengruppen, og har gjennomgått en ekstrem forvandling. Jeg kjente meg ikke igjen!

Moderne. Dusjen var helt FANTASTISK! Faktisk. Trykk som det på Utsikten skal du lete lenge etter. Jeg stod i tyve minutter. Det kan ha noe med at jeg var på vift uten mann og barn å gjøre, men allikevel. TYVE minutt!

Og med mann og barn langt vekke var #yummymummy rimelig tørst etter bobler. Jeg spurte hovmesteren om noe spruddel. Spansk? Italiensk? Det hadde han ikke. Liten krise! Han kunne imidlertid by på spansk hvitvin blandet med sprite?! Jeg holdt på å rulle av stolen, så lattermild ble jeg. Men jeg er ikke helt idiot heller! Byr han, så smaker jeg.

MEN - skuffelsen kom som forventet. Dette smakte som dau sprite med vin i. Nei, nei, nei. Feil på så mange måter. Jeg prøvde å få opp humøret med litt mat...Alt hva et julebord skal ha. Lutefisken smakte best! Kaldrettene var også en innertier, men pinnekjøttet kunne godt ha kommet fra han Idsøe. Du får ikke bedre pinnekjøtt enn det. 

Restaurantlokalene er stilrene og passe store. Vi koste oss lenge ved bordet, men trakk opp på suiten (oh jess!) da live bandet spilte opp. Altså. De var sikkert ikke så verst, men hva er egentlig galt med en DJ??? Det blir for høyt og masete. Jeg vil jo gjerne være sosial UTEN utestemme! 

Vel oppe på rommet (les: suiten...) noterte vi ønskeliste til bartenderen. 

Alkoholholdig drikke er nok ikke det som står øverst på CV til Utsikten, men servicen er ekstremt bra! Her er respesjonisten oppe på rommet med kveldens første forsyning fra baren. Dette står til terningkast SEKS!

Alt i alt var døgnet på Utsikten herlig avslappende. Jeg gikk glipp av frokosten. Den stenger nemlig 1030, og sånt er for tidlig dagen derpå. Jeg snuste litt på lunsjen til de andre gjestene før jeg satte snuten mot Stavanger igjen. Og UTSIKTEN, ja den er i en klasse for seg.

By night.

By day.

Bye, bye!

Alle bloggerne elsket den, unntatt #yummymummy...

Har du sett reklame for denne høvelen her i det siste?

Flere av de mest leste bloggerne har den siste tiden reklamert for Intuition. Alt-i-ett barbering med såpe og lotion. 

Og alle bloggerne er helt VILLE etter produktet. De går bananas når de skal skrive om høvelen. Drar frem det søteste fra adjektivposen. Hyller den. Prislover den. Får deg til å kjøpe den. Eller få den tilsendt "gratis" hjem i posten. Hvis du ikke gir beskjed til produsenten at du ikke ønsker å få tilsendt nye høvler på jevnlig basis etter å ha motatt første forsending, ja så ender du opp med det som meget mulig er verdens dyreste shaver. 

#yummymummy er interessert i forbrukerstoff. Hun klikket derfor hjem et eksemplar. Nå har jeg testet den. Jeg får ikke betalt for å skrive om den. Ingenting av det du leser på denne bloggen er farget av en velfylt konto. Derfor skal du tro på dette: høvelen fortjener ikke den positive omtalen den får hos bloggerne som enten har fått den tilsendt gratis eller får penger for å skrive om den. 

Den såpeklumpen, som liksom inneholder lotion i tillegg, gir ikke fra seg stort mye. Det føles ikke ut som at den gliiiiiir over leggene. Huden blir ikke fløyelsmyk og barnerumpe-aktig etter bruk. Dessuten er den stor og klumpete og VANSKELIG å spyle ren for hår etter bruk. 

Jeg har brukt den på bildene to ganger. Da har jeg barbert leggene, bikinilinjen (det er ganske upraktisk med denne) og armhulene. Nå føler jeg at såpestykket er i ferd med å bli oppbrukt. Så: to gangers bruk, så må du bytte. DET er ikke særlig miljøvennlig, for ikke å snakke om kostnadsbesparende. 

Intuition får ikke plass i dusjen min fremover.

Forberedelser og utskeielser

Hei bloggen! På onsdag skal jeg intervjue Anne B Ragde. Hun har skrevet et portrett av sin danske mor Birte, på godt og vondt.

Jeg har, på mirakuløst vis, klart å lese boken innimellom alt det andre som har skjedd denne høsten. Boken er fengende, lettlest og underholdende. Den får deg til å tenke på egne relasjoner, og det er alltid positivt. Det er viktig å løfte blikket fra ens egen navle!

I kveld skriver jeg intervjuet.

Helsekosten er tatt fram! #yummymummy skammer seg, mens JEG elsker det!! Har du lest Ragde sin siste? Hva synes du?

Ps! Bokbadet finner sted på KinoKino i Sandnes førstkommende onsdag. Dørene åpner kl 1830.

Alene

Denne følelsen unner jeg ALLE nybakte mødre. Jeg er alene på et hotellrom. Her skal jeg legge meg. Her skal jeg våkne. Her har jeg stelt meg. Alene.

Utsikten er over Kvinesdal. Litt sånn top of the world-følelse. Mor drikker litt cider. Sprader rundt naken på rommet, og tenker KUN på seg selv. Og litt på kveldens antrekk og negler.

Jeg er tøff i trynet nå, men Yummy-mannen vet. Etter ti minutter i bilen, på vei vekk fra familien, ble han oppringt. Jeg savnet de alle!

Så gikk det over, og denne følelsen av ro og oppstemthet la seg over meg. Digg!

Jeg skal feire julen inn sammen med kollegaer i TV Vest på Utsikten hotell.

Et fast stoppested på vei til sør- og østland da jeg var liten. Så kom ny E39 på plass, og Utsikten ble glemt. I kveld ble jeg overrasket. Her er det nytt og fresht! Jeg tar litt bilder som kommer i eget innlegg i løpet av helgen.

Nå må jeg passe på at jeg ikke blogger vekk hele denne tiden for meg selv. God fredagskveld!

Vifter seg

Jeg har ikke dusjet på tre dager, og har masse jabb inni meg! Det var derfor stor drøs-omgang med tryllekjendis Kevin Lunde da jeg var innom jobb i formiddag. Kamera går. Action!

Normalt ville jeg jo vært på jobb og intervjuet fyren, men sånn er det ikke mens jeg er i permisjon. Jeg klarer imidlertid ikke å holde meg vekke fra sluttføringen av serien LUV. Maia er med mens mor ser over. Tore digger Maia.

Her hjemme er det ei viss storesøster som kommer til å gå amok når hun kommer hjem fra skolen. ENDELIG er vi blitt voksne! Badekar kom i hus i dag tidlig!!

I morgen skal jeg ligge langflat på bunnen der. Bare flyte opp for en slurk bobler i ny og ne. Husk å legg boblene på kjøl, Yummy-mannen! Nå fyker mor straks ut dørene her. Julebord med hotellovernatting er tingen. Satser på en dusj da...

Ukens bidrag på Babyverden: Ligner på pappa

#yummymummy blogger om stort og smått på Babyverden hver fredag. Her er ukens innlegg.

-----

Hvem ligner nurket ditt på? Deg? Da er du svinheldig! #yummymummy går nemlig rundt og er litt sånn dritsur. Helt siden jeg ble mamma for første gang for seks år siden har samme uttalelse skjært seg gjennom trommehinnene mine. Barnet mitt ligner på pappaen sin. BARE på pappaen sin. Dritsur. Og dritlei. 

Litt satt på spissen altså. For det er jo hyggelig at kjæresten får et godt forhold til farskapet allerede i det vidunderet blir til. Men. Det er jo for pokker JEG som har lidd meg gjennom en helt forjævlig, fantastisk fødsel! 

Hvorfor i alle himmelens guder er det ingen som ser at babyene mine ligner på MEG?!?!

Det der er jo MIN nese, MINE øyne, MIN hodeform, MINE lepper, tunge, fingre og til og med hud. Ja, RUMPEN ligner litt på mor sin den også. For de som legger godviljen til... 

Det er så vanlig. I møte med en baby får "alle" en trang til å finne likhetstrekk hos foreldrene. I mitt tilfellet hos pappaen. Og jeg vet du, barnslig som jeg er, krymper litt hver gang jeg hører at hun ligner på han. Jeg vil jo så gjerne at hun skal ligne på meg! Ikke det at jeg er så sykt forelsket i mitt eget speilbilde, men det er jo noe med den bekreftelsen da. At mitt ego lever videre gjennom disse to vidunderene jeg har bært frem og til slutt født. 

Synes du vi ligner? Helt ærlig? Nei, jeg ser det ikke jeg heller. Det er klart vi ikke er like!! Hun er jo en baby!! Støpt i babyform. Skallet, rosa, rund. Og veldig, veldig søt. Det må sies. Men like, det er vi ikke. Og særlig lik på pappa er hun da heller ikke! Hvis vi graver i babyalbum fra åtti-tallet kan vi saktens finne likhetstrekk hos både mor og far, og til og med farmor og bestemor, oldermor og olderfar. Ja, kanskje ligner hun litt på tante, onkel, kusine og tremenning også?! 

Nei, det byr meg i mot. Hun ligner på seg selv. Og der kan vi godt sette punktum.

Hvem får du høre at barnet ditt ligner på, og er du enig?

Oppgjøret

Nå skal du få lese noe du sjelden leser på sukkersøte rosablogger: jeg er så TRØTT!!!!

I dag hadde jeg planer om en treningsøkt på formiddagen, støvsuge huset, rydde i klesvasken og sortere noen papirer som ligger og slenger. Yeah right! Det er ingen som helst mulighet for at DET skjer.

Det eneste jeg makter er å sitte på gulvet, i morgenkåpen, med stålånde, samtidig som jeg koseleker med Maia.

Det vil si. Hun blir hissig vippet i vippestolen, mens mor ganske hjernedød ser på Dr. Phil. I dag har jeg VIRKELIG en permisjonsdag av rang.

Nattesøvnen har vært, som du kanskje har tydet allerede, ganske avbrutt. Jeg er ekstremt avhengig av søvn. Så neste gang Maia sover, så skal denne tøsen også i seng.

I morgen kan du klikke deg inn på Babyverden. Der tar #yummymummy et lite oppgjør med dere som hardnakket mener ungene mine ligner på en viss bedre halvdel!

Nå skal jeg spise noe salt. Og drikke noe med kullsyre. Tjohei!

LUV: kjærlighet for klubben

Før jeg satte i gang med tidenes fødsel rakk jeg å gjøre opptak til tv-serien LUV, som sendes hver onsdag på TV Vest. I kveld er vi kommet frem til episoden som forteller om den sterke kjærlighetshistorien til Anita og Jakob, som uten sidestykke er to av fotballklubben Viking sine mest trofaste supportere.

Jeg garanterer hakeslepp! Turtelduene har omtrent alt som kan oppdrives av Viking-effekter. I tillegg er de to fantastisk varme mennesker som det stråler pågangsmot og glede av. In LUV!

Vi er med på frivillig jobb under en hjemmekamp.

Og boltrer oss på soverommet!

Hva som skjuler seg i det velfylte klesskapet kan du finne ut av fra kl 1730 på TV Vest i kveld.

Det sterke båndet mellom de to er ren bonus. LUV is all around!

En god vane?

Vestlandsvær. Høst. Idyll.

I dag har jeg hatt en helt fab mammadag. Jeg var så trøtt etter minimalt med søvn denne helgen. Derfor la jeg meg til å sove da Maia skulle ha sin første hvil. Halleluja!! Det gjorde godt. Og frister til gjentagelse!

Men er det en god vane? Sove når barnet sover? Det er jo virkelig tusen andre ting jeg kan ta meg til i huset. I dag måtte jeg droppe alt. Ta hensyn til mammahodet. Som trengte maks hvile.

Etter to timer i sengen midt på formiddagen trasket jeg en liten tur i nabolaget. Maia storfornøyd.

Hekkan, så digg det er med happy kids!!

Toalett-spa på Aker Brygge

I går hadde jeg en helt fantastisk fin opplevelse på do. Sånn helt uventet. De offentlige toalettene på det nye senteret på Aker Brygge er hinsides alt annet på denne fronten! Se "loungen" som møter deg rett før du skal tømmes!!!

Resten av designet er stilrent, naturlig.

Og med så freshe rammer rundt do-besøket skulle en tro at folk skikket seg litt ekstra og kastet papir og sånt der det hører hjemme...

OPPI bøtta. NEDI do. Den lille papirfliken der ødelegger ALT! Men en solid knagg er plassert øverst på veggen. Totalopplevelsen er mega. TO tomler opp!!

Vi ble passert av to jenter på vei inn til do, da vi var på vei ut. De bare: Åh! Her er det så fint at vi nesten burde tatt bilde av plassen!

Just do it!

Venninner

Det er så deilig! Jeg har fire jenter, som jeg ble kjent med mens jeg jobbet i Disneyworld i Florida som tyveåring, som den dag i dag er verdens fineste venninner. Tre av dem fikk jeg klemt litt på i dag. Og Maia fikk også kos. På Olivias. Aker Brygge.

Tone manglet! Vi savner deg, TONEMOR!!! Ser du??!

Haha! Vi er fem jenter som på mange måter er totalt forskjellige, men enkelte områder ganske like. Ingen drama. Bare kjærlighet. Og jeg er den eneste brunetten! Haha! Det er digg. Og på Aker Brygge har de pønta til jul.

Jeg la inn en dopause på nytt senter på Brygga. OMG!! Freshere offentlig toalett skal du lete lenge etter. Jeg blåser liv i do-kategorien i løpet av kvelden. Nå skal siste kveld med firbeint og familie nytes i Tønsberg.

#yummymummy på finsk (!)

Du har kanskje fått med deg at #yummymummy blogger på Babyverden hver fredag? Da husker du kanskje forrige ukes innlegg?

Nå har det seg sånn at #yummymummy engasjerer! Innleggene herfra er meget godt lest, og debatten får fart på seg inne på Babyverden sin Facebook-side. Jeg anbefaler deg å ta turen innom der for litt hverdagsdrama.

Anywho! Såpass bra engasjement var det rundt permisjons-outfit'en min at den FINSKE søstersiden til norske Babyverden har spurt om lov til å oversette innlegget til finsk og publisere det der!!!

Ha! #yummymummy på finsk altså. Doilinæise.

Flying baby

#yummymummy viser seg å være SUPERMOM!!!

I dag har Maia hatt sin første tur i fly. Det gikk strålende, selvom det kan se litt hektisk ut her.

Flyet gikk fra Sola kl 0805. Sykt tidlig på an, men erfaren som jeg er med smått ombord timet jeg det slik at flaske-frokosten skulle inntas ved avgang. I tillegg hadde jeg bestilt plass helt bak i flyet. Et aldri så lite triks dersom det blir hylekor fra mini. Da forstyrrer du kun de rundt deg, og har litt bedre plass på å bevege deg hvis du må opp og gå.

Så: med alt lagt til rette ble turen som under.

Jeg er i Tønsberg med jentene mine frem til søndag. Storebror har med andre ord hendene fulle denne helgen!

I morgen skal jeg inn til Oslo og vise frem Maia til VERDENS fineste fruer. Da må bloggen være med! God fredag.

Kjærlighet på Paradise Hotel

Dennis og Kristin fant hverandre under innspillingen av Paradise Hotel. Husker du? I morgen kan du bli litt bedre kjent med kjæresteparet, i dokumentarserien LUV på TV Vest.

Kristin jobber fulltid med bloggen, og Dennis trår til som fotograf. Det er ikke alltid en like enkel oppgave.

Men han gir alt, og det bærer frukter! Kjærleiken blomstrer mellom de to reality-stjernene.

MEN å bli kjent med hverandre på tv har også sine utfordringer... Jeg håper du får med deg serien. I morgen fra kl 1730 på TV Vest. LUV!

#yummymummy på ekte?

FOR en helg! Jeg har vært helt vekkreist hva gjelder bloggen. Lørdagen gikk med til et heidundrandes utdrikningslag, for et helt sinnsykt herlig kvinnfolk. Søndag fortsatte i samme tempo, om enn noe redusert hva gjelder formen...

Men i dag er jeg tilbake! Og for en dag det har vært. Tidenes suppe til lunsj. Servert av fineste Mari Wedum. Til bords satt tidligere kollegaer. Bare digg, digg, digg!

Permisjon er digg når den kan inneholde god mat og sjelden tid med fine folk midt på dagen. Da storkoser #yummymummy seg! Men en liten bekjennelse kommer her...

I dag, litt over to uker etter at jeg avsluttet treningen med Henrik, har jeg kjørt gjennom en styrkeøkt på treningssenter!!! Nytt senter, ingen PT. Bare søster og jeg. Og en baby. Betyr det at jeg er en #yummymummy på EKTE nå?!?!

Hvis ikke du er det, så er iallefall jeg i sjokk! Det måtte mer enn én av disse til for at jeg skulle roe meg ned...

Så får vi se hva enden på visa blir. Støttemedlem på treningsenter har jeg vært mang en gang før!

Kleint, men digg

Okei, bloggen! Tid for close-up!

Du har sett det før. #yummymummy i morgenkåpe. Ugredd. Upusset. Udusjet. Usminket. Og jeg kan ikke få skrevet det mange nok ganger. Jeg E L S K E R disse dagene! ENDELIG føler jeg at jeg har funnet roen som mamma i permisjon. Mange av dere lurer veldig på om jeg fortsatt trener. Jeg gjør jo på sett og vis det. Går turer i ny og ne, men kun når jeg føler for det og det passer inn. DET er digg. Hodet har endelig fått fri fra all tankevirksomhet rundt vekt og kalorier. Jeg føler jeg har klart å riste av meg den verste etter-effekten av prosjektet. DIGG!

GUD SÅ KLEINT DET ER MED SÅNNE BILDER!! Det var en stund jeg var så drittlei meg selv at jeg vurderte å legge ned hele bloggen! Tenk deg. To måneder med ETT HUNDRE PROSENT FOKUS på mammakropp. Egotripp. Jeg så kun meg, snakket kun meg, skrev kun meg, leste kun meg. Dritt lei. 

Og hver gang DERE, fine blogglesere, kommenterte noe om at jeg hadde vært så flink, at jeg så SÅ bra ut, at jeg er et godt forbilde, at dere gleder dere til dokumentaren- ja så gikk jeg helt i stå. Jeg hadde lyst å bare rekke tunge og bare BLÆÆÆÆÆ! 

Også stod jeg naken i VG... Hahaha! Alt kom virkelig på en gang denne høsten. Meg, meg, meg, meg! Og nå har jeg akkurat lagt ut fire bilder av MEG selv på bloggen. En skulle nesten tro jeg var litt dobbelmoralsk... 

Så: jeg er super takknemlig for all støtte alle dere har gitt meg i prosjektet. Overrasket og glad for å ha sluppet unna de verste drittkommentarene, og meget tilfreds med at dere ikke spyr av bare tanken på #yummymummy. Jeg kan jo ikke gi slipp på bloggen helt enda! Og dere ER jo oppriktig interessert i veien videre. Så da skal jeg fortsette å dele. 

I dag feks. Jeg gikk på vekten. Den viser det samme som da jeg avsluttet prosjektet for to uker siden. Det betyr. Jeg kan kose meg, være moderat aktiv og fremdeles ta vare på noe av de fruktene prosjektet bar. Men noe styrketrening har jeg ikke klart å begi meg ut på enda. Dere må jo ikke glemme. Jeg ER jo egentlig ingen Yummy Mummy.

Fem bilder. FEM bilder ble det. Nå logger jeg av.

Ukens bidrag på Babyverden: Permisjons-outfit

#yummymummy blogger for Babyverden hver fredag. Her er ukens bidrag.

.....

Under ser du det som regnes som permisjons-uniformen for #yummymummy, hver dag:

Joggebukser i all slags varianter. Myke og behagelige. Ment for kos, og herlig fleksible med tanke på alt det som mor foretar seg i permisjon. I all hovedsak bæring og byssing og bøy og tøy, lek på gulvet og raske skritt hit og dit. På toppen; en meget fresh og (til tider) ren t-skjorte.

Uten å nevne navn på andre bloggere i mammapermisjon; jeg FATTER ikke hvordan det går an å se så spjåket ut til enhver tid!! Høye, HØYE hæler, lårtrange skjørt eller bukser, silketopper, blondebluser, store smykker, øredobber, ringer på hvert et fingerledd?? Det er så fjernt fra det som er mitt permisjons-outfit at jeg NESTEN ikke tror det er mulig. Ikke det at jeg tror at JEG er standarden, men jeg har vel rett i at det finnes flere i mammapermisjon som kler seg i sneakers og joggebukse, enn de som trør inn i pumps fra Christian Louboutin og sklir opp i en trang hverdagskjole? 

Visst ser det bra ut, men er det forventet av moderne mødre? At vi skal være sminket som til fest på en helt vanlig tirsdagsformiddag? Med løsvipper, løshår og nylakkerte negler? Må vi kle oss som om vi skal på forretningsmiddag, når alt vi egentlig burde bruke tid på har nøkkelord som bleier, gulpekluter, ammeinnlegg og lekematter i seg?

Jeg kan ikke i min villeste fantasi forstå at det kan være mulig å krype rundt på gulvet i babylek i et antrekk som når som helst kunne prydet landets største motemagasin. Da har jeg større forståelse for at dette under er mer praktisk i så henseende. 

Ikke bare forståelse. Jeg VET det. Hver dag ligger jeg på gulvet. Jeg er ikke akkurat til pynt. Mamma skal brukes! Og selvom jeg helt sikkert kunne tatt meg tid til det, så er dagene som regel sminkefrie. 

FY FADER som jeg digger det! Jeg vil ALDRIIIIII forlate permisjonsbuksene mine! Og ALDRIIII i verden om jeg vil tilbake til sminkepungen. Nei, dette nyter jeg. Og for de av dere som kaller det forfall... Dere har ikke peiling. Antrekket mitt. Ansiktet mitt. Litt utrendy. Alltid sminkeløst. Det er da ikke forfall. Det er bare ikke så forbanna viktig akkurat nå. Jeg har ei på fire måneder som er meeeeeget mye mer viktig.

Ja, og forresten. Hun kler seg også i permisjons-outfit. Ingen pyntesko, ingen stive ballkjoler eller fuskepelsvester. Bare en body og en strømpebukse. Helst arvegods. Halleluja!

LUV: livsglad som kreftfri

I jobben som reporter i TV Vest har jeg hatt gleden av å jobbe med prosjekt som gir meg utrolig mye, både proffesjonelt og privat. Dokumentarserien LUV er et slikt prosjekt. Før jeg gikk ut i permisjon produserte vi andre sesong av dokumentarserien om kjærlighet. Den sendes nå hver onsdag på TV Vest, og løper på kanalen frem til ny sending torsdagen kl 1730.

Har du ikke sett denne ukens episode? Skyndt deg! Bli rørt og imponert av Anne Mai Neumann, som overlevde kreften og fikk livet i gave på ny.

Hun vant! Ble en slankere utgave av seg selv, fikk sexlysten tilbake og en ny start. Herlig utradisjonelle uttalelser etter sykdom.

Serien ligger også på nett. Klikk deg inn på tvvest.no for mange lokale godbiter.

Nå skal jeg i dusjen. Det ble en trilletur med innlagt lunsj sammen med Yummy-mannen i dag. Nydelig vær, men JYSLA kaldt!!!

På med kosebuksen

God morgen, bloggen! I morgen må du klikke deg inn på Babyverden og lese om permisjons-outfit'en til #yummymummy.

Nå skal storesøster avgårde til skolen, og deretter må denne tøsen bestemme seg for om hun skal tvinge inn en treningsøkt eller ei. Det er arven etter prosjektet som henger ved... To be continued!

Middag fra Adams matkasse

Etter to måneder på #yummymummy-diett var jeg mildt sagt dritt lei middag. Null matglede, null inspirasjon. Jeg småløp gjennom butikken. Kastet oppi litt protein, masse grønt og sneglet meg hjem igjen til kjøkkenet. Middagen ble ensidig. Kjedelig.

Det var da vi bestemte oss for å prøve disse matkassene, som mange allerede benytter seg av. Helt tilfeldig falt valget på Adams matkasse. Kassen ble levert mandags kveld. Vi har valgt meny for tre dager, for fire personer.

Menyen er HELT annerledes enn det vi hadde endt opp med skulle vi komponert den selv. I går laget jeg løkpølser med potetmos og fennikel til storfamilien.

Det falt i smak. Kanskje aller mest hos de voksne, men det synes ikke jeg er et argument for å avbestille. Dette er førsteklasses råvarer. Rå pølser fra den lokale slakteren? Ja takk! Ungene får værsågod lære seg å sette pris på mat som IKKE er røkt, og som IKKE er halvferdig i emballasjen.

Oppskriften var enkel. Trinn for trinn. Potetene kommer ferdig veid. Dette er mat som alle voksne der ute kan klare å mekke sammen.

I dag står potetsuppe med fisk på menyen! Det beste med dette er foreløpig at jeg vet hva vi kan servere. Nå håper jeg bare middagene fremover blir en av dagens høydepunkt igjen. Familien samlet rundt matfatet. En høydare i hverdagen.

Jentekveld og mandelolje

Hva tenker du? Ser det ut som at #yummymummy koser seg her?!

Oh jess!! Den siste fredagen i oktober måned var ROSA på Backstage i Stavanger. En jentekveld for kvinnfolk som VIL noe, til inntekt for kreftsaken. I spissen for kvelden: to meget driftige damer. Elisabeth Svela og Sue Berg.

I fjor var jeg deltager. I år stod jeg på scenen for å sy sammen litt mental føde opp i alle boblene!


Jeg hadde meget få krav, men det var ett som var ganske avgjørende for at jeg skulle stille. Jeg krevde en hårløs og ung gutt på scenen!

I all gutterusen har jeg helt glemt navnet på kjekkasen, men han var definitivt hårløs. Og ble smurt inn med mandelolje. Den siste resten av oljen som ble brukt på mellomkjøttet mens jeg gikk høygravid. Meget passende, tenkte jeg. 

Tilstede på arrangementet var i underkant av tre hundre festfine jenter. På scenen stod Marianne Veiby og Mette Helen Strand. Henholdsvis stylist og daglig leder av Alternativet i Stavanger.

Marianne var på plass med sin "Rescuebag". Tips til små lure greier som du kan ha med deg på farten, for å freshe deg opp i løpet av en travel og innholdsrik dag. Jeg husker best tørrshampooen... Den fikk prøve seg på underlivet til #yummymummy. SAY NO MORE! Det er godt jeg ikke er ute blant folk for ofte...

I tillegg til musikalsk underholdning fra crooner Eivind Klemetsen og gullstrupe Tone Salomonsen delte vi ut F A N T A S T I S K E gavekort fra mange samarbeidspartnere. It´s hugging-time!!!

Julaften kom tidlig til Backstage i år. Og sånn har det vært flere år tidligere. Hvis du har lyst å delta på dette arrangementet neste år så må du sikre deg plass tidlig! Her blir det alltid fullt. 

Kvelden til inntekt for kreftsaken heter Networking with Champagne and Cocktails at hand. Du kan søke deg inn på siden deres på facebook hvis du vil snike litt på flere bilder. Det ligger sånn ca to hundre stykker ute nå! Alle bilder i innlegget er knipset av Håvard Hanasand fra Planckfilm. 

Neste gang #yummymummy står på en scene i nærleiken blir i slutten av denne måneden. Da skal jeg holde bokbad med Anne B. Ragde! En favoritt. Det kommer til å bli kanonbra. Nå må jeg bare finne tid til å lese hennes siste bok. Det kommer mest sannsynlig til å bli en sann glede, skal vi tro anmelderne. 

Pai

For noen deilige tirsdagstimer jeg har lagt bak meg! Besøk av to flotte venninner med hylunger. Haha! Pai og is i magen.

Da Maia møtte Andor.

Akkurat her, akkurat nå er permisjonslivet sinnsykt herlig! Jeg er trøtt og litt sliten av alt som har skjedd de siste månedene, men snart har jeg ristet av meg prosjektet også. Nå: middag levert av Adams matkasse. Hvis du er interessert kan jeg blogge om opplevelsen senere. Det er første gang vi prøver oss.

Bankett

I dag har jeg virkelig fått kjenne på kjærleiken! TAKK til alle dere som har kommentert og delt kroppen min. Ikke én eneste negativ kommentar!! Det hadde jeg ikke trodd.

Dagen har blitt brukt til heiarop langs løypen til 3-sjøersløpet i Stavanger. Mange kjente og spreke mennesker!

Storebror, lillebror og en god kompis er blant de vi har heiet fram i dag. De tre nevnte prøvde også å få #yummymummy med på løpefesten, men et sted går faktisk grensen!

I kveld har vi feiret guttene med bankett hos far. Far som leste VG på grovkjøkkenet først kl 22 i kveld... Surprise! Nå: god natt!

Kroppen min

Jeg hadde tenkt at dette innlegget skulle handle om kroppspress, den nye folkesykdommen, et uoppnålig kroppsideal, usunt utseendefokus og kroppskomplekser. 

Jeg tenkte det kunne være lurt at jeg liret av meg noen gloser om ønsket mitt. At jeg ved å stille opp naken i VG føler jeg kan bidra til å normalisere vår oppfatning av kroppen. At kroppen min, naken mot en vegg i egen stue, kan stå som min kamp mot kroppshysteriet. 

Men så fant jeg ut at det var mye enklere enn som så.

Landets største avis tok kontakt og lurte på om jeg ville vise kroppen min i en fantastisk ærlig fotoserie. Skulle jeg takke nei til det? 

Aldri i verden. Det er visse ting du bare ikke avstår fra. Dette er, for meg, en slik ting. Et bilde sier mer enn all verdens tusen ord. Dette er kroppen min. Stolt, naken, sterk, unik, fantastisk og ikke minst ærlig.

hits